ΠΑΟΚ

10/4/1991: Τα δυο αετόπουλα του ΠΑΟΚ που κάηκαν ζωντανά

10/4/1991: Τα δυο αετόπουλα του ΠΑΟΚ που κάηκαν ζωντανά

Σαν σήμερα το 1991, δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ έχαναν τη ζωή τους, πέφτοντας θύματα "τυφλής" οπαδικής βίας στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Δείτε τις μαρτυρίες των δύο ανθρώπων που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο και σώθηκαν. (VIDEO)

Ήταν 10 Απριλίου 1991. Μία παρέα τεσσάρων φίλων-οπαδών του ΠΑΟΚ που είχαν πάει στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, ταξιδεύει με το αυτοκίνητό της για τη Θεσσαλονίκη.

Κάποια στιγμή οι τέσσερις νέοι αποφασίζουν να βγάλουν ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ έξω από το αυτοκίνητο και μετά από λίγο, περίπου στις 11 το βράδυ στη διασταύρωση Αγίου Στεφάνου, στο 24ο χλμ, της εθνικής οδού ένα αυτοκίνητο τούς προσεγγίζει και κάποιος πετάει μολότοφ (υπάλληλος της EXPRESSSERVICE, καθώς και οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων είχαν υποστηρίξει ότι τη βόμβα έριξε κουκουλοφόρος που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο παρακολουθούσε το ΙΧ των οπαδών του ΠΑΟΚ και το προσπέρασε κι αυτή είναι η εκδοχή που επίσημα υιοθέτησε η Αστυνομία). Το Ι.Χ. γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Ο Ευθύμιος Λιάκας 21 ετών και ο Κώστας Ντόλιας 25 ετών που κάθονται πίσω, δεν προλαβαίνουν να απεγκλωβιστούν και καίγονται ζωντανοί. Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες, Γιάννης Γεωργούσης και Χρήστος Τσολακίδης, καταφέρνουν να βγουν από το αυτοκίνητο και επέζησαν έχοντας υποστεί σοβαρά κατάγματα και περνώντας αρκετούς μήνες στα νοσοκομεία.

Η τραγωδία δεν σταμάτησε εκεί. Η μητέρα του Κώστα Ντόλια έδωσε τέλος στη ζωή της τρεις μήνες μετά, ενώ είχε και τον σύζυγό της καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα λόγω εγκεφαλικού.

Εδώ και λίγα χρόνια, με πρωτοβουλία των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ στην είσοδο των γηπέδων της Τούμπας, υπάρχει κρεμασμένη μία μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη των δύο εκλιπόντων.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ