ΠΑΟΚ

Δημήτρης Πέλκας: Ζωή σαν παραμύθι

Δημήτρης Πέλκας: Ζωή σαν παραμύθι
INTIME SPORTS

Το Νο 10 επί Δώνη, η "αρπαγή" από τον Άρη, η ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια, ο κομβικός δανεισμός στη Σετούμπαλ, η εκτίμηση του Τούντορ και η Εθνική. Το Sport24.gr αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της καριέρας του Δημήτρη Πέλκα.

Ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας (δίνοντας συνέχεια στις εντυπωσιακές ευρωπαϊκές εμφανίσεις του), είχε προλάβει να "συστηθεί" στον κόσμο του Δικεφάλου την σεζόν 2012-13, όταν του έδωσε την ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα ο Γιώργος Δώνης, λίγους μήνες μετά την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού του συμβολαίου.

Πρώτο του παιχνίδι και πρώτη συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν εναντίον της Μπνέϊ Γιεχούντα, στις 2 Αυγούστου 2012. Μερικές μέρες αργότερα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους Ισραηλινούς στην Τούμπα και ο Πέλκας σκοράρει το παρθενικό του γκολ με τον Δικέφαλο και πανηγυρίζει με έναν άλλον ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής των "ασπρόμαυρων", τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Το "παιδομάζωμα" επί Ζαγοράκη και ο Αρης

Ο Πέλκας προέρχεται από ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια από τα Γιαννιτσά και, μάλιστα, ο πατέρας του Πρόδρομος, είναι μέλος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ της περιοχής, "Το Πατριαρχείο". Ωστόσο, ο Αρης είχε έρθει σε συμφωνία με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Γιαννιτσών (σ.σ. αγωνίζονταν εκεί από επτά ετών) και προπονητή του Πέλκα, Σάββα Παπαδόπουλο για να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Την εποχή του "παιδομαζώματος", όμως, των ταλέντων, κυρίως, της Βορείου Ελλάδας, από την διοίκηση Ζαγοράκη, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος από τον Δικέφαλο.Με την επιμονή του βετεράνου άσου, Κώστα Μαλιούφα που είχε δουλέψει στα Γιαννιτσά και είχε πάρει... δυνατή γεύση από το ξεχωριστό ταλέντο του Δημητράκη, ξεπερνιούνται οι ενδοιασμοί για... το μικροκαμωμένο του σώμα και με εντολή Ζαγόρ, ο τότε υπεύθυνος Ακαδημιών, Θόδωρος Ελευθεριάδης φέρνει τον Πέλκα στα 14 του στην Τούμπα.

Το "βαρύ" Νο 10

Ο Γιώργος Δώνης του επέτρεψε την σεζόν 2012-13 να φορέσει την φανέλα με το Νο10, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον "γεμίσει" με αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στην πράξη αυτό "φόρτωσε" με επιπλέον βάρος τον 19χρονο τότε ποδοσφαιριστή, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος με δηλώσεις του πριν από μερικούς μήνες:

"Τώρα που μπορώ να δω καλύτερα τα πράγματα, μπορώ να πω ότι δεν ήμουν έτοιμος τότε για κάτι τέτοιο. Ούτε σωματικά, ούτε από άποψης νοοτροπίας. Μόλις είχε έρθει ο κύριος Σαββίδης, η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Τώρα οι ώμοι μου είναι έτοιμοι. Νιώθω έτοιμος και σίγουρος σε κάθε βήμα στην καριέρα μου".

Εξελίχθηκε μέσα από τους δανεισμούς

Το δεύτερο μισό της περιόδου 2013-14 παραχωρήθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και "ψήθηκε" στο σκληρό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Την επόμενη σεζόν δόθηκε στην Σετούμπαλ, μέσω ενός γνωστού ατζέντη, που έχει πολλές γνωριμίες στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, του Πολ Κουτσολιάκου.

Η πορτογαλική ομάδα του εγγυήθηκε χρόνο συμμετοχής, ο Πέλκας σε πολλά ματς έκανε την διαφορά και έφτασε, πλέον, στο σημείο να ξεχωριζει σαν την... μύγα μέσα στο γάλα. Οσο έπαιζε στην Σετούμπαλ, ακούστηκε ότι ο πορτογαλικός σύλλογος θα τον αγοράσει έναντι 350.000 ευρώ (σ.σ. αυτή ήταν η ρήτρα του) και στη συνέχεια θα τον πουλούσε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας για 1 εκ. ευρώ! Τελικά, ευτυχώς, για τον ΠΑΟΚ κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

"Γυάλισε" στον Τούντορ

Ο Πέλκας ήταν ο παίκτης που εντυπωσίασε τον Ιγκορ Τούντορ τόσο στις πρώτες προπονήσεις, όσο και στην προετοιμασία. Ο Κροάτης προπονητής, μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι "από τους νεαρούς ξεχώρισα τον Πέλκα. Τον πρόσεξα και είδα καλά στοιχεία πάνω του", φανερώνοντας, έτσι, την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του νεαρού μεσοεπιθετικού. Κάτι που έδειξε και έμπρακτα καθιερώνοντάς τον στην ενδεκάδα στα πρώτα πέντε επίσημα ματς του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν.

Η ανανέωση συμβολαίου του MVP Ιουλίου

Πλέον, ο Δημήτρης Πέλκας απολαμβάνει τις δάφνες της προσπάθειας που έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια. Πριν μερικές μέρες ανανέωσε μέχρι το 2018 την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, ενώ αναδείχθηκε και MVP Ιουλίου από τους φίλους του Δικεφάλου, κάνοντας, έτσι, ένα "ξεπέταγμα" στην καριέρα του, που μοιάζει βγαλμένο από ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Και τώρα η Εθνική

Επόμενος στόχος του Πέλκα δεν μπορεί παρά να είναι η κλήση του και σταδιακά η καθιέρωσή του στην Εθνική Ελλάδας. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Κώστας Τσάνας, σύμφωνα με πληροφορίες, τον έχει στα πλάνα του, αφού θεωρεί ότι μαζί με τον Φορτούνη μπορούν να αποτελέσουν τα μελλοντικά δεκάρια της Εθνικής.

Dimitris #Pelkas destroys Daniel #Agger and scores a sensational goal against #Brondby in #UEL Play Offs

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης PAOK FC OFFICIAL (@paok_fc) στις

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ