ΠΑΟΚ

Φενέρμπαχτσε-ΠΑΟΚ 1-1

Φενέρμπαχτσε-ΠΑΟΚ 1-1
INTIME SPORTS

Με γκολ του εκτελεστή Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης (102'), ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με την Φενέρμπαχτσε και πήρε μια παλικαρίσια και τεράστια πρόκριση μέσα στην Πόλη του.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να αντέξουν τα "χτυπήματα' της Φενέρ στην επανάληψη και στην παράταση σκόραραν στο 102' και έβγαλαν νοκ άουτ την τούρκικη ομάδα.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν -όπως και στην Τούμπα- περίσσιο πάθος, κοίταξαν στα μάτια την Φενέρμπαχτσε των πολλών εκατομμυρίων ευρώ και με όπλο την θέληση και την πίστη στην πρόκριση τα κατάφεραν και έκαναν περήφανους τόσο τους οπαδούς τους που έδωσαν το παρών στην Κωνσταντινούπολη, αλλά κι' αυτούς που παρακολούθησαν το ματς από κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι παίκτες του παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, βγήκαν "ζωντανοί" από την αντεπίθεση της Φενέρ στο δεύτερο μέρος και "χτύπησαν" την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας παράλληλα μια απάντηση στους... υπερόπτες Τούρκους που υποτίμησαν την δύναμη του ΠΑΟΚ και είχαν σίγουρη την πρόκριση.

Τελικά, η ομάδα που θα δει το όνομα της την Παρασκευή στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League θα είναι από την Κωνσταντινούπολη, όμως δεν ονομάζεται Φενέρμπαχτσε, αλλά ΠΑΟΚ, που παρά τις καλοκαιρινές περιπέτειες, θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Τέρμα λοιπόν η Ευρώπη για Νιάνγκ, Άλεξ, Εμρέ και λοιπούς, ενώ τώρα ξεκινά το Europa League για τον Παύλο Δερμιτζάκη και τους παίκτες του, που παρά τα μπουκάλια και τα αντικείμενα που δέχτηκαν, έφυγαν με το εισιτήριο της πρόκρισης από την Πόλη.

Τα πλάνα του Δερμιτζάκη


Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Παύλος Δερμιτζάκης, θέλοντας να "χτυπήσει" τον αντίπαλο από τα άκρα. Την εστία του Δικεφάλου υπερασπίστηκε ο Κρέσιτς, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κοντρέρας και Μαλεζάς, δεξί μπακ ήταν ο Μπουσαΐντι και αριστερά ο Λίνο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Σορλέν, στα άκρα έπαιξαν οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά), κοντά τους ήταν ο Φωτάκης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φιλομένο.

Το ξεκίνημα ήταν καυτό και συνάμα δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, αφού η Φενέρμπαχτσε με τον κόσμο στο πλευρό της πίεσε προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, που θα της δώσει μεγαλύτερη άνεση για την συνέχεια του αγώνα.

Οι Τούρκοι δεν άργησαν μάλιστα να δημιουργήσουν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Νιάνγκ να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια, όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο και ο Δικέφαλος απέφυγε τον πρώτο σημαντικό κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν όμως στις αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ ήταν φαρμάκι από τα άκρα και αυτό φάνηκε στο 6ο λεπτό, όπου ο Βιεϊρίνια έπειτα από ένα σόλο μπήκε στην περιοχή, αλλά τα χάλασε στην πάσα και έτσι δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια καλή φάση.

Δύο λεπτά αργότερα (8'), οι παίκτες του Κοτσαμάν δημιούργησαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Στοχ να δημιουργεί, όμως η κεφαλιά του Νιάνγκ δεν ανησύχησε τον Κρέσιτς.

Ο ΠΑΟΚ "κοίμισε" τους Τούρκους


Στην συνέχεια, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη κατάφεραν να ρίξουν το ρυθμό, ισορρόπησαν τον αγώνα και "ροκάνιζαν" τα λεπτά με ηρεμία και λίγα λάθη.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι "ασπρόμαυροι" δεν ήταν απειλητικοί, κάθε άλλο, αφού στις αντεπιθέσεις ανησύχησαν ουκ ολίγες φορές τον Βολκάν και καρδιοχτύπησαν τους φίλους της Φενέρ. Η αρχή έγινε με μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια στο 13', που μπλόκαρε όμως με δεύτερη προσπάθεια ο Βολκάν.

Και ενώ ο Δικέφαλος τα πήγαινε αρκετά καλά, ο Στοχ λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά όταν σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχή όμως ο Κρέσιτς έδιωξε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση για την Φενέρ στο πρώτο μέρος, αφού στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Στο 30' ο Φωτάκης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα (33') ο Σαλπιγγίδης σούταρε μετά από πάσα του Γκαρσία, όμως νικήθηκε από τον Βολκάν.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού οι παίκτες του Δερμιτζάκη "έτρωγαν" τον χρόνο και πήγαν στα αποδυτήρια "ατσαλάκωτοι".

Γκολ Εμρέ και... κατάρρευση


Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά για τον Δικέφαλο του Βορρά. Όχι γιατί η Φενέρμπαχτσε πίεσε, αλλά επειδή κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στο πέμπτο λεπτό της επανάληψης και ενώ τίποτα δεν μαρτυρούσε την... κατάρρευση του ΠΑΟΚ, ο Εμρέ σούταρε έξω από την περιοχή και νίκησε τον Κρέσιτς, παραβιάζοντας για πρώτη φορά σε δύο παιχνίδια την εστία του Δικεφάλου.

Από 'κει και πέρα, όλα ήταν... μαύρα για τους Θεσσαλονικείς. Το γκολ του Εμρέ έδωσε φτερά στα πόδια των Τούρκων, ενώ έφεραν τρικυμία στην άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το 1-0 ο Τοπούζ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 55' ο Άλεξ ανησύχησε τον Κρέσιτς, κάτι που έκανε και ο Γκιονούλ στο 56'. Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ακόμη κι έτσι όμως, ο Δικέφαλος κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια ευκαιρία, δεν κατάφερε όμως να την μετατρέψει σε γκολ, αφού ο Σαλπιγγίδης από κοντινή θέση δεν πρόλαβε να κάνει καλά την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν απλά μια παρένθεση αφού η Φενέρ συνέχισε να απειλεί την εστία του Κρέσιτς, όμως τα σουτ του Άλεξ στο 64' και στο 70' δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Η αντεπίθεση του Δικεφάλου


Και ενώ όλα έμοιαζαν πως ο Δικέφαλος θα δεχθεί σφοδρή επίθεση στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Δερμιτζάκη έκαναν την αντεπίθεσή τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να φύγουν με την πρόκριση από την Πόλη τους.

Όλα ξεκίνησαν στο 76' με τον Σαλπιγγίδη να κάνει την προβολή και τον Μπίλιτσα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ συνεχίστηκαν με τον Μαλεζά να κερδίζει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε κόρνερ.

Στο 80ο λεπτό μάλιστα οι Τούρκοι λίγο έλειψε να στείλουν την μπάλα στην δική τους εστία, όμως για κακή τύχη του ΠΑΟΚ δεν τα κατάφεραν. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε παράλληλα πάσα μέσα από την περιοχή, οι Γκιονούλ και Λουγκάνο δεν συνεννοήθηκαν σωστά, όμως η ζημιά τελικά δεν έγινε.

Στα υπόλοιπα λεπτά με εξαίρεση ένα σουτ του Γκιονούλ στο 85', δεν συνέβη κάτι σημαντικό και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στον έξτρα χρόνο, με την Φενέρ να πιέζει λίγο παραπάνω και τον Δικέφαλο του Βορρά να αντέχει δίχως μεγάλο πρόβλημα.

Ο Άλεξ ήταν πραγματικά πηγή κινδύνου, όμως ούτε τα σουτ του στο 95' και στο 99' δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και το 1-0 έμεινε.

Ζλάταν ο... τουρκοφάγος


Όχι όμως για πολύ, αφού ο "φρέσκος" Ζλάταν Μουσλίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, "παγώνοντας" το "Σουκρού Σαράτσογλου" στο 102ο λεπτό.

Ο Κρέσιτς εκτέλεσε ένα ελεύθερο, ο Βιεϊρίνια έκανε κεφαλιά πάσα και ο Βόσνιος επιθετικός στην αντεπίθεση, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ουράνια. Η κερκίδα με τους οπαδούς του Δικεφάλου είχε πάρει φωτιά και οι μόνοι που ακούγονταν πλέον ήταν οι Έλληνες και ο εθνικός ύμνος.

Όλα πλέον ήταν πιο απλά για τον ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη είχαν την πρόκριση στο τσεπάκι και το άγχος μειώθηκε, ενώ οι Τούρκοι ήθελαν δύο γκολ και δεν φάνηκε να το πιστεύουν.

Τα λεπτά περνούσαν, με τον Δικέφαλο να μην απειλείται καθόλου, την Φενέρ να έχει αποδεχθεί την ήττα και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στους Θεσσαλονικείς μια τεράστια πρόκριση.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ