ΠΑΟΚ

Δυνατός στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ανόρθωση

Δυνατός στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ανόρθωση
Πρίγιοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έδειξε βελτιωμένος στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του στην Τούμπα, νίκησε 2-0 την Ανόρθωση με γκολάρα του Κάμπος και αυτογκόλ του Μπανταλόφσκι, δέχθηκε όμως και αρκετές ευκαιρίες από την κυπριακή ομάδα.

Το γρήγορο ποδόσφαιρο που ζητά από τους παίκτες του ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς έπαιξε κατά διαστήματα ο ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό του στην Τούμπα κόντρα στην Ανόρθωση. Ο Δικέφαλος επιβλήθηκε με 2-0 της κυπριακής ομάδας με ένα πανέμορφο γκολ του Κάμπος και ένα αυτογκόλ του Μπανταλόφσκι μετά από ωραία αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Το live της αναμέτρησης

Είχει δοκάρι σε φανταστική έμπνευση του Πέλκα και ορισμένες ακόμη πολύ κακές στιγμές, από την άλλη όμως παρουσίασε και πάλι κενά στην άμυνα που έδωσαν την ευκαιρία στην Ανόρθωση να γίνει απειλητική, να χάσει σημαντικές φάσεις και να έχει και αυτή δοκάρι σε προβολή-κόψιμο του Λεβέκ.

Για πάνω από μία ώρα ο Σέρβος κόουτς του ΠΑΟΚ πρόβαρε και την ενδεκάδα που πιθανον θα παρατάξει στο «Βαλερί Λομπανόφσκι». Ο Δικέφαλος δείχνει ότι δύσκολα θα απειληθεί από την Ολίμπικ, αν είναι σοβαρός την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο, ενόψει συνέχεια θα πρέπει να βελτιώσει κι άλλο την ανασταλτική λειτουργία του.

Χαρακτηριστικό του ματς και τα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο ματς των Ρέι, Λεβέκ και Ουάρντα (στην επιστροφή του) στην Τούμπα. Ο Σλοβάκος, μάλιστα, καταχειρκροτήθηκε στην αλλαγή του.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ ΚΑΙ Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάταξη 4-2-3-1, όπως δουλεύει το τελευταίο διάστημα ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέι, και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς και Λεβέκ. Στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα στις θέσεις των χαφ ήταν οι Σάκχοφ και Κάνιας, με τους Κάμπος-Μακ στις πτέρυγες και τον Πέλκα (αρχηγός) πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα από την Ανόρθωση προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του και είχε την πρώτη ευκαιρία του μόλις στο 2΄όταν το σουτ του Πέλκα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αρούς. Ο ''Δικέφαλος'' και προηγήθηκε στο 10΄χάρη σε δυνατό σουτ με εξωτερικό φάλτσο που εξαπέλυσε ο Κάμπος, ο πιο δραστήριος παίκτης του στο πρώτο ημίωρο.

Δυνατός στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ανόρθωση
ΠΑΟΚ, Κάμπος EUROKINISSI SPORTS

Στο 16΄οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν ξανά όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, και πάσα του Κάμπος στον Μάτος, ο τελευταίος βρήκε στην περιοχή τον Πρίγιοβιτς που έκανε ωραία κίνηση και πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει στον Μπανταλόφσκι καταλήγοντας στα δίχτυα του Αρούς για το 2-0. Στο 27΄ο Μάτος αντέδρασε αδικαιολόγητα για την εμπειρία του κλωτσώντας τον Καρλίτος (ανταπέδωσε παρόμοιο χτύπημα του παίκτη της Ανόρθωσης νωρίτερα), φάση που σε επίσημο ματς θα μπορούσε να στοιχίσει και αποβολή.

Στο 30' ο Καμαρά μπήκε ανάμεσα στους στόπερ του ΠΑΟΚ μετά από ωραία πάσα του Σεχού αλλά απέναντι από τον Ρέι έκανε κακό πλασέ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.Τρία λεπτά αργότερα, η κυπριακή ομάδα απείλησε ξανά αλλά ο Μάτος έδιωξε σωτήρια προ του Καρλίτος και στην εξέλιξη της φάσης ο Πέλκας είχε οριζόντιο δοκάρι με πλασέ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αρούς Στο 34΄, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία ακόμη ευκαιρία όταν το φάουλ του Παλάνκα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρέι.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάμπος σέντραρε από τα δεξιά και ο Μακ-στην πρώτη του προσπάθεια στην αναμέτρηση-σούταρε μονοκόμματα με τον Αρούς να αποκρούει εξ επαφής. Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 43΄ο Πέλκας μπήκε αποφασισμένος στα καρέ του Αρούς αλλά ο Αρτυματάς παρενέβη σωτήρια ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Καρλίτος έξω από την περιοχή δεν δυσκόλεψε τον Ρέι που μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες κατέβηκαν στο γήπεδο χωρίς καμία αλλαγή στη σύνθεσή τους. Στο 50΄ο Καμαρά έπαιξε το ένα δύο με τον Καρλίτος και ο Λεβέκ παρενέβη στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρέι που μετέπειτα μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 54΄ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάση διαρκείας στα καρέ του Αρούς με τον Μακ να συνδυάζεται ωραία με τον Λεβέκ αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε από καλή θέση να νικήσει τον Αρούς στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 59΄ο Πέλκας έκανε ωραία προσπάθεια μπαίνοντας στην περιοχή και η μπάλα έφτασε στον Μακ από τα δεξιά που πλάσαρε αλλά ο Αρούς απέκρουσε τη μπάλα.

Δυνατός στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ανόρθωση
Κάμπος EUROKINISSI SPORTS

ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΣΙΜΙΡΟΤ ΚΑΙ "ΚΑΘΑΡΟ" 4-3-3

Στο 61΄ο Στανόγεβιτς έριξε στο γήπεδο τον Τσίμιροτ στη θέση του Πέλκα (παρέδωσε το περιβραχιόνιο στον Κρέσπο) μετατρέποντας σε καθαρό 4-3-3 τη διάταξη της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα η κυπριακή ομάδα απείλησε όταν μετά από ωραίο σλάλομ του Καρλίτος και πάσα στον Καμαρά, ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρέι.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 67΄όταν ο Τσίμιροτ έκανε ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ που έφυγε μακριά από την εστία του Αρούς ενώ στο 69΄ο Μακ από τα αριστερά έβγαλε σέντρα με στόχο τον Πρίγιοβιτς που δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αρούς.

Στο επόμενο τέταρτο της αναμέτρησης και με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 83΄η εκτέλεση φάουλ του Λεβέκ πέρασε εκτός εστίας. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε ωραία βαθιά μπαλιά προς τον Πρίγιοβιτς που ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα αλλά ο Αρούς απέκρουσε σε κόρνερ.

ΠΑΟΚ (Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάμπος (Ενρίκε 73΄), Πέλκας (Τσίμιροτ 61΄), Κάνιας, Σάκχοφ (Μπίσεσβαρ 73΄), Μακ (Ουάρντα 72΄), Πρίγιοβιτς.

Ανόρθωση (Λέβι): Αρούς, Μπανταλόφσκι, Αρτυματάς (Ντουγκλάο 71΄), Σίντελφελντ, Πράνιτς (Κβέσιτς 56΄), Σεχού, Βίκτορ, Ράγιος, Παλάνκα (Ματθαίου 56΄), Καρλίτος (Άλβες 71΄), Καμαρά (Οικονομίδης 84΄)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ