ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ουζουνίδης: "Με μία λέξη... ομάδα"

Ουζουνίδης: "Με μία λέξη... ομάδα"
Ουζουνίδης Καραμάνος INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Πανιώνιου Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στον Sport24 Radio, στην εκπομπή "Το 10 το Κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για την εκπληκτική πορεία των "κυανέρυθρων".

Ο Πανιώνιος πήρε μία ακόμα σπουδαία νίκη το Σάββατο που μας πέρασε επί του Πλατανιά με 2-1 και σκαρφάλωσε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας τέσσερις πόντους διαφορά από τον 6ο ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στον Sport24 Radio 103.3, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στάθηκε στην ομαδική δουλειά που γίνεται φέτος στον Ιστορικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εκτίμηση του κόσμου για τη φετινή πορεία του Πανιώνιου: "Ο κόσμος νομίζω ότι το εκτιμάει να βλέπει μια ομάδα με τόσους Ελληνες να πηγαίνει τόσο καλά. Το καλοκαίρι που μιλήσαμε, εγώ ζήτησα νέα παιδιά που να έχουν φιλοδοξίες, γιατί με τα προβλήματα που έχουμε, θέλουμε ποδοσφαιριστές που να διεκδικούν πράγματα για να κάνουν ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα τους".

Για τον στόχο που είχε θέσει αρχικά ο Πανιώνιος: "Μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια στην αρχή. Θέλαμε να είμαστε πιο σφιχτοί στην άμυνα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι".

Για το μυστικό της επιτυχίας του Πανιώνιου: "Μία λέξη ομάδα. Δεν έχουμε την εμπειρία να διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε τα παιχνίδια. Γι' αυτό και ζητάω από τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και στο τέλος βλέπουμε αν μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Τα παιδιά ανταποκρίνονται και η ομάδα έχει ταυτότητα μέσα στο γήπεδο".

Για την ήττα με τη Βέροια: "Η ήττα με τη Βέροια μας βοηθάει πολύ. Αν κερδίσεις και δεν παίξεις καλά, θα το βρεις μπροστά σου. Το συγκεκριμένο ματς το γυρίσαμε στο θετικό. Χάσαμε από μια ομάδα που δεν μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες. Τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητάμε".

Για την παρουσία του Μπουμάλ: "Ο Μπούμι ήρθε ο καιρός να κάνει το μεγάλο άλμα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε εύκολα. Βάζει συνέχεια πράγματα στο παιχνίδι του. Αργά ή γρήγορα θα τον ζητήσουν. Είναι πολλά χρόνια εδώ, μιλάει τη γλώσσα, ξέρει τη νοοτροπία. Πολλές φορές μιλούσαμε αγγλικά στα αποδυτήρια, τώρα στη Νέα Σμύρνη δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα".

Για το αν υπήρξε πρόταση προς τον ίδιο από τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός είχε προπονητή και τώρα έχει καινούριο. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο".

Για τη μοίρα των προπονητών: "Δεν γίνεται σωστή αξιολόγηση από τους παράγοντες. Και στον Παναθηναϊκό έγινε η αλλαγή όταν υπήρξε πίεση στη διοίκηση. Τότε γίνονται οι αλλαγές, όταν υπάρχει ανασφάλεια και πίεση από τον κόσμο. Ξέρουμε πως είναι στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, με τη Βέροια χάσαμε με μία επίθεση που έκανε. Μπορεί να κάνεις 20 φάσεις και να μην κερδίσεις. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν καλοί Ελληνες προπονητές, αλλά μας αλλάζουν γρήγορα."

Για το αν ένας παίκτης του πει στα αποδυτήρια ότι ο Πανιώνιος έχει χαμηλό μπάτζετ και ο ΠΑΟΚ έναν γενικό αρχηγό με ένα εκατ. ευρώ, αλλά είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία, τι θα του απαντήσει: "Θα του πω ότι αυτό είναι το μπάτζετ".

Για τις οικονομικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες: "Οταν παίρνεις έναν παίκτη με πέντε εκατ. και ο άλλος με 100.000 δεν γίνεται να γεφυρωθεί το χάσμα. Ο Ολυμπιακός κινείται πιο εύκολα, οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Μην κοιτάτε στον ΠΑΟΚ όπου ο Σαββίδης δίνει πάρα πολλά χρήματα, αναλογικά με τους στόχους της ομάδας".

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: "Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, τελείωσε το πρωτάθλημα. Βέβαια, και να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα. Και ο Πανιώνιος μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι ένα ματς''.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ