ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με όπλο την τρίτη καλύτερη άμυνα ο Πανιώνιος

Με όπλο την τρίτη καλύτερη άμυνα ο Πανιώνιος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανιώνιος πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά φέτος και οδεύει προς τα πλέι οφ με τον Πανιώνιο να έχει την καλύτερη άμυνα πίσω από τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ποιοι παίκτες των "κυανέρυθρων" έχουν σηκώσει το βάρος στα μετόπισθεν.

Η εξαιρετική σεζόν του Πανιωνίου συνεχίζεται και κάθε αγωνιστική που περνάει οι "κυανέρυθροι" ολοένα και εξασφαλίζουν, τουλάχιστον αγωνιστικά, την παρουσία τους στα πλέι οφ. Μένει να δούμε αν θα πάρουν και τη σχετική άδεια από την ΕΠΟ.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το πέσιμο της αυλαίας και η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην 5η θέση με 40 βαθμούς έχοντας αποσπαστεί έξι πόντους από τον έκτο αστέρα και ουσιαστικά ψάχνει έξι πόντους στα εναπομείναντα τέσσερα ματς προκειμένου να μην τη νοιάζει τι θα κάνουν οι αντίπαλοι της.

Το μεγαλύτερο όπλο του Πανιωνίου με βάση τα όσα δείχνουν οι αριθμοί πέρα από το ταλέντο των ποδοσφαιριστών του και την ομοιογένεια που έχει το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι η άμυνα.

Οι "κυανέρυθροι" διαθέτουν την τρίτη καλύτερα άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί μόλις 22 γκολ, κάτι που σημαίνει ότι είναι κάτω από ένα γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Συγκεκριμένα έχουν κρατήσει σε 12 ματς το μηδέν στην εστία τους και η μεγαλύτερη τους ήττα είναι με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Λιγότερα έχουν δεχτεί μόνο ο Ολυμπιακός 13 και η ΑΕΚ 17 και τους ακολουθεί ο Πανιώνιος ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που βρίσκονται ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα έχουν δεχτεί 23 και 29 αντίστοιχα.

Οι ομάδες με την καλύτερη άμυνα

Ολυμπιακός 13
ΑΕΚ 17
Πανιώνιος 22
Παναθηναϊκός 23
ΠΑΟΚ 29

Ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης στο παρελθόν είχε υπάρξει ένας από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς και ήταν από τους βασικούς συντελεστές του Παναθηναϊκού στην πορεία προς τους τέσσερις της Ευρώπης το 1996.

Έμφαση στην αμυντική λειτουργία από Ουζουνίδη

Ο έμπειρος τεχνικός είναι θιασώτης της καλής αμυντικής λειτουργίας και από την αρχή της φετινής σεζόν έχει δώσει ιδιαίτερη φάση στο ανασταλτικό κομμάτι του Πανιωνίου γνωρίζοντας ότι αν η ομάδα του κρατήσει το "μηδέν" πίσω τότε μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Και προς το παρών τα έχει καταφέρει θαυμάσια αφού οι "κυανέρυθροι" με όλο τους την άμυνα έχουν φτάσει ένα βήμα από τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Φυσικά πλην του Μαρίνου Ουζουνίδη ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στους παίκτες που στελεχώνουν την αμυντική γραμμή του Πανιωνίου αν και πολλοί θα υποστηρίξουν ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Κάτι που ισχύει αλλά τα εύσημα στους Μπακασέτα, Ανσαριφάρντ, Καραμάνο και Μπουμάλ μέχρι τον Δεκέμβριο είχαν αποδοθεί πολλές φορές.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι απαρτίζουν την αμυντική γραμμή του Πανιωνίου και τις συμμετοχές που είχε ο καθένας έως τώρα στην Super League.

Αρχικά οι δυο γκολκίπερ Διούδης (15), Παπαδόπουλος (11) και εν συνεχεία με οι αμυντικοί της ομάδας Οικονόμου (23), Ρισβάνης (23), Βαλεντίνος Βλάχος (19), Χατζηισαίας (19), Τασουλής (12), και Αργυρόπουλος (9).

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ