ΠΑΟΚ

Έξι χρόνια από την άλωση του "White Hart Lane"

PAOK's Stefanos Athanasiadis, right, scores past Tottenham Hotspur's goalkeeper Heurelho Gomes during the Europa League Group A soccer match between Tottenham and PAOK at White Hart Lane stadium in London, Wednesday, Nov. 30, 2011. (AP Photo/Matt Dunham)
PAOK's Stefanos Athanasiadis, right, scores past Tottenham Hotspur's goalkeeper Heurelho Gomes during the Europa League Group A soccer match between Tottenham and PAOK at White Hart Lane stadium in London, Wednesday, Nov. 30, 2011. (AP Photo/Matt Dunham) ASSOCIATED PRESS

Ο ΠΑΟΚ έχει σταθερά ραντεβού με τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές εδώ και πολλά χρόνια και μία από αυτές που δεν πρόκειται να ξεχάσει είναι το 2-1 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο, σαν σήμερα το 2011 (VIDEO).

Μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του ΠΑΟΚ ήταν σαν σήμερα (30/11) πριν από έξι χρόνια με το "δικέφαλο του Βορρά" να αλώνει το "White Hart Lane" επικρατώντας της Τότεναμ με 2-1.

Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου του 2011, η παρέα του Πάμπλο Γκαρσία, του Σαλπιγγίδη, του Κλάους, του αφηνιασμένου εκείνη τη μέρα Γιώργου Γεωργιάδη, του συγκλονιστικού Πάμπλο Κoντρέρας, αλλά και του πιτσιρικά Κώστα Σταφυλίδη που συγκίνησε με το κλάμα του όταν αποβλήθηκε, κέρδισε με 2-1 τον Γκάρεθ Μπέιλ, τον Λούκα Μόντριτς και τους συμπαίκτες τους.

Στο 6' με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη και στο 15' με προβολή του Κλάους (και οι δύο φάσεις από άψογες σέντρες του Γεωργιάδη) έδωσαν τον ΠΑΟΚ το προβάδισμα με 2-0. Η αποβολή του Κώστα Σταφυλίδη από τον Ολλανδό ρέφερι, Μπας Νίχαους, στο 37' και το πέναλτι-γκολ από τον Λούκας Μόντριτς, έφεραν το ματς στο 2-1, που ο ΠΑΟΚ κράτησε με αυτοθυσία μέχρι το τέλος, παίρνοντας την πρόκριση στους "32" του Europa League.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Ρόουζ (63' Μπέιλ), Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Μόντριτς, Πίενααρ (68' Κάρολ), Λένον, Ντεφόου, Κέιν (71' Φαλκέ).

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Κοντρέρας (81' Τσιρίλο), Μαλεζάς, Ετο, Λάζαρ (84' Αρίας), Γκαρσία, Φωτάκης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.


Tottenham PAOK 1-2 highlights από PAOKBYJIMMY
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ