ΠΑΟΚ

Έχει... ξεχάσει να δέχεται γκολ ο ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πήρε άλλη μία νίκη δίχως να δεχτεί γκολ για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι και διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Το 16-0, η σύγκριση με την επίδοση επί Σάντος που κυνηγάει και το ρεκόρ του Πασχαλάκη.

Για πέμπτη διαδοχική αναμέτρηση στην Super League Σουρωτή ο ΠΑΟΚ νίκησε χωρίς να δεχτεί γκολ. Η ομάδα του Λουτσέσκου στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχει συνολική διαφορά τερμάτων 16-0 και φυσικά πέντε σερί νίκες, διανύοντας εξαιρετική περίοδο φόρμας

Τα αποτελέσματα:
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0
Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ ΤΟΝ ΒΑΡΕΛΑ

Οι "ασπρόμαυροι" διαθέτουν την καλύτερη αμυντική επίδοση στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, έχοντας δεχτεί μόλις 7 γκολ σε 17 αγωνιστικές. Πιο συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς δέχονται 1 γκολ ανά 13 τελικές προσπάθειες των αντιπάλων τους, ενώ συνολικά η άμυνά τους έχει δεχτεί 91 τελικές προσπάθειες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Η εστία του ΠΑΟΚ παραβιάζεται κατά μέσο όρο 0.4 φορές ανά αγώνα, στατιστικό που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία.

Στην άμυνα του ΠΑΟΚ ηγείται και έχει συμβάλλει τα μέγιστα για να υπάρχουν οι παραπάνω αριθμοί, ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο υψηλόσωμος στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση στην απόδοσή του σε σχέση με την περσινή πρώτη χρονιά του στον Δικέφαλο του Βορρά.

Αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος στο κέντρο της "ασπρόμαυρης" άμυνας και έχει πραγματοποιήσει θετικές εμφανίσεις είτε έχει δίπλα του τον Κρέσπο είτε τον Μαλεζά, είτε είχε τον Σαμπράνο για όσο έπαιζε.

Με καθοριστικές επεμβάσεις έχει βοηθήσει σημαντικά στο να έχει η ομάδα του την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και αποτελεί σταθερά για τον Λουτσέσκου στον αμυντικό τομέα.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Η τελευταία φορά που είχε παραβιαστεί η "ασπρόμαυρη" εστία ήταν στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, που είχε λήξει ισόπαλος με σκορ 2-2. Τότε, κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Ρέι. Από το επόμενο ματς στην Ξάνθη πήρε θέση βασικού στην εστία ο Πασχαλάκης ο οποίος έχει κάνει ρεκόρ.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει νικηθεί στα συνολικά επτά ματς που έχει φορέσει γάντια βασικού, πέντε εκ των οποίων για το πρωτάθλημα (Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0, Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0, Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3) και δύο για το Κύπελλο (Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ 0-1 και Αιγινιακός-ΠΑΟΚ 0-5).

Έχει πετύχει έτσι ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος γκολκίπερ στην ιστορία του συλλόγου που δεν έχει δεχτεί γκολ στις επτά πρώτες συμμετοχές του με την ομάδα, αφήνοντας πίσω του τον Απόστολο Σαββουλίδη (1966-1967) και τον Άντε Κόβιτς (1999-2000) που δεν είχαν νικηθεί στους τέσσερις πρώτους αγώνες τους.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΠΙ ΣΑΝΤΟΣ

Όταν αναφερόμαστε στις αμυντικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ και στα σερί με μηδέν παθητικό, αμέσως το μυαλό πηγαίνει στην περίοδο που είχε στον πάγκο τον Φερνάντο Σάντος.

Με τον Πορτογάλο στο τιμόνι ο Δικέφαλος έμοιαζε απροσπέλαστος αμυντικά καθώς δεχόταν γκολ με μεγάλη δυσκολία. Τη σεζόν 2009-10 ο ΠΑΟΚ είχε σερί έξι αγώνων πρωταθλήματος δίχως να παραβιαστεί η εστία του.

Τα αποτελέσματα
Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0

Αυτό το σερί είχε γίνει μέσα στο σερί των επτά συνεχόμενων νικών για πρωτάθλημα και Κύπελλο που έτρεχε τότε η ομάδα του Σάντος. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ρεκόρ το έσπασε η ομάδα του Λουτσέσκου με τη νίκη στην Κέρκυρα που ήταν η 8η διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον κυνηγάει να σπάσει και το παραπάνω σερί.

Οι "ασπρόμαυροι" μετρούν πέντε σερί ματς για το πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή χωρίς να δεχτούν γκολ ((Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0, Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0, Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3). Έτσι, εάν στο επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα για την 18η αγωνιστική κρατήσουν το μηδέν, θα ισοφαρίσουν την παραπάνω επίδοση επί Σάντος που αφορά το πρωτάθλημα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τότε ο ΠΑΟΚ κέρδιζε πιο... σφιχτά, δίχως να πετυχαίνει πολλά γκολ, ενώ στην τρέχουσα σεζόν με τον Λουτσέσκου παίρνει πιο άνετα τις νίκες αυτή την περίοδο. Τότε τα τέρματα στο σερί με μηδέν παθητικό ήταν 8-0 ενώ τώρα είναι τα διπλάσια (16-0). Αναμφίβολα η ομάδα του Ρουμάνου έχει πάρει... φόρα και απειλεί να σπάσει σημαντικά ρεκόρ με το σερί που τρέχει.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ