ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αμρ Ουάρντα: Όλα όσα έχουν συμβεί στον ΠΑΟΚ με τον Αιγύπτιο

Αμρ Ουάρντα: Όλα όσα έχουν συμβεί στον ΠΑΟΚ με τον Αιγύπτιο

Το χρονικό της δεύτερη παρουσίας του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ. Το πλάνο που είχε για αυτόν ο Λουτσέσκου, η στάση των συμπαικτών του και της διοίκησης και κυρίως το τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση του.

Όταν το καλοκαίρι ο Ραζβάν Λουτσέσκου εισηγήθηκε την επιστροφή του Ουάρντα στην Τούμπα, γνώριζε και ο ίδιος ότι αναλάμβανε ένα μεγάλο ρίσκο. Και αυτό δεν είχε να κάνει με τα ποδοσφαιρικά προσόντα του Αιγύπτιου αλλά κυρίως με τον χαρακτήρα του και τον τρόπο με τον οποίο αυτός αντιλαμβάνεται την παρουσία του στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Λουτσέσκου με τον Αιγύπτιο εμφανίστηκαν νωρίς την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδινε τη μάχη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ουάρντα θεωρούσε εξ αρχής ότι είναι έτοιμος, παρά το γεγονός ότι λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Δικέφαλου. Και από τη στιγμή που πίστευε ότι είναι έτοιμος θεωρούσε και δεδομένο ότι θα έπρεπε να αγωνίζεται ως βασικός. «Ο Ουάρντα, καλύτερος ποδοσφαιριστής της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, που έπαιξε και στο Μουντιάλ πρέπει να παίζει βασικός» ήταν η μόνιμη επωδός του. Μάλιστα σε άτομα του στενού περιβάλλοντος του έλεγε ότι έχει και πρόταση από ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ πάντως να μην δέχεται να τον παραχωρήσει.

Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του σε αυτήν την πρώτη φάση θεώρησε ότι μπορεί να διαχειριστεί τον Αιγύπτιο και πως κάποια στιγμή αυτός θα καταλάβει πως θα πρέπει, αρχικά τουλάχιστον θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία του δοθεί για να τον πείσει ότι θα πρέπει να το δώσει φανέλα βασικού. Να γίνει δηλαδή ο «Μπίσεσβαρ της περιόδου 2017-18» που αποδέχθηκε το ρόλο του παίκτη που ερχόταν από τον πάγκο και με όσα έκανε στο γήπεδο και στο τέλος κατάφερε με τις εμφανίσεις του να πείσει τον προπονητή του να τον υπολογίζει για την ενδεκάδα.

Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή η τακτική του Ρουμάνου φάνηκε να αποδίδει όταν και επιβράβευσε τον Ουάρντα για την καλή του εμφάνιση στο Ντα Λουζ δίνοντας του φανέλα βασικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, ένα ημίχρονο στο δεύτερο αγώνα με τους Πορτογάλους στην Τούμπα και μια θέση στην ενδεκάδα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Ήρθε όμως η ώρα του ντέρμπι με την ΑΕΚ για να περάσει ο Αιγύπτιος την πρώτη…κόκκινη γραμμή του Λουτσέσκου. Ο Ουάρντα όταν αντιλήφθηκε ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές του προπονητή του αντέδρασε και βρέθηκε εκτός αποστολής. Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στην προπόνηση που ήταν προγραμματισμένη για τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν για το ντέρμπι. Και πάλι ο Λουτσέσκου θέλει να διαχειριστεί προσωπικά το θέμα, χωρίς να εμπλέξει τη διοίκηση. Δεν τον έστειλε να απολογηθεί αλλά τον τιμώρησε με μια επιπλέον προπόνηση, αυτή που δεν έκανε και τον έβαλε στον πάγο αρχικά για μια εβδομάδα.

Ο Λουτσέσκου πιστός στο δόγμα ότι κανείς μα κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι πάνω από την ομάδα βλέπει ότι «χάνει» τον Ουάρντα. Το σημαντικό όμως για αυτόν είναι να χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας του. Για αυτό και δεν κρύβει τον εκνευρισμό του όταν του ζητούν να τοποθετηθεί δημόσια στο θέμα που έχει προκύψει. «Έχουμε κανόνες και πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Ήταν τιμωρημένος για μια εβδομάδα, επέστρεψε μαζί μας στις προπονήσεις και όταν είναι έτοιμος θα παίξει" είχε πει πριν τον αγώνα με την Μπάτε .

Θεωρητικά η τιμωρία που του επιβλήθηκε έχει λήξει αν και έχασε κάποιες προπονήσεις πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ

Το θέμα είναι ότι παρά τις όποιες δηλώσεις μεταμέλειας υπήρξαν από την πλευρά του Ουάρντα η συμπεριφορά του, εξωαγωνιστικά με εμφανίσεις τις μικρές ώρες δεν άλλαξε και πολύ. Το αντίθετο συμβαίνει. Η δραστηριότητα του…επεκτάθηκε, μάλιστα, και στις κοντινές της Θεσσαλονίκης περιοχές, χωρίς να υπάρχει κάποια προσπάθεια από την πλευρά να κρυφτεί. Εδώ δεν έκρυψε ποτέ και τη δυσφορία του για το γεγονός ότι μπήκε στον…πάγο από τον προπονητή του.

Για την ώρα τουλάχιστον οι πληροφορίες για τσακωμό του Λουτσέσκου με τον παίκτη του δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο Ρουμάνο λένε ότι δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο και οι σχέσεις του με τον Ουάρντα είναι καλές.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μια σημαντική παράμετρος είναι η στάση των υπολοίπων ποδοσφαιριστών του Δικέφαλου στα τερτίπια του Ουάρντα. Η αλήθεια είναι ότι ο Αιγύπτιος είναι αγαπητός στα αποδυτήρια και οι συμπαίκτες του τον συμπαθούν ιδιαίτερα γιατί θεωρούν ότι είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί». Κάποιοι μάλιστα θέλησαν να μιλήσουν μαζί του και να προσπαθήσουν να τον πείσουν να συνετιστεί.

Αντίστοιχες συμπάθειες ο 25χρονος έχει και στη διοίκηση και στην οικογένεια Σαββίδη. Και εντελώς ορθολογικά να το δει κανείς ο Ουάρντα αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που αποτιμά την αξία του στα 5 εκατομμύρια ευρώ, όσο έχει οριστεί η ρήτρα για την αποδέσμευση του.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ;

Βέβαια όλα είναι σχετικά. Και αυτό διότι πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι το Γενάρη. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι τώρα το πιο πιθανό είναι ο ίδιος ο Ουάρντα να αναζητήσει άλλου στέγη, όπου θα θεωρεί ότι αναγνωρίζεται η αξία του, παρά να μπει σε κάποια « μαύρη λίστα» από τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του.

Ευχής έργο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου να αλλάξει τη συμπεριφορά του και βρεθεί ξανά στις επιλογές του προπονητή του. Και αυτό διότι αγωνιστικά τουλάχιστον μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ