ΠΑΟΚ

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Λαμία - ΠΑΟΚ

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Λαμία - ΠΑΟΚ

Το σάιτ του ΠΑΟΚ σάς βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 22ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στην Λαμία. Διαβάστε πληροφορίες για την ιστορία των αναμετρήσεων και την παράδοση. Fans’ Man of the Match ο Βαρέλα.

Το σάιτ του ΠΑΟΚ σάς βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 22ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στην Λαμία στο ΔΑΚ Λαμίας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και την παράδοση των αγώνων κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

#Στον πρώτο γύρο της φετινής σεζόν ήταν η μοναδική συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ στις 15 Οκτωβρίου 2017 επικράτησε με 4-0 της Λαμίας χάρη στα τέρματα των Λέοβατς (10′), Πρίγιοβιτς (24′), Πέλκα (50′) και Πρίγιοβιτς (88′).

#Πριν από αυτό το παιχνίδι, οι αγώνες τους ήταν μόνο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά με απόσταση κατηγοριών μεταξύ τους. Μόνο η μία από αυτές τις τρεις αναμετρήσεις έγινε με γηπεδούχο την Λαμία και ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1985, τη σεζόν που ο ΠΑΟΚ πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα.

#Για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 9-1, στον αγώνα ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας. Ο Λέντα είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) Πάπριτσα, Ιωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.

#Η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία ήταν στις 28 Ιουνίου 1972, όταν η Λαμία έγινε η πρώτη ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Σαράφη (48’) και Αποστολίδη (56’).

#Στις 6 Φεβρουαρίου 1985 ήταν το πρώτο ματς για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα σε ένα ματς που σκόραραν οι Πάπριτσα (2), Δημόπουλου (2), Δαμανάκης, Ιορδανίδης.

Fans’ Man of the Match ο Βαρέλα

Εξάλλου, ο Φερνάντο Βαρέλα αναδείχθηκε από το κοινό του paokfc.gr και του PAOK FC Official App, ως ο Fans’ Man of the Match του αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμπας για την 22η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ο "Δικέφαλος" μπήκε αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια στον αντίπαλο. Η ΑΕΛ κατάφερε να αντισταθεί για 12 μόλις λεπτά, πριν έρθει ο Εβγέν Σάκχοφ και ανοίξει το σκορ. Ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά στο φινάλε του πρώτου και στην έναρξη του δευτέρου μέρους και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο άνθρωπος που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Φερνάντο Βαρέλα . Πέρα από την πληθωρική του παρουσία στο αμυντικό κομμάτι, όπου κυριάρχησε, ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι βοήθησε και στην γραμμή κρούσης. Με μία εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, και πρώτο για τον ίδιο την φετινή σεζόν, μετά από κόρνερ του Πέλκα και κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο.

Μάλιστα μετά το υπέροχο γκολ του, ο στόπερ του ΠΑΟΚ προσέφερε ένα από τα highlights της σεζόν, πανηγυρίζοντας μαζί με τον γιο του, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την εστία σε ρόλο ball boy, χωρίς να μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Στην ψηφοφορία για το Fans’ Man of the Match του αγώνα στο Περιστέρι, το κοινό του paokfc.gr και του PAOK FC Official App, επέλεξε τον Βαρέλα ως τον πολυτιμότερο της αναμέτρησης με ποσοστό 36,43%. Έντονη ήταν η μονομαχία της δεύτερης θέσης, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να επικρατεί στα σημεία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ , ο οποίος δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα βραβείο του, μετά από αυτό του Vodafone MVP.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ