ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο "Big Ben" έλαβε το χρίσμα του ηγέτη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Μπεν EUROKINISSI SPORTS

Ο Μοχάμεντ Μπεν έχει "καθαρίσει" τα τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς του Πανιωνίου. Ο πρώτος σκόρερ του Ιστορικού είναι ο αντί - Ανσαριφάρντ, ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Τα 34 γκολ, οι 16 ασίστ και το συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. (PHOTOS, VIDEOS).

Με την πώληση του Καρίμ Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό, οι άνθρωποι του Πανιωνίου είχαν την αίσθηση ότι το κενό που θα άφηνε ο Ιρανός επιθετικός θα ήταν δυσαναπλήρωτο. Έσπευσαν, έτσι, να αποκτήσουν δύο ποδοσφαιριστές για τη γραμμή κρούσης, τον Σαμέντ Γεσίλ και αργότερα τον Αϊντίν Μαχμούτοβιτς.

Αυτός που τελικά απελευθερώθηκε και έγινε ο αντί - Ανσαριφάρντ, ο ηγέτης αυτής της ομάδας αν θέλετε, είναι ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο επιθετικός από τις Κομόρες είναι πρώτος σκόρερ με επτά γκολ, τα πέντε εκ των οποίων σημείωσε από τον Ιανουάριο και μετά. Το Σάββατο (11/3) με δικό του τέρμα ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη. Με δικά του τέρματα ο Ιστορικός έριξε στο... καναβάτσο και Βέροια - Ηρακλή.

Ο ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ

Αφού πωλήθηκε ο Ανσαριφάρντ, και αφού είχε τραυματιστεί ο Ν' Γκογκ, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δίσταζε να χρησιμοποιήσει τον Μπεν μόνο στην κορυφή, αφού ήθελε εκεί ένα ψηλότερο κορμί. Όταν, όμως, το δοκίμασε, δικαιώθηκε. Εκεί θέλει να παίζει και ο αριστεροπόδαρος διεθνής επιθετικός, όχι όμως ότι δεν αποδίδει το ίδιο καλά στα πλάγια, όπως έπαιξε με την ΑΕΛ. Ο ίδιος λέει ότι ως "εννιάρι" παίζει καλύτερα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΤΑ 34 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΑΣΙΣΤ

Ο Μπεν παίζει στην Ελλάδα από το 2013. Μέσα σε αυτά τα χρόνια είχε μεσολαβήσει ο πολύ σοβαρός του τραυματισμός, η ρήξη χιαστού όταν έπαιζε στη Βέροια, που τον "καθήλωσε". Την πρώτη του σεζόν στη χώρα μας, με τη Βέροια, σημείωσε 15 γκολ. Την επομένη 10. Αφού έμεινε ανενεργός για έξι μήνες λόγω της επέμβασης, έχοντας ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό, έπαιξε στον Λεβαδειακό το δεύτερο μισό του 2015-2016. Δύο γκολ με τους Βοιωτούς, επτά εφέτος με τον Πανιώνιο. Σύνολο 34, παρότι σπάνια έπαιζε στην κορυφή, αλλά στα πλάγια. Εκτός από σκόρερ, ο Μπεν μοιράζει και ασίστ, έχοντας φτάσει τον αριθμό 16.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΧ - ΠΟΖΝΑΝ, ΠΛΑΤΕΙΑ

Το περασμένο καλοκαίρι η Λεχ Πόζναν έδειξε "ζεστό" ενδιαφέρον να αποκτήσει τον Μπεν, μια προοπτική που εξέτασε σοβαρά ο ποδοσφαιριστής, μια και η σύζυγός του είναι από την Πολωνία. Κατατέθηκε πρόταση στον Ολυμπιακό, αλλά τα χρήματα που έδιναν οι Πολωνοί δεν ήταν ικανοποιητικά και ως εκ τούτου εγκαταλείφθηκε η ιδέα να μετακομίσει στο Πόζναν. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο Πανιώνιος. Ο 28χρονος "έπιασε" Πλατεία, αποτελώντας προσωπική επιλογή του τότε προπονητή, Μαρίνου Ουζουνίδη. Σκόραρε ύστερα από δέκα ματς, έχοντας ωστόσο μοιράσει δύο ασίστ, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν να μην κάνει την αρχή, αφού ειδικά τελευταία τραβά το... κουπί στη γραμμή κρούσης και χαρίζει βαθμούς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018

Ο Μοχάμεντ Μπεν δεσμεύεται με συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ελεύθερος μένει, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2019. Στόχος του είναι να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά και να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Το καλοκαίρι που προηγήθηκε δεν του δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει στην προετοιμασία των Πειραιωτών, αν και εκτιμούσε ότι είχε πράγματα να δείξει.

ΤΑ ΕΦΕΤΙΝΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝ

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ