ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι "στρατιώτες" του Πανιωνίου

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Γρηγορίου, Βλάχος EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος είναι πέμπτος στη Super League Σουρωτή ύστερα από 18 ματς, είναι κοντά σε πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, κι όλα αυτά ουσιαστικά με 13 παίκτες μετά την αποχώρηση των Μασούντ - Χατζισαφί. Το Sport24.gr καταγράφει με στοιχεία.

Ο Πανιώνιος κατέλαβε πέρυσι την 5η θέση στη Super League, στο +4 από την 6η Ξάνθη. Στο δυναμικό της η περσινή ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά. Θυμηθείτε για παράδειγμα ότι υπήρχαν στο ρόστερ παίκτες όπως ο Γιαννιώτης, ο Ρισβάνης, ο Μπεν, ο Οικονόμου στα καλά του, ακόμα και ο Ανσαριφάρντ ο οποίος μπορεί τον Γενάρη να πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά πρόλαβε να κάνει 14 συμμετοχές και να σημειώσει 5 γκολ.

Το εφετινό ρόστερ του Πανιωνίου δεν μπορεί να συγκριθεί με το περσινό. Σημαντικοί παίκτες άφησαν την Πλατεία για άλλο προορισμό, ενώ σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, εξίσου υπερπολύτιμες μονάδες έβγαλαν την "κυανέρυθρη" φανέλα (Οικονόμου, Χατζισαφί, Μασούντ). Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν έχει πολλές επιλογές στα χέρια του και όμως ο Πανιώνιος συνεχίζει να βρίσκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Πλεονέκτημα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 1-0 επί της Λαμίας και πέμπτη θέση στη Super League Σουρωτή ύστερα από 18 παιχνίδια. Από το υπάρχον ρόστερ, μόλις 13 είναι αυτοί που έχουν παίξει πάνω από 500 λεπτά! Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι οι Χατζισαφί και Μασούντ που αποχώρησαν για Ολυμπιακό και ΑΕΚ κατέγραψαν 1313 και 968 λεπτά συμμετοχής, αντίστοιχα. Σκεφτείτε ωστόσο ότι ο ο Μασούντ έπαιξε τελευταία φορά με τον Πανιώνιο στις 19 Νοεμβρίου και ο Χατζισαφί στις 21 Δεκεμβρίου.

Έως σήμερα ο τεχνικός του Πανιωνίου στηρίχθηκε σε 13+2 παίκτες στο πρωτάθλημα. Και να φανταστεί κανείς ότι υπήρξαν παιχνίδια κατά τα οποία πολύτιμες μονάδες ήταν νοκ άουτ. Ελλείψει Κότνικ - Μπαντή, για παράδειγμα, "επιστρατεύτηκε" ο νεαρός Αστράς για τα γκολπόστ (έχει παίξει σε 3 ματς). Υπήρξαν παιχνίδια που δεν ήταν διαθέσιμος ούτε ο Γεσίλ, ούτε ο Ντουρμισάι για τη γραμμή κρούσης.

Δείτε τους 13 παίκτες που έχουν παίξει πάνω από 500 λεπτά στο πρωτάθλημα:

1. Γιαγιά Μπανανά: 18 ματς, 1706 λεπτά

2. Βαλεντίνος Βλάχος: 18 ματς, 1681 λεπτά

3. Παναγιώτης Κόρμπος: 18 ματς, 1670 λεπτά

4. Μάτιτς Κότνικ: 15 ματς, 1419 λεπτά

5. Γιώργος Μασούρας: 18 ματς, 1309 λεπτά

6. Ζερόμ Γκιοατά: 13 ματς, 1167 λεπτά

7. Λάζαρος Λάμπρου: 17 ματς, 1156 λεπτά

8. Φιορίν Ντουρμισάι: 15 ματς, 1047 λεπτά

9. Μανώλης Σιώπης: 13 ματς, 1027 λεπτά

10. Σρνταν Σπιριντόνοβιτς: 13 ματς, 973 λεπτά

11. Κυριάκος Σαββίδης: 15 ματς, 892 λεπτά

12. Σαμέντ Γεσίλ: 11 ματς, 576 λεπτά

13. Γιώργος Σαραμαντάς: 10 ματς, 518 λεπτά

* Ο επόμενος παίκτης του Πανιωνίου με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής είναι ο τρίτος γκολκίπερ (!) Αστράς, με 192 λεπτά, ενώ βοήθεια δίνει από τον πάγκο ο δεξιός μπακ Παπαγεωργίου με 124 λεπτά συμμετοχής και παρουσία σε επτά ματς. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης βέβαια έχουν αντιληφθεί ότι αν το ρόστερ έμενε έτσι, θα ήταν δύσκολη η παραμονή στην πεντάδα, γι' αυτό και μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα έχουν προχωρήσει σε προσθήκες. Έχουν ήδη αποκτηθεί Μακρίλλος, Τασουλής και Μπραχίμι, ο Ουάσινγκτον είναι να κλείσει, το ίδιο και ο Νόβακ και μένει να αποκτηθεί σέντερ φορ. Η περίπτωση του Σλοβένου Ρόμαν Μπέζιεκ, τελικά, δεν θα προχωρήσει.

* Στο Κύπελλο έχουν χρησιμοποιηθεί και οι πιτσιρικάδες Σταυρόπουλος (3 ματς), Οικονομίδης (1), Γλυνός (1), Πινιώτης (3) και Βουκελάτος (2).

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ