ΠΑΟΚ

Διαχείριση με ρίσκο στους στόπερ

Διαχείριση με ρίσκο στους στόπερ
Κόστα Τζαβέλλας INTIME SPORTS

Ο χρόνος συμμετοχής των τριών κεντρικών αμυντικών που αγωνίζονται σερί από την αρχή της σεζόν και οι "κίνδυνοι" που εγκυμονούν για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ιγκορ Τούντορ εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό από το ξεκίνημα της σεζόν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για την ενδεκάδα. Ειδικά όσον αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς ο Κροάτης προπονητής δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση στους Κόστα, Τζαβέλλα και Βίτορ, οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί σχεδόν καθόλου, παρόλο που έχουμε διανύσει σχεδόν το 1/4 των συνολικών αγώνων που θα δώσει ο ΠΑΟΚ την φετινή περίοδο.

Είναι λογικό, λοιπόν, να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, όπως για παράδειγμα ο Κόστα στον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο πρώτος "κίνδυνος", λοιπόν, είναι να βγάλουν σταδιακά και τραυματισμούς λόγω κούρασης. Ο δεύτερος είναι ο Τούντορ να "χάσει" τους Σκόνδρα, Μαλεζά, οι οποίοι παραμένουν ανενεργοί έχοντας σημειώσει, έως τώρα, ο πρώτος τρεις παρουσίες (δύο ως βασικός) και ο δεύτερος δύο (μία ως βασικός).

Το απόλυτο ο Κόστα

Από τους τρεις στόπερ που έχουν "τραβήξει το κουπί" την φετινή σεζόν ο μοναδικός που έχει παίξει και στα 15 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής είναι ο Ρικάρντο Κόστα. Σε όλα ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, ενώ στο μόνο που αντικαταστάθηκε ήταν αυτό με τον Ηρακλή, όπου βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο 62' για λόγους τακτικής. Εχει γράψει συνολικά 1322 λεπτά συμμετοχής, δηλαδή, 28 λιγότερα από το απόλυτο (1350).

Από εκεί και πέρα ο Βίτορ έχει παίξει στα 14 από τα 15 φετινά παιχνίδια. Δεν αγωνίστηκε μόνο στον εκτός έδρας αγώνα με την Σπαρτάκ Τρνάβα (την θέση του πήρε ο Σκόνδρας) αφού είχε αποβληθεί μόλις στο 2ο λεπτό του πρώτου αγώνα με την σλοβακική ομάδα. Οι 12 από τις 14 συμμετοχές του είναι 90λεπτες. Πλην του αγώνα με την Σπαρτάκ στον οποίο είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς από το γήπεδο, είχε αντικατασταθεί στο 70' λόγω τραυματισμού στο ματς με τον Ατρόμητο. Εχει γράψει συνολικά 1152 λεπτά συμμετοχής, δηλαδή, 198 λιγότερα από το απόλυτο (1350).

Τέλος ο Τζαβέλλας έχει εμφανιστεί σε 13 από τα 15 ματς του ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν. Σε όλα όσα έπαιξε βασικός και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο και στα 90 λεπτά. Δεν αγωνίστηκε μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπρόντμπι, όπου έπαιξε ο Μαλεζάς, και στα Γιάννινα, όπου ο Τζιόλης πήρε θέση ως στόπερ. Εχει γράψει συνολικά 1170 λεπτά συμμετοχής, δηλαδή, 180 λιγότερα από το απόλυτο (1350).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ