ΠΑΟΚ

Αζεβέδο: Μαγικό πόδι, πονεμένο γόνατο

Shakhtar's Marcio Azevedo, right, outruns Malmo's Vladimir Rodic during the Champions League Group A soccer match between FC Shakhtar and Malmo at Arena Lviv stadium in Lviv, western Ukraine, Tuesday, Nov. 3, 2015. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Μάρσιο Αζεβέδο (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Στην Τούμπα περιμένουν τον Μάρσιο Αζεβέδο για να ολοκληρωθεί η πρώτη χειμερινή μεταγραφή. Πριν τις υπογραφές, όμως, θα υπάρξει εξονυχιστικός ιατρικός έλεγχος και το Sport24.gr αναλύει το γιατί.

Δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής ο Μάρσιο Αζεβέδο. Όταν το 2014 πήρε μεταγραφή από την Μέταλιστ στην Σαχτάρ, χρειάστηκε να βγουν 4.000.000 ευρώ από το ταμείο της ομάδας του Ντόνετσκ. Ήταν η εποχή που ο ύψους 1.73μ. αριστερός μπακ είχε πάρει μηνύματα ότι θα μπορούσε να κληθεί στην εθνική Βραζιλίας.

Η παρουσία του στην Σαχτάρ, όμως, σημαδεύτηκε από μεγάλη ατυχία, καθώς, χρειάστηκε να υποβληθεί τρεις φορές σε επέμβαση! Ο γεννημένος στην Γκουαραμπίρα της Βραζιλίας ποδοσφαιριστής είχε δείξει από μικρός το ταλέντο του με τη μπάλα στα πόδια και μάλιστα αρχικά είχε ρόλο επιτελικού, πριν αποφασιστεί ότι στην αριστερή πλευρά αγωνίζεται καλύτερα.

Όμως, σε ηλικία μόλις 20 ετών είχε τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που λίγο έλειψε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Τελικά, έπειτα από έξι μήνες απουσίας από τα γήπεδα, επανήλθε και άρχισε μία σταθερά ανοδική πορεία με αφετηρία την Ζουβενδούδε, ενδιάμεσους σταθμούς την Φορταλέσα, την Ατλέτικο Παραναένσε, την Μποταφόγκο και την Μέταλιστ και τελικό προορισμο την Σαχτάρ.

Στην ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου οι σοβαροί τραυματισμοί ήταν αρκετοί. Ο πρώτος στις αρχές του 2015. Η Ντνίπρο του Μίρον Μάρκεβιτς (γνώριζε τον Βραζιλιάνο μπακ από την κοινή θητεία τους στην Μέταλιστ, την εποχή που η ουκρανική ομάδα αντιμετώπισε και τον ΠΑΟΚ) ήθελε να τον πάρει από την Σαχτάρ, η μεταγραφή ακυρώθηκε γιατί δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και τελικά ο Αζεβέδο βρέθηκε στην Βαρκελώνη, σε ειδικό κέντρο, για να κάνει επέμβαση στο γόνατό του.

Έναν χρόνο μετά υποβλήθηκε και πάλι σε επέμβαση και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Βάσκο ντα Γκάμα για κάποιο διάστημα προκειμένου να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης κάτω από τις οδηγίες συμπατριωτών του γιατρών.

Το καλοκαίρι του 2016 δεν μπόρεσε να κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας με τον νέο προπονητή της Σαχτάρ, Πάουλο Φονσέκα, γιατί, όπως είχε ενημερώσει ο Πορτογάλος τεχνικός, είχε κάνει και πάλι μία μικρή επέμβαση.

Κάπως έτσι, ο Αζεβέδο, σε τρεισήμισι σεζόν στη Σαχτάρ έκανε συνολικά μόλις 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Έξι την πρώτη σεζόν, 11 το 2015-2016, άλλες πέντε πέρυσι και έξι φέτος.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σήμερα, ο Λούμπος Μίχελ επικοινώνησε με το ιατρικό τιμ της Σαχτάρ και πήρε πληροφορίες ότι ο Αζεβέδο έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, γι' αυτό και αγωνίζεται τελευταία.

Ωστόσο, η απόφαση που πήραν στην Τούμπα είναι, πριν τις υπογραφές, ο Βραζιλιάνος να περάσει από λεπτομερέστατο έλεγχο, προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατό περισσότερο η πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να βρεθεί μπροστά σε μία νέα περίπτωση Λεβέκ.

AP Photo/Efrem Lukatsky

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ