ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μιλόγεβιτς, ο "μικρός ήρως" του Πανιώνιου

Μιλόγεβιτς, ο "μικρός ήρως" του Πανιώνιου

Η απόδραση των έντεκα, το σύστημα χωρίς επιθετικό, ο Big Ben, η εξημέρωση του "σατράπη". Πώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς οδήγησε τον Πανιώνιο στη φετινή ξέφρενη πορεία του.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν παράξενο για τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός έκανε κρούση στον Ουζουνίδη, τελικά ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν κατηφόρισε προς τον Πειραιά, αλλά έφυγε κι από τον Πανιώνιο μετά τις αντιδράσεις των οπαδών.

Ο Άκης Μάντζιος ήταν το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, αλλά η έκπληξη έγινε και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ανακοινώθηκε ως ο νέος τεχνικός της ομάδας.

Ο Σέρβος ανέλαβε μία ομάδα την οποία δεν "έχτισε" ο ίδιος, με παίκτες που δεν γνώριζε και με την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν σε πλήρη εξέλιξη.

Το έργο του εξ' αντικειμένου δύσκολο. Τα αποτέλεσμα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο Πανιώνιος είναι ήδη στα playoffs της Super League και βλέπει Ευρώπη.

Ο Μιλόγεβιτς οδήγησε τον Ιστορικό σε μια ξέφρενη πορεία με νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" επί του Ολυμπιακού, νίκη επί του ΠΑΟΚ, ισοπαλίες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Μία ομάδα παντός καιρού και πασών των συνθηκών. Το Sport24.gr καταγράφει τις τομές που επιχείρησε ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ 11

Ξέρεις πάνω-κάτω την ενδεκάδα με την οποία θα κατέβει ο Πανιώνιος κάθε Σαββατοκύριακο. Αλλάζει, δηλαδή, μόνον όταν υπάρχει πρόβλημα (τραυματισμός, κάρτες). Οι εκπλήξεις... "απαγορεύονται". Άλλωστε, ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό είναι μια πάγια αρχή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Επιλέγει, δηλαδή, να κατεβαίνει στη μάχη με τους πολεμιστές που έχει επιλέξει.

Γιαννιώτης στο τέρμα, Βλάχος στο δεξί αμυντικό άκρο, Τασουλής στο αριστερό, Οικονόμου και Ρισβάνης στο κέντρο ως δίδυμο, Κόρμπος (με τα περισσότερα λεπτά στη Super League) και Σιώπης ως αντίστοιχο στα χαφ, Μασούντ σε ρόλο επιτελικού, Μασούρας, Φούντας και Μπεν. Μιλάμε για τη μετά-Ανσαριφάρντ εποχή, αλλά και με τον Ιρανό στα "κυανέρυθρα" το ίδιο γινόταν.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Βέβαια δεν είναι μόνον οι παραπάνω έντεκα. Ο Ζερόμ Γκιοατά είναι ένα παιδί που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Σέρβου τεχνικού. Ο Μιλόγεβιτς έδωσε ευκαιρίες στον Καμερουνέζο μπακ (13 συμμετοχές) και μάλιστα σε όχι μόνο μία θέση της άμυνας, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κυριάκο Σαββίδη, ο οποίος πήρε και φανέλα βασικού σε κάποια ματς.

Πρέπει να προσθέσουμε τους Νταβίντ Ενγκόνγκ (13 συμ.), αλλά και τους "νέους", Λάζαρο Λάμπρου, Κεβίν Ταποκό, Αϊντίν Μαχμούτοβιτς και Σαμίντ Γεσίλ.

Βέβαια, δεν είναι κάτι καινούριο για τον προπονητή του Πανιωνίου. Αν δει κανείς τι έκανε στις προηγούμενες ομάδες του, θα διαπιστώσει το ίδιο.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς κλήθηκε να βρει λύση στο γρίφο που δημιούργησε η αποχώρηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ για τον Ολυμπιακό κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Όσο και να προσπαθεί κάποιος να αποδεσμεύσει το ματς της ομάδας από τον Ιρανό φορ είναι προφανές ότι επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό το στυλ παιχνιδιού των "κυανέρυθρων".

Ο τραυματισμός του Νταβίντ Ενγκόνγκ αποτέλεσε ένα ακόμη εμπόδιο. Ο Γάλλος φορ με το "βαρύ" βιογραφικό ήρθε στην Ελλάδα για... βασικός, αλλά με Ανσαριφάρντ on fire και με τον τραυματισμό στις αρχές Φλεβάρη δεν μπήκε ποτέ στην αρχική ενδεκάδα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έπρεπε να αποκτηθεί ένας κλασικός επιθετικός. Ένας με πάνω-κάτω τα στοιχεία του παίκτη που αποχώρησε. Γερό κορμί, παίκτης περιοχής. Έτσι ήρθε ο Αϊντίν Μαχμούτοβιτς. Όμως, ο Βόσνιος δεν... προσαρμόστηκε. Η ποιότητά του δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, αλλά σίγουρα δεν έχει μπει ακόμη στο κλίμα.

Έτσι ο Ιστορικός έφθασε να παίζει μισό πρωτάθλημα χωρίς επιθετικό....

Ο ΜΠΕΝ ΕΓΙΝΕ... BIG BEN

Η τράπουλα ανακατεύτηκε για να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Ο Μοχάμεντ Μπεν στο πρώτο μισό της σεζόν προτιμήθηκε να παίζει στα άκρα. Άλλωστε, η σωματοδομή και η ταχύτητα του Αφρικανού δημιουργούσαν συνθήκες ευνοϊκές (επιθετικά) για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΜΠΕΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΜΠΕΝ ICON

Ο Μπεν πέρασε από τα άκρα και στην κορυφή κι έγινε η εκ των έσω μεταγραφή. Ο Ανσαριφάρντ στη θέση του Ανσαριφάρντ. Άλλωστε, τον επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Από τα εννιά γκολ που έχει σημειώσει στη Super League, τα επτά έχουν έρθει με την έλευση του τρέχοντος έτους (2017).

Η ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΣΑΤΡΑΠΗ" ΜΑΣΟΥΝΤ

Αν υπάρχει κάποια άλλη "σταθερά" στον Πανιώνιο πέρα από τον καταρτισμό της ενδεκάδας, αυτή ηχεί στο όνομα του Σοτζέι Μασούντ. Ο Ιρανός έμεινε στη Νέα Σμύρνη παρά τις μεταγραφικές φήμες του Γενάρη. Είναι ο μαέστρος της ορχήστρας.

Ο Μιλόγεβιτς κατάφερε να τον "εξημερώσει". Ο Μασούντ είναι "θερμός" χαρακτήρας και σε ουκ ολίγα ματς τον παρατηρήσαμε να αντιδρά (δεν εξετάζεται εδώ αν ήταν δίκαια ή άδικα) σε μαρκαρίσματα που του έγιναν και σε προκλήσεις που δέχθηκε, ακόμη και να βγαίνει εκτός εαυτού όπως στο ματς με την ΑΕΚ.

Μιλόγεβιτς, ο "μικρός ήρως" του Πανιώνιου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο εκνευρισμός δεν στάθηκε σύμμαχος σε κανέναν ποδοσφαιριστή του κόσμου. Ούτε φυσικά στον Άραβα. Ο Σέρβος μίλησε μαζί του κατά τη διάρκεια της χρονιάς, του κατέστησε σαφές ότι είναι ο θέσει ηγέτης της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και του εξήγησε ότι δεν πρέπει να απαντά στις προκλήσεις που δέχεται. Έτσι εξηγείται και η μεταστροφή (και βελτίωση) στην εικόνα του.

Ο "ΑΣΦΑΙΡΟΣ" ΑΛΛΑ "MVP" ΓΕΣΙΛ

Ο Μασούντ βρίσκεται με "κλειστά μάτια" με τον Γεσίλ. Ο 22χρονος Γερμανός είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ έχει τη σημασία του το γεγονός ότι το 2012 η Λίβερπουλ ξόδεψε το ποσό των 1.300.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λεβερκούζεν.

Μιλάμε για ένα παίκτη που είχε να παίξει εδώ και δύο... χρόνια, εάν εξαιρέσει κανείς το διάστημα που αγωνίστηκε στην Ελβετία, με τη φανέλα της Λουκέρνης. Ήταν ένα a priori στοίχημα για τον Πανιώνιο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γεσίλ δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στις επτά φορές που έχει φορέσει την "κυανέρυθρη" φανέλα. Αλλά δείχνει ότι μπορεί, ότι το παλεύει. Μιλάμε για 14 τελικές προσπάθειες.

Ο Μιλόγεβιτς εκτιμά πολύ το ταλέντο του Γεσίλ, γι' αυτό και του έχει δώσει φανέλα βασικού εσχάτως. Έχοντας κατ' ιδίαν συνομιλίες μαζί του, προσπαθεί να του τονώσει την αυτοπεποίθηση και να του δείξει με κάθε τρόπο ότι τον εμπιστεύεται και ότι το γκολ θα... έρθει.

ΤΑ FULL BACKS ΚΑΙ ΟΙ "ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ"

Βλάχος και Τασουλής. Τασουλής και Βλάχος. Οι δύο πτέρυγες της ομάδας. Όχι μόνον αμυντικές, αλλά και με επιθετικούς προσανατολισμούς. Έχουν πάρει... σπίτι τους τη φανέλα του βασικού γιατί ανταποκρίνονται στις επιταγές της τεχνικής ηγεσίας να ανεβαίνουν, να λειτουργούν ως full backs και να πιέζουν.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αφήσαμε για το τέλος, το πιο προφανές. Σιώπης και Κόρμπος πάνε πακέτο. Ο καθένας έχει τη δική του αξία, τη δική του προσωπικότητα, αλλά τέτοια "χημεία" διδύμου αμυντικών χαφ είχαμε καιρό να δούμε. Μηχανάκια με ατέλειωτα τρεξίματα και την μπαταρία να μην αδειάζει ποτέ. Η ενδεκάδα ξεκινά και τελειώνει σε αυτούς τους δύο. Άλλωστε η πίεση στον αντίπαλο είναι πάγια εντολή του "Μίλο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ