ΠΑΟΚ

Άγιαξ - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Δικεφάλου

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αν και στάθηκε ηρωικά στο Άμστερνταμ γνώρισε την ήττα (3-2) και τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε ηρωικά στο Άμστερνταμ, αλλά γνώρισε την ήττα (3-2) από τον Άγιαξ, σταμάτησε στον γ' προκριματικό του Champions League. Ο Δικέφαλος είχε ως κορυφαίους τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη (απέκρουσε ένα πέναλτι) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (σκόρερ και των δύο γκολ), ενώ σε κακή βραδιά τον Ομάρ Ελ Καντουρί ο οποίος είχε λανθασμένες επιλογές.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Αμπέλ Φερέιρα, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.. Διαβάστε αναλυτικά:

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ; Ήταν στιγμές που τα έβαζε με όλους. Φαν ντε Μπέεκ, Ζιγές, Ταγλιαφίκο και Νέρες έβλεπαν τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να βγάζει απίστευτες φάσεις. Δέχθηκε τρία γκολ. Τα δύο εξ αυτών με πέναλτι. Ένα - το πρώτο στη σειρά - το απέκρουσε κιόλας. Αν δεν ήταν το Πασχαλάκης το σκορ θα είχε μεγαλύτερο εύρος.

ΜΑΤΟΣ: Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν απέφυγε τα φάουλ, αλλά μερικοί παίκτες σαν τον συμπατριώτη του (Νέρες) δεν είναι δυνατόν να κοπούν πάντα καθαρά. Είχε συμμετοχή και στο επιθετικό κομμάτι, ειδικά όταν έπαιξε στην πλευρά του ο Λέο Ζαμπά. Στο δεύτερο, καθώς δέχθηκε μεγάλη πίεση, του βγήκαν κάποια νεύρα. Τόσο στη φάση του δεύτερου γκολ, όπου διαμαρτυρήθηκε για φάουλ από τον σκόρερ (Ταγλιαφίκο), όσο και στο τρίτο καθώς ανέτρεψε τον Ταγλιαφίκο. Το παιχνίδι είχε στραβώσει, βγήκε και η κούραση...

ΒΑΡΕΛΑ: Θα ήταν... αδύνατο ο ΠΑΟΚ να κρατήσει στο μηδέν τον Άγιαξ. Δεν το έχουν καταφέρει μεγαλύτερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ. Αλλά, υπήρχαν στιγμές που Ζιγές και Φαν ντε Μπέεκ έκρυψαν την μπάλα. Ο Αφρικανός έδωσε μάχες, αλλά υπήρχαν στιγμές που το ταλέντο των Ολλανδών ήταν αδύνατο ν' ανακοπεί.

ΚΡΕΣΠΟ: Ισχύει ότι και στον παρτενέρ του. Ο Ανδαλουσιάνος είναι αλήθεια ότι βρέθηκε σε πιο καλή βραδιά από τον Βαρέλα. Έδωσαν μάχες με τον Νέρες, τον Φαν ντε Μπέεκ, τον Ζιγές. Άλλες κερδήθηκαν, άλλες χάθηκαν. Κρέσπο και Βαρέλα ήταν καλοί, αλλά σε κάτι τέτοιες βραδιές, με κάτι τέτοιους αντιπάλους, δεν αρκεί ούτε αυτό.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Καλός στο πρώτο μέρος, αν και δέχθηκε αρκετή πίεση από την πλευρά. Κι αυτό γιατί ο Ζαμπά, ο οποίος έπαιξε το πρώτο μισάωρο από τ' αριστερά δεν κάλυπτε το ίδιο. Ο Κατερινιώτης μπακ προσπάθησε, είχε και τ' ανεβάσματά του, τα κλεψίματα, βοήθησε όχι μόνον ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά. Καλή η παρουσία του, γι' αυτό και ο Τεχ Χαχ άλλαξε τη δεξιά πλευρά του στο ημίχρονο (έφερε τον Ντεστ πίσω, πέρασε τον Μαζραουί στη θέση του Μάριν).

ΕΣΙΤΙ: Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός. Έδωσε βέβαια αρκετές μάχες στο κέντρο, αλλά δεν απέφυγε τα σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Νιγηριανός ήταν λίγο άτσαλος, αλλά βέβαια οι επεμβάσεις δεν δημιούργησαν κίνδυνο για την εστία του Πασχαλάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο είναι αλήθεια βελτιώθηκε. Ήταν και πιο προσεκτικός. Έδωσε τη θέση του στον Μίσιτς στο 82ο λεπτό.

ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Πηγή κινδύνου στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε καθαρό μυαλό. Οι επιλογές του λανθασμένες. Στη φάση του πρώτου πέναλτι - το οποίο εκτέλεσε ο Τάντιτς και απέκρουσε ο Πασχαλάκης - πρώτη με λάθος ενέργεια έβαλε τον Άγιαξ στην περιοχή κι έπειτα έκανε το πέναλτι στον Νέρες. Δεν απέφυγε αχρείαστα φάουλ εκτός περιοχής, έστω κι αν ο Ζιγές δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Ο καλύτερος του ΠΑΟΚ μετά τον Πασχαλάκη. Ο Ολλανδός μπορεί να έκανε το πέναλτι - χέρι σε σέντρα του Μπλιντ - στη φάση που ισοφάρισε σε 1-1 ο Τάντιτς αλλά ήταν αυτός που έβαλε τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Ήταν αυτός που με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, αυτός που αναπτέρωσε τις ελάχιστες ελπίδες των ασπρόμαυρων στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Είχε δημιουργήσει και την εξαιρετική φάση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Πέλκας δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

ΖΑΜΠΑ: Ένα ακόμη εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στη συλλογή του Βραζιλιάνου. Μπορεί να μην ήταν άψογος στην κάλυψη - ο Γιαννούλης υπέφερε, ο Μάτος λιγότερο - αλλά επιθετικά ήταν άριστος. Κράτησε την μπάλα, έδωσε ανάσες, ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ τροφοδοτώντας τον Άκπομ. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του έπεσε κι αντικαταστάθηκε από τον Λημνιό στο 71ο λεπτό.

ΠΕΛΚΑΣ: Καλό παιχνίδι από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, έχασε μεγάλη ευκαιρία μάλιστα στη φάση που ξεκίνησε ο Μπίσεσβαρ να δώσει για δεύτερη φορά στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα. Ο Πέλκας πήρε τον αέρα των μέσων του Άγιαξ και αν δεν επιχειρούσε το κάτι παραπάνω, θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες. Πίστευε στα πόδια του, όπως φάνηκε κι από ένα σουτ που έκανε και το εξουδετέρωσε ο Ονανά. Έδωσε τη θέση του στον Σβιντέρσκι στο 63ο λεπτό.

ΑΚΠΟΜ: Καλός, αλλά όχι τόσο ουσιαστικός ο φορ του Δικεφάλου. Έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής ομάδας. Βγήκε μόνος του με τον Ονανά, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ. Στην εξαιρετική αντεπίθεση του δευτέρου ημιχρόνου έκανε λάθος την τελική πάσα κι έτσι χάθηκε σπουδαία ευκαιρία. Ο Άκπομ δεν μας έδειξε κάτι διαφορετικό. Πάλεψε, έδωσε μάχες, ήταν κινητικός. Εξουδετερώθηκε όμως.

ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ: Ο Πολωνός πέρασε στη θέση του Πέλκα στο 63ο λεπτό και η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσε να δώσει φρεσκάδα στον Δικέφαλο. Δεν πήγε πρώτος στην μπάλα, ήταν εύκολη υπόθεση η αντιμετώπισή του από τους Φέλτμαν και Λισάντρο Μαρτίνες. Σίγουρα δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Πέρασε στη θέση του Ζαμπά στο 71ο λεπτό. Είχε δυο-τρεις εξάρσεις, αλλά στην πιο κρίσιμη φάση το γύρισμα που έκανε από δεξιά ήταν καλό. Άκπομ και Σβιντέρσκι είχαν κάνει κίνηση προς τα εμπρός, ενώ αυτός γύρισε πίσω την μπάλα. Δεν είχε την εκρηκτικότητα του Ζαμπά κι αυτό ήταν ορατό.

ΜΙΣΙΤΣ: Πέρασε στη θέση του Εσίτι στο 82ο λεπτό και ο μικρός χρόνος συμμετοχής δεν του επιτρέπει να κριθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ