ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φάμελλος: "Πλήρης η ρύθμιση για τη νέα Τούμπα"

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις", την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις", την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση για την παραχώρηση των στρεμμάτων γύρω από το γήπεδο της Τούμπα στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε δηλώσεις του για την νομοθετική ρύθμιση ξεκαθάρισε ότι με αυτήν στην ουσία δίνεται η δυνατότητα στον ΠΑΟΚ άμεσα να καταθέσει το σχέδιο για τη νέα Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υπουργός στον ARENA FM:

«Είναι μια τροπολογία, μια νομοθετική ρύθμιση δέκα άρθρων, που την εισηγούνται δέκα συναρμόδιοι υπουργοί. Έχει περάσει από επεξεργασία όλων αυτών των υπουργείων. Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ολοκληρώθηκαν οι επεξεργασίες με τους υπουργούς.

Ο νόμος αυτός περιλαμβάνει την παραχώρηση του χώρου στον ΑΣ ΠΑΟΚ, είναι δυο εκτάσεις του ταμείου Εθνικής Άμυνας και μια του Ελληνικού Δημοσίου. Σύνολο 29+ στρέμματα. Θα προβλέπεται η χρήση γης, θα μπορεί να γίνει αθλητικό κέντρο, θα προβλέπεται το ύψος, η ρύθμιση της στάθμευσης, περίπου 600 θέσεις, προβλέπονται επίσης οι ρυθμίσεις ασφαλείας, ώστε να πάρει άδεια για διεθνείς αγώνες».

«Πρακτικά το Υπουργείο Υποδομών έχει ελέγξει τη ρύθμιση, είναι πλήρης. Μετά τη ρύθμιση ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει το σχέδιο. Μπορούν όλα να γίνουν πολύ γρήγορα. Δεν χρειάζεται να λέμε μόνο μεγάλα λόγια. Μέσα σε ενάμιση μήνα είναι όλα λυμένα.

Με το που βγει ο σημερινός νόμος, θα λύσουμε το ζήτημα. Από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να αρχίσει τη μελέτη ο ΠΑΟΚ για να στείλει το σχέδιο σε εμάς. Κι εμείς και ο ΠΑΟΚ θέλαμε να δηλώσουμε ότι το έργο θα γίνει γρήγορα. Από την έκδοση του ΦΕΚ βάζουμε ένα χρονικό όριο τεσσάρων ετών για να τελειώσει το έργο. Είναι κοινή δέσμευση, θέλουμε να γίνει γρήγορα το έργο. Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να γίνει αυτό, μιλάμε για ένα γήπεδο απολύτως σύγχρονο, με απόλυτη ασφάλεια. Θα χαιρόμαστε και για αυτό το στολίδι της Θεσσαλονίκης» είπε και για το χρονικό περιθώριο των τεσσάρων ετών που αναφέρεται στη ρύθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ