ΠΑΟΚ

Άλλος ΠΑΟΚ, με "Μπέρμπα" πασέρ

Άλλος ΠΑΟΚ, με "Μπέρμπα" πασέρ
Μπερμπάτοφ INTIME SPORTS

Πώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ίγκορ Τούντορ, θα επιχειρήσει να στήσει μία ενδεκάδα με πέντε σούπερ επιθετικογενείς παίκτες και Κλάους-Μπερμπάτοφ μαζί.

Το ιδανικό για τον Ίγκορ Τούντορ και τους συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ θα ήταν η διακοπή της αγωνιστικής δράσης σε συλλογικό επίπεδο, να συνδυαζόταν με μηδέν απουσίες από το παρουσιολόγιο του. Κι αυτό γιατί ο Κροάτης τεχνικός, περίμενε αυτό το κενό διάστημα των δύο εβδομάδων για προχωρήσει σε ανασύνταξη του αγωνιστικού πλάνου του στον ΠΑΟΚ.

Πρώτα απ΄ όλα για να ετοιμαστούν πλήρως παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών και στη συνέχεια για να προχωρήσει σε δοκιμές είτε νέων προσώπων, είτε διαφορετικών ρόλων. Η «ενδεκάδα» των διεθνών, όμως, που ολοκληρώνουν το βράδυ της Τρίτης τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες ανδρών (Τζαβέλλας, Τζιόλης, Πέλκας, Κίτσιου, Αθανασιάδης) καιU21 της Ελλάδας (Κωνσταντινίδης, Χαρίσης που θα είναι από σήμερα στη διάθεση του Τούντορ, τη Σλοβακίας (Μακ και Σάμπο), της Σουηδίας (Όλσεν) και του Πράσινου Ακρωτηρίου (Ροντρίγκες), υποχρέωσε τον 37χρονο κόουτς να δουλέψει μ’ αυτούς που είχε και να αρχίσει να εφαρμόζει μερικές από τις ιδέες που έχει.

Ο νέος ρόλος του «Μπέρμπα»

Ας πάρουμε μία-μία τις αλλαγές που θα επιχειρήσει να κάνει ο Τούντορ στον ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή και πώς αυτές θα επηρεάσουν τον γενικότερο αγωνιστικό σχεδιασμό. Όπως φάνηκε και στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση ο Βούλγαρος να παίζει λίγο πιο πίσω από τον φορ της ομάδας και να βοηθά και στην τελική πάσα που είναι ένα σημείο αδυναμίας μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ο Τούντορ (κάτι που προανήγγειλε και στη συνέντευξη με τους οργανωμένους) θέλει να δοκιμάσει τον Αθανασιάδη στον ρόλο του φορ. Έτσι την Κυριακή με τον Παναιτωλικό και πιθανόν αρκετές φορές από εδώ και πέρα θα δούμε το πολυσυζητημένο δίδυμο Μπερμποάτοφ-Κλάους στην ενδεκάδα.

Πώς θα μπολιάσουν Μακ, Ροντρίγκες και Πέλκας

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι πώς ο Τούντορ και οι συνεργάτες του θα μπορέσουν να βάλουν δίπλα στο δίδυμο των φορ ους Μακ, Ροντρίγκες και Πέλκα. Θα έχει ενδιαφέρον αν διατηρήσει τον Μακ σε ρόλο κρυφού επιθετικού πίσω από τον φρο και άρα ο Μπερμπάτοφ θα έχει τον ρόλο του τρίτου μέσου, μπροστά από τους Τζιόλη-Χαρίση και στα άκρα θα παίξουν ο Ροντρίγκες με τον Πέλκα ή θα πάει στα δεξιά ο Σλοβάκος. Το πείραμα είναι πολύ ενδιαφέρον και συνάμα πολύ δύσκολο και θα οδηγήσει και σε αποφάσεις σχετικά με το αν ο Τούντορ εμμείνει στο 3-5-2 ή δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Ο Χαρίσης δίπλα στον Τζιόλη

Μεγάλη αλλαγή ετοιμάζει και στη μεσαία γραμμή ο Κροάτης προπονητής του ΠΑΟΚ. Δίνει προτεραιότητα στη χρησιμοποίηση του Χάρη Χαρίση ως κόφτη δίπλα στον Τζιόλη και αφήνει εκτός Κάτσε, Σάμπο και αρχικά Τσίμιροτ ο οποίος θα χρειαστεί σταδιακή επανένταξη μετά τη μακρόχρονη απουσία του. Και αυτή η απόφαση δεν είναι εύκολη ειδικά στο κομμάτι του να πάρει ρόλο μη πρωταγωνιστικό ο Κάτσε. Φυσικά, όλα θα κριθούν στην πράξη, όπως και το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει αμυντικά χωρίς τον Κόστα που θα μείνει τρεις μήνες εκτός δράσης και με τις μεταγραφές να αργούν ακόμη. Στα μετόπισθεν είναι σαφής η αναβάθμιση του ρόλου του Στέλιου Μαλεζά και η πιο συχνή χρησιμοποίηση του Σκόνδρα. Ας μην ξεχνάμε τέλος πώς ο Τούντορ έχει πλέον στη διάθεσή του και δύο παίκτες με τους οποίους δούλεψε πολύ το πρώτο διάστημα, τον Κωνσταντινίδη και τον Κίτσιου. Και οι δύο επιστρέφουν πανέτοιμοι και ορεξάτοι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ