ΠΑΟΚ

Επιχείρηση-Ολυμπιακός: Πώρωση στον ΠΑΟΚ αλλά και ηρεμία μαζί!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πώς η προετοιμασία στον ΠΑΟΚ για τον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αρχίζει με έμφαση σε δύο σημεία. Τι αποφάσισαν ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του.

Ο τίτλος του θέματος ίσως μπερδεύει στην ανάγνωσή της. Πώς γίνεται ο ΠΑΟΚ να ψάχνει πώρωση και ηρεμία μαζί ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

Γίνεται αν διευκρινίσουμε ότι η "πώρωση" αφορά στους παίκτες της ομάδας και κυρίως σε όσους δεν έχουν ξαναζήσει την εμπειρία ενός ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους" στο "Καραϊσκάκη".

Στον Ελ Καντουρί, τον Μαουρίσιο, τον Σαμπράνο και τον Ρέι, στους οποίους αυτές τις μέρες θα γίνουν εντατικά μαθήματα προκειμένου να αντιληφθούν πλήρως τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης και το τι ακριβώς θα βρουν μπροστά τους το βράδυ της Κυριακής.

Στην Τούμπα θεωρούν ότι ένα από στοιχεία που "πλήρωσε" η ομάδα του Δικεφάλου στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν πώς αρκετοί παίκτες δεν είχαν αντιληφθεί πόσο μεγάλο πάθος βγάζει κάθε αντίπαλος απέναντι στον φιλόδοξο ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι από μόνο του, δίνει τεράστιο κίνητρο σε όλους να ετοιμαστούν από μόνοι τους ψυχολογικά, όμως, ο Ιβαν Σαββίδης και οι συνεργάτες του θέλουν η-ψυχολογική-προετοιμασία να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γι'αυτό αποφάσισαν να κάνουν συμμέτοχο σ' αυτή και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά είναι που εννοεί ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου με τη φράση: "Την Πέμπτη πρέπει να γεμίσουμε την ομάδα με ενέργεια, να ενισχύσουμε το πνεύμα του ΠΑΟΚ, να δείξουμε στους νέους παίκτες τι σημαίνουν τα χρώματα του συλλόγου μας", που αναφέρεται στην γραπτή δήλωσή του.

Δεν θα ανεβάσει τους τόνους για τον διαιτητή

Στην πώρωση των παικτών, ο ΠΑΟΚ έχει επιλέξει να αντιπαραβάλει χαμηλούς τόνους για τη διαιτησία. Ναι, δεν είναι τυχαίο το τάιμινγκ που επέλεξε η ΠΑΕ να ζητηθεί το ραντεβού Γκαγκάτση-Μίχελ με τον Μέλο Περέιρα και την ΚΕΔ.

Ωστόσο, η απόφαση που πάρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη της ΠΑΕ (τηρώντας την πολιτική που ακολουθεί από την αρχή της σεζόν) είναι να μην ανέβουν οι τόνοι για τη διαιτησία του ντέρμπι, όποιος ρέφερι κι αν είναι η τελική επιλογή του Πορτογάλου διαιτητή και των συνεργατών του στην ΚΕΔ.

Με βάση τις πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία της Τούμπας, ο Κομίνης, ο Παπεπέτρου και ο Μάνταλος είναι οι τρεις υποψήφιοι από τους οποίους θα προκύψει ο διαιτητής του ντέρμπι. Για τον καθένα έχουν άποψη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον, όμως, πριν τον αγώνα ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του δεν θα εστιάσουν στον "εκλεκτό".

Για τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ, το σοβαρό ειναι να λαμβάνονται τα μετρα εκείνα που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση στη διαιτησία. Γι' αυτό θα ζητήσουν από τον Περέιρα να επισπευθεί η εφαρμογή του μέτρου των επιπρόσθετων βοηθών.

Υπάρχει και το VAR που προφανώς αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση του Ιβάν Σαββίδη που πρώτος το είχε προετείνει στην ΕΠΟ για να ζητηθεί η εφαρμογή του από τη FIFA, αλλά αυτό κολλάει προς το παρόν στο κόστος και σε τεχνικά ζητήματα.

ν είχε ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται, πάντως, θα είχαμε αποφύγει πολλά λάθη των διαιτητών και δεν χρειάζεται κανείς να ανατρέξει σε όλες τις αγωνιστικές από την αρχή της σεζόν για να βρει παραδείγματα να στηρίξει αυτή την άποψη. Αρκεί να δει τις επίμαχες φάσεις της τελευταίας αγωνιστικής.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ