ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Κότνικ κατάφερε να κερδίσει σεβασμό στον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Κότνικ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάτιτς Κότνικ ήρθε στον Πανιώνιο και τους κέρδισε όλους με την εργατικότητα και τη συμπεριφορά του. Ο άνθρωπος που επέμεινε να τον φέρει στη Νέα Σμύρνη, το συμβόλαιό του και το "ναυάγιο" με τη Μάριμπορ.

Το καλοκαίρι ο Πανιώνιος μπήκε στη διαδικασία να ψάξει για βασικό τερματοφύλακα, αφού ο Ανδρέας Γιαννιώτης δεν θα έμενε. Ο Σωκράτης Διούδης βρέθηκε προ των πυλών, συζήτηση έγινε για τον Φώτη Κουτζαβασίλη της Κέρκυρας, αλλά εντέλει η τελική επιλογή ήταν ο Μάτιτς Κότνικ, που έπαιζε στην Celje της χώρας του.

Αυτός που επέμενε μέχρι τέλους στην περίπτωση του Σλοβένου κίπερ ήταν ο Βαγγέλης Φιλιππής. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Πανιωνίου είχε τσεκάρει τον 27χρονο και η επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Κότνικ έγινε πραγματικότητα. Ο διεθνής με τις μικρές ηλικιακά Εθνικές ομάδες της πατρίδας του ήρθε στην Αθήνα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και άρχισε τη δουλειά. Σεμνός και ταπεινός, εργατικός, κατάφερε γρήγορα να κερδίσει τον σεβασμό διοίκησης και συμπαικτών. Στην 8η αγωνιστική η ομάδα του πήρε "διπλό" στην Αρκαδία και κομβικό ρόλο έπαιξαν οι αποκρούσεις του. Στην 9η αγωνιστική πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του μέχρι σήμερα.

Ο Κότνικ κατάφερε να κερδίσει σεβασμό στον Πανιώνιο

Μπορεί τελικά να δέχτηκε γκολ από τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά κράτησε όρθιο τον Πανιώνιο έως το 81' με σωτήριες επεμβάσεις. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα που του είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στόπερ της ΑΕΚ, μετά τη λήξη του αγώνα: " Άσε και τίποτα να μπει...". Ο Κότνικ περνάει καλά στην Αθήνα. Μένει στη Νέα Σμύρνη με την κοπέλα του και η Ελλάδα τον έχει εντυπωσιάσει. Προ διετίας, η Μάριμπορ είχε κάνει πρόταση στην Celje για να τον αποκτήσει.

Έδινε 300.000 ευρώ, αλλά η Celje ζητούσε 500.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η μεταγραφή, εξέλιξη που τον είχε απογοητεύσει. Με τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο, ωστόσο, νιώθει ότι έκανε σημαντικό βήμα στην καριέρα του, καθώς το ήθελε από μικρός να παίξει σε ένα άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι Σλοβένοι έχουν βγάλει σπουδαίους γκολκίπερς, όπως τον Χαντάνοβιτς της Ίντερ και τον Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Γι' αυτό ο Κότνικ είναι υπερήφανος και θέλει μέσα από τις εμφανίσεις του με τον Ιστορικό να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κότνικ: "Έκανα καλή εμφάνιση, αλλά δεν πήραμε κάτι"
Λαμπρόπουλος σε Κότνικ: "Άσε και τίποτα να μπει"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ