ΠΑΟΚ

Αλ Τααβόν - ΠΑΟΚ 1-1: Οι αναπληρωματικοί άρπαξαν την ευκαιρία τους

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΑΛ ΤΑΑΒΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΑΛ ΤΑΑΒΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 σε φιλική αναμέτρηση με την Αλ Τααβόν με τον Αμπέλ Φερέιρα να χρησιμοποιεί τους αναπληρωματικούς, καθώς ακολουθεί κι άλλη με τη Φορτούνα (20:00). Ο Ίνγκασον το γκολ του Δικεφάλου, τραυματίστηκε ο Μίσιτς.

Ισόπαλο (1-1) έληξε το πρώτο από τα δύο τελευταία φιλικά του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Τααβόν, αλλά ισοφάρισε στο 81ο λεπτό με τον Ίνγκασον.

Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, Αμπέλ Φερέιρα, χρησιμοποίησε τους αναπληρωματικούς, καθώς ακολουθεί κι άλλο φιλικό με τη Φορτούνα Σιτάρντ στις 20:00. Δεν άλλαξε πρόσωπα, προχώρησε όμως σε εσωτερικές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧ

Ο Μίροσλαβ Στοχ πέρασε όλο το πρώτο ημίχρονο αγωνιζόμενος στο (αριστερό) άκρο της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του και ήταν ο πιο δραστήριος της μεσαίας γραμμής του Δικεφάλου.

Είτε με πλαγιοκοπήσεις από την πλευρά, είτε συγκλίνοντας προς το κέντρο. Κυρίως, όμως, με τα στημένα. Είτε φάουλ, είτε κόρνερ, όλα πέρασαν από τα πόδια του. Δέκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς, εκτέλεσε ωραία, αλλά δεν βρέθηκε συμπαίκτης του στο δεύτερο δοκάρι. Με την έναρξη του δευτέρου άλλαξε θέση με τον Γαϊτανίδη και πέρασε στην κορυφή - δίπλα στον Κάρολ Σβιντέρσκι - όπου απώλεσε μέρος της επιθετικής του δραστηριότητας.

2. ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Μιχάι και Ίνγκασον δεν γνωρίζονται πολύ, έχουν δε παίξει ελάχιστα μαζί. Συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Λογικό να μην υπάρχει απαιτούμενη χημεία. Από αυτήν την έλλειψη προήλθε και το γκολ των Σαουδάραβων.

Στο 34ο λεπτό μετά την εκτέλεση του κόρνερ από αριστερά, ο Φερνάντες έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω στο πρώτο δοκάρι, ο Αμισί απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η ίδια (συνολικά) αμυντική ολιγωρία, φάνηκε και στο δοκάρι του 23ου λεπτού για την αραβική ομάδα.

Ο Ταουαμπά υποδέχθηκε την μπάλα μετά την κάθετη πάσα, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, πέρασε τον Ζίβκοβιτς, έκανε το πλασέ από θέση πλάγια δεξιά, η μπάλα στο δοκάρι. Ο Σεντρίκ Αμισί δεν μπόρεσε να στείλει στο ριμπάουντ την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ισλανδός πήρε την προσωπική του εκδίκηση, καθώς ήταν αυτός που ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν η εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου με το δεξί από αριστερά, ο Μιχαηλίδης 'έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ίνγκασον με δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε.

3. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΡΩΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Ο ΠΑΟΚ δεδομένα κινείται για ενίσχυση στο αριστερό αμυντικό άκρο, όμως στα ματς με τον Άγιαξ θα πορευθεί με τον Δημήτρη Γιαννούλη. Ο Μιχαηλίδης ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στα καθήκοντά του ως αριστερός μπακ.

Ο 19χρονος από τα Γιαννιτσά έβγαλε ποδοσφαιρικό θάρρος και θράσος, έχοντας καλή ισορροπία σε δημιουργικά και ανασταλτικά καθήκοντα. Στα θετικά, ότι από κεφάλι του ήλθε η ασίστ για την ισοφάριση.

4. Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΙΤΣ, ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΝΤΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΚΑΤΣΕ

Ο Γιόσιπ Μίσιτς ή ο Ντούγκλας Αουγκούστο είναι ίσως οι μόνοι από όσους έπαιξαν κόντρα στην Αλ Τααβόν που διεκδικούν θέση βασικού για τα δύο ματς με τον Άγιαξ. Ο Κροάτης είχε την ατυχία να τραυματιστεί και ν' αντικατασταθεί - θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να γίνει γνωστό το μέγεθος του τραυματισμού - προκαλώντας ανησυχία ενόψει Αίαντα, αλλά όσο αγωνίστηκε ήταν και πάλι πολύ καλός.

Όπως έδειξε και κόντρα στην Άντερλεχτ έχει καταφέρει να βρει ισορροπία ανάμεσα στο 6 και στο 8. Με τον Ντούγκλας Αουγκούστο συνεργάζονται καλά, η αποχώρησή του έριξε λίγο την απόδοση του Δικεφάλου.

Όχι για πολύ όμως. Κι αυτό γιατί ο Έργκις Κάτσε, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 53ο λεπτό, μετά το αρχικό δεκάλεπτο, πήρε τα πάνω του και βοήθησε και δημιουργικά.

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Ίνγκασον, Μιχαϊλίδης, Ροντρίγκο, Μίσιτς, Ντούγκλας, Στοχ, Λημνιός, Σβιντέρσκι, Γαϊτανίδης.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ