ΠΑΟΚ

Άκπομ: "Το είχα δει στον ύπνο μου αυτό το γκολ..."

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσούμπα Άκπομ ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Super League με τον Τσούμπα Άκπομ να σκοράρει το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Ο Άγγλος στράικερ με όμορφο πλασέ έγραψε το 3-0, πριν μειώσει ο Ποντένσε για το τελικό 3-1.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

" Όλοι μιλούσαν για αυτόν τον αγώνα, έλεγαν ιστορίες από το παρελθόν και προσπαθούσαν να με βάλουν στο κλίμα. Τις τελευταίες μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ, έβλεπα όνειρα ότι σκόραρα σε αυτό το ματς. Ήξερα πολλά για την αναμέτρηση, οπότε ήμουν προετοιμασμένος".

Για το αν κύλησαν όλα όπως ήθελε ο ΠΑΟΚ:

" Πάντα αυτό που πρέπει να κάνεις, το κρίσιμο σημείο, είναι να μπορέσεις να προσαρμοστείς σε κάθε κατάσταση και εμείς το κάναμε πολύ καλά. Το βασικό κομμάτι αυτών που είπαμε, είναι να είχαμε ένα καλό ξεκίνημα και το καταφέραμε".

Αναφορικά με το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο:

"Δεν υπήρχε σχέδιο τακτικής, αλλά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το οποίο κάνουμε".

Τι σκέφτηκε λίγο πριν σκοράρει:

"Βλέποντας το πως πήγαινα προς την αντίπαλη εστία, το μόνο που έλεγα ήταν "να σκοράρω, να σκοράρω, να σκοράρω". Το κατάφερα και είμαι ευτυχισμένος για αυτό".

Για το αν πλέον μπορεί να... κοιμηθεί:

"Δεν νομίζω να κοιμηθώ ούτε σήμερα έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Θα διασκεδάσω με την οικογένειά μου. Έχουμε κάποιες μέρες μικρής ξεκούρασης τώρα για να αναπληρώσω τον ύπνο μου".

Για το ότι από τη στιγμή που έφυγε ο Πρίγιοβιτς το όνομά του ακούγεται πιο έντονα:

" Έχω σεβασμό απέναντι σε όλους και στον Πρίγιοβιτς φυσικά. Για εμένα προσωπικά, βλέποντάς τον να σκοράρει αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Μπορεί να αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση, αλλά έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Προσπαθώ ακόμα και αν δεν σκοράρω, να είμαι γρήγορος, να μοιράζω το παιχνίδι και να δίνω ασίστ ώστε να φτάσει η ομάδα στον στόχο της".

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί από την πλευρά του επισήμανε:

" Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε δυνατά και σκοράραμε δυο γκολ σε 20 λεπτά. Μετά ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά πήραμε και πάλι τον έλεγχο. Πετύχαμε στο τέλος το 3-0 και το μόνο αρνητικό είναι το γκολ που δεχτήκαμε. Όπως είπε και ο προπονητής μας δεν έχει τελειώσει τίποτα".

Για την ευκαιρία που είχε να σκοράρει:

" Ήταν πολύ ωραία πάσα από τον Λέο. Ήθελα να προλάβω πριν σκάσει αλλά δεν το κατάφερα. Έτσι η μπάλα πήγε ψηλά και απλά σκεφτόμουν την επόμενη φορά να σκοράρω".

Σχετικά με την πρόταση που είχε από την Ιταλία:

" Όπως γνωρίζετε κάθε έξι μήνες υπάρχουν μεταγραφές. Ήταν καλή η πρόταση στην Ιταλία, μιας και ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον προπονητή και τελικά έμεινα. Εάν δεν αισθανόμουν καλά δεν γινόταν να μείνω. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε την σωστή δουλειά τότε θα πανηγυρίσουμε και πάλι με τον κόσμο στο τέλος της σεζόν".

Τέλος, το μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
" Παίζουμε για τον κόσμο και αυτό θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Πλέον αυτό που περιμένουμε είναι να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς και να ζήσουμε και άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον".

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είπε:

" Ήταν ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, όμως και οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς. Ήταν σπουδαία η εμφάνιση της ομάδας. Όσοι κακοπροαίρετοι έλεγαν ότι δεν αξίζαμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, πήραν την απάντηση τους, αν και δε χρειαζόταν να δώσουμε σε κανέναν κάποια απάντηση".

Σχετικά με το ατού του ΠΑΟΚ έναντι του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Τούμπας:

" Είχαμε σωστή τακτική προσέγγιση, στην αρχή του παιχνιδιού παίξαμε με την κατοχή, θέλουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και από τον άξονα και από τις πλευρές. Κυριαρχία και μόνο κυριαρχία για να αποδείξουμε σε εμάς, στον κόσμο μας και στο φίλαθλο κοινό ότι ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός, είναι καλύτερος και το δείχνει στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι περήφανος για τον οργανισμό ΠΑΟΚ και όλο το τιμ της ομάδας. Νιώθω δικαιωμένος που τους έχω όλους δίπλα μου".

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

" Σε κάθε παιχνίδι έρχεται και μας παροτρύνει και είναι δίπλα μας. Δίνει την αύρα του και τη θετική του ενέργεια. Θέλει να ενώσει την ομάδα, να είναι συμπαγής και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό".

Για τη σημασία της νίκης:

" Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Υπάρχει μία βαθμολογική διαφορά, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Είναι ένα καλό "μαξιλαράκι" για να δώσουμε κάτι παραπάνω και στο κύπελλο. Θέλω σαν τερματοφύλακας, αλλά και όλη η ομάδα να κρατάμε το μηδέν πίσω. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν μία άτυχη στιγμή. Σήμερα ήταν μία δύσκολη φάση, πέρασε η μπάλα κάτω από τα πόδια του Βαρέλα, προσπάθησα να τη βγάλω με το αριστερό χέρι, αλλά ήρθε ο Ποντένσε".

Τέλος, για την παρουσία ξένων διαιτητών:

" Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τους διαιτητές. Δεν είναι κάτι ευχάριστο να είναι τέταρτος ο Έλληνας διαιτητής και οι πρώτοι να είναι ξένοι. Θα έπρεπε να υπάρχει βοήθεια και από το VAR. Οι ξένοι διαιτητές ως τώρα δεν κάνουν λάθη και αυτό είναι σημαντικό για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο".

Για το ντέρμπι τοποθετήθηκε και ο Φερνάντο Βαρέλα ο οποίος υπογράμμισε:

" Κλειδί… για την νίκη ήταν ότι δεν ξεχάσαμε τι έγινε πέρυσι. Αυτό ήταν το μεγάλο κίνητρο για εμάς. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι, δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο μας γιατί όλοι θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι. Κάναμε την δουλειά μας σήμερα., παρουσιαστήκαμε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε, ότι αξίζαμε την νίκη".

Όσον αφορά το πώς θα διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ το +9 στην βαθμολογία είπε: " Θα το διαχειριστούμε κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Αυτή θα είναι η απάντηση μας, για το πώς θα κρατήσουμε το +9. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλους δύσκολους αντιπάλους, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν".

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: " Δεν τελείωσε ακόμα τίποτα για το πρωτάθλημα, ήταν μία σημαντική νίκη για την ψυχολογία μας και για την βαθμολογία αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά. Είναι στο χέρι μας".

Για το πάθος που έδειξαν αυτός και οι συμπαίκτες του

: "

Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι για κάθε παίκτη. Ο καθένας μας πανηγύριζε την κάθε του προσπάθεια, κάθε ενέργεια. Ειδικά εμείς στην άμυνα, κάθε τάκλιν, κάθε σωστή απόκρουση θα μας βοηθούσε να πλησιάσουμε στον στόχο μας που ήταν η νίκη. Αυτό ήταν το… κλειδί, η προσπάθεια μας σε κάθε φάση, το πάθος μας

".

Photocredits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ