ΠΑΟΚ

"Αντίπαλοι" του ΠΑΟΚ πλέον είναι τρεις μύθοι!

"Αντίπαλοι" του ΠΑΟΚ πλέον είναι τρεις μύθοι!

Την φετινή τρομερή πορεία που πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ προς την επίτευξη του νταμπλ, μπορούν να συναγωνιστούν μόνο οι δυο ένδοξες ομάδες, Σάνον και Λόραντ αλλά και ο Παναθηναϊκός του Μπόμπεκ. Το Sport24.gr αναλύει και συγκρίνει.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου στο δρόμο προς την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος του γράφει ιστορία όχι μόνο γιατί θα το καταφέρει μετά από 34 χρόνια αλλά κι επειδή καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τα αποτελέσματα του δείχνουν ότι ο δικέφαλος δεν έχει αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και πως στην ουσία... κυνηγάει τρεις μύθους!

Στην πραγματικότητα, ο φετινός ΠΑΟΚ συναγωνίζεται τις μεγάλες ομάδες του παρελθόντος του. Αυτές που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους οπαδούς του, όπως ο ΠΑΟΚ της περιόδου 1972-73 του Λες Σάνον και τον ΠΑΟΚ του πρώτου πρωταθλήματος που βάφτηκε στα ασπρόμαυρα, την περίοδο 1975-76, με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο.

ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΛΟΡΑΝΤ…

Mε τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ του Ρουμάνου τεχνικού έφτασε φέτος τα δέκα "διπλά". Χρειάζεται, λοιπόν, άλλη μία νίκη στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της σεζόν - με Ξάνθη , ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα - για να σπάσει το εκτός έδρας ρεκόρ που κρατάει από την περίοδο 1975-76 ( Α΄Εθνική τότε). Προς το παρόν το ισοφάρισε...

Η ομάδα του Λόραντ είχε τελειώσει το πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν όπως και φέτος 16 ομάδες, με απολογισμό μακρυά από την Τούμπα 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και μία ήττα. Μάλιστα οι επιδόσεις του στα γκολ ήταν παρόμοιες με τις φετινές μετρώντας εκτός έδρας 28 γκολ υπέρ και μόλις 7 κατά. Μέχρι τώρα και σε 12 εξόδους του ο ΠΑΟΚ έχει 24 γκολ υπέρ και 7 κατά...

Ήδη πάντως, από το Σάββατο, έσπασε το ρεκόρ των νικών που κρατούσε η ομάδα του Λόραντ, η οποία κατέκτησε την παρθενική πρωταθληματική κούπα του δικεφάλου πετυχαίνοντας συνολικά 21 νίκες, 7 ισοπαλίες αλλά γνωρίζοντας και δύο ήττες. Με τα γκολ όμως, των Βιεϊρίνια και Μάτος στο Αγρίνιο ο φετινός ΠΑΟΚ έχει φτάσει στις 22 νίκες με μόλις 3 ισοπαλίες, που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του, όσον αφορά σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών.

ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΑΝΟΝ

Σε περίπτωση που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τελειώσει το πρωτάθλημα, κάνοντας το 3Χ3 στα εναπομείναντα εκτός έδρας παιχνίδια της, τότε θα σπάσει και το απόλυτο ρεκόρ των 12 εκτός έδρας νικών που είχε πετύχει ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον την περίοδο 1972-73. Βέβαια εκείνη την σεζόν στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 18 ομάδες και ο Δικέφαλος τελείωσε την χρονιά στη δεύτερη θέση με απολογισμό μακριά από τη Θεσσαλονίκη 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Αυτές προήλθαν μια από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης με 1-0 (και πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Φακή) και μια από το Φωστήρα (τον αποκαλούμενο τότε "φονέα των γιγάντων") με το ίδιο σκορ. Εκείνη την περίοδο πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 35 γκολ και δεχόμενος 13, σε 17 εξόδους του από την Τούμπα.

Για την ιστορία, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την 20η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ της ομάδας του Σάνον, που είχε καταφέρει να μείνει αήττητη για 19 συνεχόμενους αγώνες από την αρχή του πρωταθλήματος. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ με τον Ρουμάνο κόουτς στο τιμόνι του συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη κρατώντας το αήττητο για 25 αγώνες και με προοπτική πάντα να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς ήττα μέχρι τέλους.

Και για να κλείσουμε την σύγκριση του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ του Σάνον: ο δεύτερος είχε πετύχει 27 νίκες σε πρωτάθλημα όμως, 34 αγωνιστικών. Επίδοση που κι αυτή μπορεί να ισοφαρίσει ο φετινός δικέφαλος κι ας μιλάμε για πρωτάθλημα με 4 λιγότερες αγωνιστικές. Πολύ απλά με νίκες και στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια του

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ

Μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για πρώτη φορά για τα ρεκόρ που χτίζει η ομάδα του και θέλουν να σπάσουν οι αντίπαλοι του. Η προοπτική κατάκτησης του πρωταθλήματος χωρίς ήττα θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα ως κορυφαίο κίνητρο από το Ρουμάνο τεχνικό και η επίτευξη του ομολογουμένως θα είναι ιστορική.

Και αυτό διότι μόνο ο Παναθηναϊκός της περιόδου 1963-64, του τεράστιου Στέφαν Μπόμπεκ, το έχει καταφέρει με απολογισμό 24 νίκες και 6 ισοπαλίες. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου μπορεί να επαναλάβει το ίδιο (αήττητο) επίτευγμα αλλά με ακόμη καλύτερο απολογισμό, δηλαδή με περισσότερες νίκες. Χρειάζεται ακόμη τρεις στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να φτάσει τις 25 και να ξεπεράσει τις 24 του...Μπόμπεκ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ