ΠΑΟΚ

Αλλάζει το κλίμα για Όλσεν

Αλλάζει το κλίμα για Όλσεν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σουηδός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε ανάρτηση στο Instagram με hashtag "paokara" και κατάλαβε ότι η γκρίνια που υπήρχε γι' αυτόν στις πρώτες εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ εξαφανίζεται.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πλέον περίεργη και δύσκολη στο ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που, συνήθως, δεν υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί ένα λάθος που οδηγεί σε ένα γκολ για τον αντίπαλο, η διαδρομή από την αποθέωση μέχρι την καυστική κριτική είναι πολύ μικρή.

Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Ρόμπιν Όλσεν, από την αντίθετη φορά, όμως.Ο Σουηδός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, στις πρώτες εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ που συνοδεύτηκαν από σοβαρά ατομικά λάθη, βίωσε την αμφισβήτηση από μερίδα του κόσμου.

Στα δύο τελευταία ματς, όμως, κατάφερε με την εξαιρετική παρουσία του στη Βέροια και το Μπακού να αλλάξει άρδην το κλίμα.Μπορεί να το αντιληφθεί κανείς διαβάζοντας τα σχόλια (και βλέποντας τα like) που συνόδευσαν την ανάρτηση φωτογραφίας του από το Αζερμπαϊτζάν στο λογαριασμό του στο Instagram με hashtag "paokara".

Αλλάζει το κλίμα για Όλσεν

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε το life story του Όλσεν

Στο μεταξύ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ "ανέβασε" στη σελίδα της στο διαδίκτυο, ένα κείμενο-αφιέρωμα στην καριέρα του Όλσεν. Αυτό αναφέρει: " Η αμηχανία του πάγκου μέχρι ένα σημείο αντέχεται. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Ο πόνος τραυματισμού, όμως, μπορεί να λυγίσει και τον πλέον υπομονετικό άνθρωπο. Ειδικά όταν το χτύπημα της μοίρας είναι διπλό και σε βρίσκει στην κρίσιμη ηλικία που παλεύεις να εξελιχθείς.

Ο Ρόμπιν Όλσεν , γιος Δανών που επέλεξαν να χτίσουν τη ζωή τους στη Σουηδία, είδε τα όνειρά του για μια ποδοσφαιρική καριέρα να μετατρέπονται σε εφιάλτες στην ηλικία των 17 ετών. Μόλις είχε αρχίσει να σημειώνει βήματα προόδου και να υπολογίζεται στη Λίμχαμ, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία όταν τραυματίστηκε στο γόνατο. Πάλεψε, προσπάθησε σκληρά και μόλις επέστρεψε τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο. Το ψυχολογικό σοκ ήταν μεγάλο.

Τόσο μεγάλο που ο νεαρός Ρόμπιν έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να αποσυρθεί πριν καλά καλά ξεκινήσει την καριέρα του στο άθλημα που τόσο αγαπούσε κι αγαπά. Η επιθυμία του ν’ αγωνιστεί τελικά επικράτησε της απογοήτευσης κι ο Ρόμπιν επέλεξε να κάνει άλλη μια προσπάθεια. Από πιο χαμηλά. Από την τοπική Μπούνκενφλο. Το ταλέντο του και το πείσμα του, τον βοήθησαν να σταθεί πάλι στα πόδια του, να ατενίσει τον κόσμο με αισιοδοξία από τα 194 εκατοστά του κορμιού του, να πάρει μεταγραφή στην Κλάγκσαμν κι από εκεί να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία άρχισε έμαθε να κλωτσάει τη μπάλα. Τη Μάλμε.

Επιστροφή - καθιέρωση

"Η επιστροφή μου στη Μάλμε μοιάζει με όνειρο», δηλώνει στην πρώτη του συνέντευξη και προσθέτει: «Πρέπει να βελτιωθώ σε όλα και να γίνω πιο εκρηκτικός διότι μια τέτοια επιστροφή μπορεί ν’ αποδειχτεί δύσκολη». Ο ίδιος, όμως, την έκανε να μοιάζει απλή μολονότι "αντίπαλός" του για τη θέση κάτω από τα δοκάρια ήταν ο διεθνής Γιόχαν Νταλίν. Του πήρε μόλις ένα χρόνο για να καταγράψει τις πρώτες του συμμετοχές και να δείξει πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, μπορεί ν’ αντικαταστήσει τον έμπειρο πορτιέρο. Το 2013 έκανε δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τα πήγε περίφημα και οι πάντα έξυπνοι Σουηδοί είχαν την οξυδέρκεια να δουν το μέλλον. Πούλησαν τον Νταλίν στην Γκεντσλερμπιρλιγκί και ο Όλσεν έγινε το αδιαφιλονίκητο νούμερο ένα πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2014 αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος.

Το επόμενο βήμα

Τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή «όνειρο» στην Μάλμε, έκρινε πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Την καθιέρωση σε ένα ξένο πρωτάθλημα. Έχει μάθει, άλλωστε, να μην κάνει βεβιασμένες κινήσεις. Λειτουργεί με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Γι αυτό κι επέλεξε τελικά ν’ αγωνιστεί με την Εθνική Σουηδίας μολονότι στο ξεκίνημα της καριέρας του δήλωνε "είμαι Δανός, μεγάλωσα με πρότυπο τον Πίτερ Σμάιχελ και προτιμώ ν’ αγωνιστώ για τη Δανία". Τι άλλαξε; Είδε την πληρότητα των συμπατριωτών του στον άσο, άκουσε τις δηλώσεις του προπονητή Μόρτεν Όλσεν: "Έχουμε δει πως ο Ρόμπιν τα πάει υπέροχα, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε τον Κάσπερ Σμάιχελ, τον Στέφαν Άντερσεν, τον Νικολάι Λάρσεν και τον Γέσπερ Χάνσεν και είμαστε καλυμμένοι από τερματοφύλακες" και έκρινε ότι με την Σουηδία έχει περισσότερες πιθανότητες καθιέρωσης. Ετσι, έγινε Σουηδός. Και μέσω της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ ευελπιστεί να κερδίσει φανέλα βασικού στην Εθνική ομάδας της χώρας που τον μεγάλωσε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ