ΠΑΟΚ

Αναστασιάδης: "Ο ΠΑΟΚ το έχει περισσότερη ανάγκη"

Αναστασιάδης: "Ο ΠΑΟΚ το έχει περισσότερη ανάγκη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άγγελος Αναστασιάδης καταθέτει μέσω του Sport24.gr τις εκτιμήσεις του για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, προβλέπει ένα σφιχτό παιχνίδι, μιλά για την υποχρέωση που έχει κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά και... βάζει κόφτη στα γκολ που θα επιτευχθούν. Επίσης, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την έλλειψη σύγχρονων και μεγάλων σε χωρητικότητα γηπέδων.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους για την προσφορά του στον ΠΑΟΚ και τις εμπειρίες του με τον Δικέφαλο. Με 213 παιχνίδια και συνολικά 120 νίκες (43 ισοπαλίες και 50 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του συλλόγου και παράλληλα ο μοναδικός Έλληνας με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τίτλο.

Τον πιο πρόσφατο, καθώς το 2003 ήταν ο προπονητής της ομάδας στον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη, τον μοναδικό που έγινε στην Τούμπα.

Ο 64χρονος κόουτς έχει πάρει μέρος και σε τρεις ακόμη τελικούς ως ποδοσφαιριστής τη δεκαετία του '70 (κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και έχει ζήσει την εμπειρία της κατάκτησης του Κυπέλλου απέναντι στους "ερυθρόλευκους" και μάλιστα μετά από τη διαδικασία των πέναλτι το 1974 στο Καραϊσκάκη. Κατά συνέπεια, η γνώμη του για τον τελικό του Σαββάτου έχει ιδιαίτερη αξία.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης εξηγεί στο Sport24.gr γιατί δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, κάνει την εκτίμησή του για την εξέλιξη που θα έχει ο αγώνας, απαντά στο γιατί δεν έχει καμία συμβουλή να δώσει στον Ίβιτς, αναφέρεται στην ευθύνη που έχουν όσοι θα αγωνιστούν και κλείνει τη συζήτησή μας εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για την έλλειψη γηπέδων που είναι ανταποκρίνονται στις ανάγκες μεγάλων αγώνων.

Αναστασιάδης: "Ο ΠΑΟΚ το έχει περισσότερη ανάγκη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση που κάνετε για τον τελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ;

-"Θα δούμε τι θα γίνει, Εξαρτάται... Ό,τι πει ο Θεός θα γίνει, γιατί είναι δύο μεγάλες ομάδες. Είναι ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι πολλά μπορούν να γίνουν. Είδατε τον ημιτελικό στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο και τελικά κέρδισε με 4-0 ο ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ το έχει περισσότερο ανάγκη σε σχέση με την ΑΕΚ που το πήρε πέρυσι. Αν το κατακτήσει θα χτίσει και για τα επόμενα χρόνια. Θα είναι η ψυχολογία καλύτερη σε όλους. Στον κόσμο, στην διοίκηση, σε όλους..."

-Θα μπορούσατε να δώσετε τον τίτλο του φαβορί σε κάποια από τις δύο ομάδες;

-"Αν μιλήσεις για φαβορί θα κάνεις λάθος. Αλλά πιστεύω, επειδή και η ΑΕΚ έχει κάποια προβλήματα με ορισμένους παίκτες, ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα παραπάνω από την ΑΕΚ. Το έχει ανάγκη περισσότερο και πιστεύω τα παιδιά εκεί να τα κάνουν όλα καλά".

-Ποιους παίκτες θα χαρακτηρίζατε βαρόμετρα; Πολλοί θεωρούν, για παράδειγμα, ότι ο Αραούχο είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ...

-"Μη με βάζεις σε αυτή τη διαδικασία γιατί αυτά που θα πω μπορεί να παρεξηγηθούν...".

-Έχετε τεράστια εμπειρία από μεγάλα ματς. Πώς πρέπει να προετοιμάζεται ψυχολογικά μία ομάδα;

-"Καταρχήν, ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι έτοιμος από μόνος του. Μετά έρχεται αυτό που θα κάνουν ο προπονητής και οι συνεργάτες του. Οι παίκτες οφείλουν να είναι έτοιμοι από μόνοι τους, οι πρωταθλητές αυτό κάνουν. Στο μεγαλύτερο ποσοστό, η προετοιμασία είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός".

-Παράμετροι όπως οι στημένες φάσεις θεωρείτε ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο;

- "Μη με βάζεις σε διαδικασίες τεχνικές, πείτε τα εσείς αυτά τα πράγματα...".

Αναστασιάδης: "Ο ΠΑΟΚ το έχει περισσότερη ανάγκη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Έχοντας εμπειρία από τελικούς και έχοντας κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο του ΠΑΟΚ ως προπονητής του, τι συμβουλή θα δίνατε στον Βλάνταν Ίβιτς;

-"Καμία.. Δεν μπορώ να του δώσω συμβουλή. Αυτός έχει την ομάδα, αυτός τη γνωρίζει, αυτός ξέρει πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνει".

-Μπορεί να κάνετε μία εκτίμηση για τι αγώνα πρέπει να περιμένουμε; Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι με πολλά γκολ;

"Δεν νομίζω ότι θα μπουν παραπάνω από δύο γκολ. Θα κρίνει πολλά πράγματα στην εξέλιξη του τελικού το ποιος θα σκοράρει πρώτος. Σε τέτοια παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό".

-Όλη αυτή η αναστάτωση με το θέμα της έδρας του τελικού, τι σκέψεις σας γεννά;

"Είναι εγκαταλελειμμένα τα γήπεδα, δεν υπάρχει τίποτα... Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι το Πανθεσσαλικό. Βλέποντας το Παγκρήτιο και συγκρίνοντας το με εκείνο, αν είναι σε παρόμοια κατάσταση δεν νομίζω ότι μπορεί να καλύψει τις δυνατότητες που πρέπει να έχει ένα γήπεδο για έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναστασιάδης: "Ο ΠΑΟΚ το έχει περισσότερη ανάγκη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καταρχήν ο χώρος είναι μικρός. Θα πάρουν από 8000-9000 εισιτήρια κάθε ομάδα. Τι να καλύψουν; Αυτό το ματς θα έπρεπε να μπορεί να το δει 40.000-50.000 κόσμος. Πόσες ανάγκες να καλύψουν τα υπάρχοντα εισιτήρια;".

-Άρα διαπιστώνετε μεγάλο πρόβλημα με τα υπάρχοντα γήπεδα...

"Δεν είναι μόνο αυτό... Για να κάνει γήπεδο ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον βάλουν να συζητά καμιά δεκαριά χρόνια. Το ίδιο γίνεται με τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ... Πόσα χρόνια πάνε από τότε που γκρεμίστηκε η Φιλαδέλφεια; Κι ακόμη δεν έγινε τίποτα. Ακόμη είναι στο θα γίνει δεν θα γίνει. Υπάρχει κωλυσιεργία... Δεν γίνεται τίποτα".

-Κλείνοντας, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα για τον τελικό;

¨-"Η ευχή μας είναι να τελειώσει το ματς και να γυρίσουν όλοι υγιείς στα σπίτια τους, γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι υψηλού κινδύνου. Και εύχομαι η Αστυνομία, αυτοί οι άνθρωποι που θα τραβήξουν όλο το βάρος της κατάστασης να τα κάνουν όλα καλά. Πρέπει και αυτοί να βοηθηθούν από όλους τους άλλους. Μόνος του κανείς δεν μπορεί να... τελειώσει ένα έργο. Όλοι οι παράγοντες οφείλουν να βοηθήσουν να αρχίσει και να τελειώσει ο τελικός καλά. Να μην έχουμε τραυματισμούς, φασαρίες και τέτοια πράγματα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ