Επίθεση της ΝΔ σε Ιβάν Σαββίδη και ΣΥΡΙΖΑ

Σαββίδης

Επίθεση της ΝΔ σε Ιβάν Σαββίδη και ΣΥΡΙΖΑ

Η τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη για τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "ορισμό της διαπλοκής".

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τη δήλωσή του ότι "ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός". Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία "δεν μπορεί να έχει επιτυχία το αμέσως προσεχές διάστημα", ενώ ανέφερε ότι δεν έχει καμιά επιθυμία να ασχοληθεί με την πολιτική.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της επιτέθηκε σε Σαββίδη και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "ορισμό της διαπλοκής".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η απάντηση της ΝΔ μέσω ανακοίνωσης ήταν η εξής: "Κάθε πολίτης έχει ασφαλώς το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Όταν, όμως, σε κάποιον επιχειρηματία χαρίζονται από την Κυβέρνηση πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκείνος ως αντάλλαγμα επιτίθεται συνεχώς στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εξαγοράζει Μ.Μ.Ε., αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Και αυτό προκαλεί όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές τους απόψεις, αλλά ανεξάρτητα και από τον τόπο καταγωγής και τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις".

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟ ΑΠΕ

-Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι "ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός" προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;

"Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία".

- Τι εννοείτε με αυτό;

"Υποθέτω πως για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας".

-Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Πώς το σχολιάζετε;

"Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.

Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του "ξένου", του "Ρώσου" ή ακόμη και του "ολιγάρχη". Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού".

- Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;

-Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!".

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σου δίνουμε τον δολοφόνο, θυμάσαι ποιο ιστορικό πρόσωπο σκότωσε;

Σπλατεριές και μαχαιρώματα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24