ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ζαμάνης: "Αν είναι να πνιγώ, θα πνιγώ μαζί με τον Πανιώνιο"

Ζαμάνης: "Αν είναι να πνιγώ, θα πνιγώ μαζί με τον Πανιώνιο"

Ο Νίκος Ζαμάνης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο και για το καθεστώς κάτω από το οποίο παρέλαβε την ομάδα. "Να φάγαμε τι λεφτά κύριοι; Να φαω λεφτά από τσέπη μου;" διερωτήθηκε ο Χρήστος Δάρας.

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στον Πανιώνιο έδωσαν την Παρασκευή (1/11) Νίκος Ζαμάνης και Χρήστος Δάρας. Ο πρόεδρος και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος της κυανέρυθρης ΠΑΕ αναφέρθηκαν στα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και για το καθεστώς κάτω από το οποίο παρέλαβαν την ομάδα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ο Ζαμάνης: " Θα πούμε για τον οχετό που παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις. Θα πούμε για το πως αναλάβαμε την ομάδα και τον καθημερινό μας αγώνα. Διαχειριζόμαστε τόσα χρόνια πράγματα που δεν θέλαμε να βγάλουμε προς τα έξω. Εφόσον οι Πανιώνιοι αποφάσισαν σήμερα να ειπωθούν όλα αυτά τα σημαντικά πράγματα, που βρίζουν την διοίκηση και την ομάδα. Τα χρέη που ανακαλύψαμε, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη, που έπρεπε να διαχειριστούμε εμείς. Το 2014 η ομάδα είχε αφεθεί να πέσει στην Γ' Εθνική και εμείς πήραμε το χρέος και την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε την τότε διοίκηση, εκείνη όμως μας αρνήθηκε και μας είπε να πέσει η ομάδα στην Γ' Εθνική. Ετσι μπήκαμε μπροστά σαν φίλαθλοι να βοηθήσουμε την ομάδα. Όταν το 2014 επτά αγωνιστικές πριν το τέλος σώσαμε την ομάδα, ήρθε η επόμενη σεζόν. Εκείνοι οι άνθρωποι είχαν εξαφανιστεί τότε από τον Γενάρη.

Αυτό που με έκανε να βοηθήσω τον σύλλογο μας που αγαπάω, ήταν που έβλεπα παίκτες να πέφτουν κάτω από την πείνα. Ο κ. Γκλεζάκος έριχνε κουμπουριές στον προπονητικό κέντρο για να φοβίσει τους παίκτες. Αφού σώθηκε η ομάδα, την επόμενη σεζόν τις μετοχές τις είχε ο Ερασιτέχνης όχι εμείς. Ο Παντελής Τσιλαλίδης ήταν ο μόνος αθώος από εκείνη την κατάσταση, ο μόνος αθώος, που είχε βάλει το σπίτι του υποθήκη για τον Πανιώνιο. Την χρονιά εκείνη αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, αφού δεν είχαμε εμείς τις μετοχές. Δίναμε κάποια λεφτά στην Εφορία και στο ΙΚΑ, να πληρώνει τις υποχρεώσεις για να βγαίνει η χρονιά. Αυτοί της διοίκησης τότε πήγαιναν στο πρωτοδικείο για να πέσει η ομάδα και εμείς δεν τους αφήσαμε. Μετά έπρεπε να αναλάβει κάποιος τις μετοχές και αυτοί ήμασταν εμείς. Που ήταν όλοι οι Πανιωνάρες τότε; Που είναι αυτοί που βρίζουν την διοίκηση; Θα τα πούμε όλα, αφού μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Η ομάδα έπρεπε να αλλάξει χέρια και φυσικά πρόσωπα να πάρουν τις μετοχές. Η ομάδα θα έπρεπε να γίνει σαν τον Εθνικό, τον Ιωνικό και άλλες ομάδες.

Έτσι πήραμε πρωτοβουλία με κάποιους ανθρώπους, που εγώ παρέσυρα. Όπως ο κ. Δάρας, ο κ. Παρασκευόπουλος, ο κ. Σκούρας. Παραλάβαμε με λογιστήριο περίπτέρου την ομάδα. Δεν υπήρχε τίποτα! Μετά εμφανίστηκαν εταιρίες με τον Μπάλαμπαν που ζήταγαν δικαιώματα, ο Μπονόβας με τον Σπυρόπουλο, μάνατζερ παικτών που ζήταγαν λεφτά για τους παίκτες; Τι να πρωτοπούμε; Αναγκαστήκαμε να πάρουμε την ομάδα το 2014-15, πήραμε τις μετοχές για να πορευτεί η ομάδα φυσιολογικά, να μπορέσουμε να μπούμε δικαστήρια για να μπούμε στις δόσεις. Δεν υπήρχε άνθρωπος να πάρει την ομάδα. Εμείς γίναμε παράγοντες από ανάγκη της ομάδας. Εγώ είμαι Πανιώνιος από το 70'. Έχω δώσει τον αγώνα μου χρόνια τώρα για τον Πανιώνιο. Έχω δώσει αγώνες να μην πάει η ομάδα σε άλλα χέρια, όπως τελευταία φορά ήταν αυτή με τον Ψωμιάδη. Έβαλα τον Πανιώνιο πάνω από την ομάδα, έκανα ζημιά στην οικογένεια μου και δημόσια σήμερα ζητάω συγνώμη από την οικογένεια μου. Έπρεπε να δούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην πέσει η ομάδα στην Γ' Εθνική. Με αποτέλεσμα και ρίσκο δικό μου να βάλουμε το level του Πανιωνίου λίγο πιο ψηλά.

Υπήρξαν οι χρονιές που βγήκαμε 5οι, 6οι κλπ. Τα προηγούμενα 4 χρόνια δεν υπήρχε καν φάκελος αδειοδότησης του Πανιωνίου στην ΕΠΟ. Πέντε χρόνια ακατάπαυστη δουλειά για τον Πανιώνιο από εμάς. Ήθελα η ομάδα να πρωταγωνιστεί, βγάζοντας κάποιους παίκτες κλπ. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος, δεν το βάζω κάτω και αν είναι να πνιγώ θα πνιγώ μαζί με την ομάδα, δεν φεύγω τον Γενάρη όπως έκαναν άλλοι...".

ΔΑΡΑΣ: ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΑΓΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ;"

Ο πρόεδρος Χρήστος Δάρας ανέφερε μετακύ άλλων: " Πήρα δέκα εκατομμύρια χρέη στο κεφάλι μου. Κάθε εξάμηνο έχω δικαστήριο με το ΙΚΑ και με το δημόσιο. Δεν μπορώ να πάρω φορολογική ενημερότητα, δεν μπορώ να μεταβιβάσω δεσμευμένα ακίνητα που έχω, μέχρι να φύγει αυτό το χρέος. Ζω από αυτά που βγάζω σαν γιατρός και επειδή μας είπατε κλέφτες, να είστε σίγουροι, ότι ο κ. Ζαμάνης δίπλα μου έχει καταστραφεί και ως ένα μέρος έχει δανειστεί και από μένα.

Να φάγαμε τι λεφτά κύριοι; Να φαω λεφτά από τσέπη μου; Εμείς συντηρούμε τον σύλλογο. Τα έσοδα που έχουμε έιναι πολύ λιγότερα από τα έξοδα που έχουμε. Παραλάβαμε 120 παίκτες απλήρωτους και τώρα είναι σχεδόν 25 παίκτες σε εκκρεμότητα. Δεν ξέραμε κάν ποιοι παίκτες ήταν. Καθημερινά έβγαιναν κι άλλοι".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ