ΠΑΟΚ

Έτσι "αποκρούει" o ΠΑΟΚ τον κίνδυνο του άρθρου 19

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ποια είναι τα επιχειρήματα-ασπίδα για τον ΠΑΟΚ απέναντι στις βαριές ποινές που προβλέπει το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα περί απειλών και εκφοβισμού.

Οι νομικοί του ΠΑΟΚ έκαναν πυρετώδη προετοιμασία για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στην πρωινή (10.30) εκδίκαση της υπόθεσης της διακοπής του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Για τον Δικέφαλο του Βορρά οι δύο βασικοί άξονες της υπόθεσης είναι η αποφυγή της υπαιτιότητας για την οριστική διακοπή και "απόκρουση" των κατηγοριών περί απειλών από τους Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ.

Ο δεύτερος άξονας είναι και ο πιο σημαντικός γιατί "ακουμπά" στο άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα που στις ποινές του συμπεριλαμβάνει και τον υποβιβασμό.

Ωστόσο, τα δεδομένα της υπόθεσης είναι τέτοια που στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Πού βασίζουν την εκτίμησή τους; Στο ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν απείλησε κανένα, ενώ το "you are finshed today" του Μίχελ στον Κομίνη δεν μπορεί από μόνο του να "στείλει" τον ΠΑΟΚ στην αυστηρότερη ποινή, αφού δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις με ανάλογες ατάκες δικάζονται στα πολιτικά δικαστήρια και δεν επισύρουν τις πιο μεγάλες "καμπάνες".

Ειδικότερα, για το όπλο που έφερε ο Ιβάν Σαββίδης υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σημείο:

Δεν έγινε αντιληπτό από κανένα την ώρα της εισβολής (παρά μόνο από τους φωτογράφους που το απαθανάτισαν). Ούτε στο φύλλο αγώνα, ούτε στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται κάτι σχετικό, ενώ και οι παίκτες της ΑΕΚ στις δηλώσεις τους επικαλέστηκαν ως αποδεικτικό στοιχείο τις φωτογραφίες. Επιπλέον, στο φύλλο αγώνα, ο Κομίνης σημειώνει ότι είχε αποφασίσει το σκορ (1-0) πριν την εισβολή Σαββίδη, κατά συνέπεια δεν στοιχειοθετείται κατηγορία εκφοβισμού του.

Όσον αφορά στην αποφυγή της υπαιτιότητας, η πλευρά του ΠΑΟΚ θα "καυτηριάσει" τους χειρισμούς Κομίνη που, σύμφωνα με την άποψη της πλευράς ΠΑΟΚ, τίναξε το ματς στον αέρα:

-Άλλαξε και ξανάλλαξε την απόφασή του για το γκολ του Βαρέλα.

-Βιάστηκε να διακόψει το παιχνίδι ενώ ο μοναδικός... κίνδυνος ήταν ο Σαββίδης που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και για τον οποία θα μπορούσε να ζητήσει απλά την απομάκρυνσή του από την Τούμπα.

Αυτός είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ θα επιθυμούσε την παρουσία του στην εκδίκαση, στην οποία ο Σαββίδης και, πιθανόν, και ο Μίχελ δεν θα παραστούν και θα απολογηθούν με υπόμνημα.

Η δικαστική μάχη θα είναι δύσκολη, καθώς όποια ομάδα χρεωθεί υπαιτιότητα για τη διακοπή κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από τη φετινή σεζόν και 2 από την επόμενη, καθώς με μηδενισμό στον αγώνα, ενώ για τον ΠΑΟΚ υπάρχει απειλή αφαίρεσης βαθμών και από τη συμπεριφορά Σαββίδη-Μίχελ.

Δύσκολο σημείο για τον ΠΑΟΚ και τους νομικούς του και η "βίαιη απώθηση του Σαββιδη στον Δημητριάδη", όπως καταγράφεται στο φύλλο αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ