ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης - Κoυλούρης και η πρόκληση του αντι-Πρίγιοβιτς

Αθανασιάδης - Κoυλούρης και η πρόκληση του αντι-Πρίγιοβιτς

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς κινδυνεύει να χάσει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει επιθετικές λύσεις στα δικά του παιδιά, Στέφανο Αθανασιάδη και Ευθύμη Κoυλούρη. Το Sport24.gr αναλύει.

Τεράστια απώλεια για τον ΠΑΟΚ δημιουργεί ο σοβαρός τραυματισμός του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην κλείδα. Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ο 27χρονος φορ κατάφερε να γίνει το σημείο αναφοράς στην επίθεση του ΠΑΟΚ και αρκεί μόνο να παραθέσει κανείς τα στατιστικά του για να πείσει για του λόγου το αληθές.

Ο Σερβοελβετός φορ στα 10 παιχνίδια του ή αλλιώς μέσα σε 529 αγωνιστικά λεπτά, πέτυχε να σημειώσει 7 τέρματα με 11 τελικές προσπάθειες και να δώσει και μία ασίστ. Φυσικά, η επίδοσή του στο σκοράρισμα είναι τέτοια που αν συμμετείχε από την αρχή της περιόδου στο πρωτάθλημα θα ήταν το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Από χθες το βράδυ (15/3), μετά την πετυχημένη επέμβαση στην αριστερή κλείδα (έγινε οστεοσύνθεση με πλάκα και βίδες) μετρά αντίστροφα ελπίζοντας ο χρόνος αποθεραπείας να είναι έξι εβδομάδες ή και λιγότερο για να προλάβει να παίξει σε κάποιο από τα ματς της φετινής περιόδου. Με βάση την εκτίμηση που κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς θα χάσει όλα τα εναπομείναντα ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, καθώς και τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου (αύριο θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους).

Στη Superleague, ο Δικέφαλος παίζει κατά σειρά με Πανιώνιο (εντός), ΑΕΛ (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Πλατανιά (εκτός), Κέρκυρα (εντός). Από κει και πέρα ερωτηματικό είναι θα προλάβει κάποιους από τους αγώνες των πλέι οφ ή και τον τελικό Κυπέλλου (6 Μαΐου) αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ.

Η ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι λογικό, ο Βλάνταν Ίβιτς και οι συνεργάτες του να έχουν ήδη στρέψει το ενδιαφέρον τους στις δύο άλλες εναλλακτικές λύσεις, στους δύο παίκτες που βγήκαν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο πρώτος διάγει την χειρότερη σεζόν στην καριέρα του, με 5 γκολ σε 28 εμφανίσεις, κανένα από αυτά, όμως, δεν πέτυχε στη Superleague.Αντίθετα, ο Κουλούρης, με 24 ματς και 4 γκολ, μετρά 3 στο φετινό πρωτάθλημα.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Για τον Κλάους έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Ο Βλάνταν Ίβιτς τον στήριξε πάρα πολύ, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές που ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αρκετά εκνευρισμένος μαζί του. Πρόσφατα πήγε στα Ανώγεια της Κρήτης να μιλήσει με τον παπά-Ανδρέα Κεφαλογιάννη, αποδεικνύοντας ότι έχει ανάγκη από ψυχολογική στήριξη και ότι ψάχνει και αυτός το restart. Του δίνεται πλέον η ευκαιρία να το κάνει και μένει να φανεί μέσα στο γήπεδο αν μπορεί να εμφανίσει τον παλιό καλό, εκτελεστή Κλάους.

Από την άλλη πλευρά, ο Ευθύμης Κουλούρης είναι παιδί που ο Βλάνταν Ίβιτς προώθησε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ (τον γνώριζε από την Κ20 που συνεργάστηκε μαζί του), του έχει δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής και σε αρκετά παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Σίγουρα, υπήρχε προσμονή για περισσότερα γκολ, τα οποία πιθανόν θα του δοθεί ευκαιρία να τα πετύχει τώρα. Πριν λίγες μέρες, κατετάγη στο ελληνικό στρατό. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα παρουσιάστηκε στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Πεζικού στα Γρεβενά, ωστόσο αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στην παρουσία του στην ομάδα. Έχει εξασφαλίσει άδεια και έτσι συμμετέχει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ενώ μόλις ορκιστεί θα πάρει μετάθεση στο ειδικό σώμα για αθλητές που βρίσκεται στη Θέρμη, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Βλάνταν Ίβιτς σχεδιάζει, λοιπόν, τον ΠΑΟΚ των επόμενων αγώνων με Κλάους-Κουλούρη και μένει να φανεί πόσο μπορεί να καλυφθεί το κενό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ "3"

Δείτε τις επιδόσεις των τριών φορ του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα (αποφεύγουμε τη σύγκριση στην Ευρώπη γιατί δεν έπαιξε ο Πρίγιοβιτς και στο Κύπελλο καθώς στην πρώτη φάση υπήρχαν παιχνίδια με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, όπως ο Πανελευσινιακός).

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς

Γκολ: 5

Συμμετοχές: 7

Λεπτά συμμετοχής:456

Τελ. προσπάθειες: 8

Ασίστ: 1

Στέφανος Αθανασιάδης

Γκολ: -

Συμμετοχές: 17

Λεπτά συμμετοχής: 1015

Τελικές προσπάθειες: 25

Ασίστ: 2

Ευθύμης Κουλούρης

Γκολ: 3

Συμμετοχές: 12

Λεπτά συμμετοχής: 730

Τελικές προσπάθειες: 22

Ασίστ: -

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ