ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γρηγορίου: "Τι να πω στα παιδιά μετά από τέτοιο ματς;"

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Γρηγορίου ICON

Ο Μιχάλης Γρηγορίου εξέφρασε τη στεναχώρια του για την ήττα του Πανιωνίου από τον Ολυμπιακό, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να προσάψει το παραμικρό στους ποδοσφαιριστές του μετά το 3-4.

Ο προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-4 από τον Ολυμπιακό, για την 7η αγωνιστική της Super League Σουρωτή: " Έγινε ένα απίστευτο ματς σε εξέλιξη, προφανώς όσοι το παρακολούθησαν θα ήταν χαρούμενοι ως προς την εικόνα. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί προηγηθήκαμε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και εκεί φαινόταν ότι ψυχολογικά είχαμε το πάνω χέρι.

Είχα πει στα παιδιά να πιέσουν ψηλά και να αιφνιδιάσουμε τον Ολυμπιακό, αυτό συνέβη, προηγηθήκαμε, αλλά μετά κάναμε το χειρότερο ημίχρονο από την ημέρα που είμαι εδώ. Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ισοφάριση από τον Σισέ. Το είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτό. Δουλέψαμε στην ανασταλτική μας λειτουργία στα φάουλ και στα κόρνερ, αλλά υπερτερούσε ο Ολυμπιακός.

Μετά το 1-1 είχαμε μία καλή φάση για το 2-1, αλλά αντιθέτως έγινε το 1-2. Επαναλαμβάνω ότι για εμένα ήταν το χειρότερο ημίχρονο που κάναμε από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα. Στο ημίχρονο είπαμε κάποια πράγματα με τους παίκτες, θέλαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, θέλαμε να μην πέσουμε αμαχητί, από ένα σημείο και μετά κιόλας γιατί μπήκαμε στο καλά στο δεύτερο ημίχρονο και μας ανήκει το δεύτερο ημίχρονο. Χρησιμοποιήσαμε ό,τι επιθετικό όπλο είχαμε. Φέραμε το ματς στα ίσα και όταν χάνεις ένα παιχνίδι στο 87' με πέναλτι μετά από τέτοια προσπάθεια στο δεύτερο μέρος απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, εννοείται ότι είσαι πάρα πολύ στενοχωρημένος.

Μακάρι αυτό το δεύτερο ημίχρονο να μείνει υποθήκη για τα επόμενα ματς που ακολουθούν. Κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα μάτια και αυτό που έχω ξαναπεί είναι ότι έχουμε αλλάξει φέτος φιλοσοφία. Θέλαμε να παίξουμε ανοικτό ποδόσφαιρο κι αυτό κάναμε. Σίγουρα στο τέλος του παιχνιδιού θα μπορούσε μία από τις δύο ομάδες να πάρει το ματς και για αυτό είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί κέρδισε ο Ολυμπιακός. Συγχαρητήρια στον κόσμο και στα παιδιά. Εξάλλου δεν έχω να πω κάτι στα παιδιά μετά την εξέλιξη που είχαμε σε αυτό το ματς".

Ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά μήπως το γρήγορο γκολ του Πανιωνίου έκανε κακό στην ομάδα σας;

"Το γκολ της ισοφάρισης μάς έκανε κακό. Μέχρι να έρθει η ισοφάριση, δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Οταν δέχεσαι ένα γκολ από στατική φάση, αντιστρέφονται οι ψυχολογίες. Ο Ολυμπιακός διαθέτει εμπειρία και ποιότητα και βρήκε τον τρόπο για να προηγηθεί και να κλείσει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με ένα τρίτο γκολ από δική μας αδράνεια".

Μετά το δεκάλεπτο είδαμε μία συνεχή κατάρρευση της ομάδας σας. Πού το αποδίδετε αυτό;

"Δεν το αποδίδω. Πραγματικά δεν το αποδίδω. Δεν ξέρω τι να πω. Αν μπορώ να βρω κάτι, είναι αυτό που σας είπα ότι η ισοφάριση έφερε στα παιδιά μία καθίζηση, ένα ανεξήγητο πράγμα το οποίο δεν υπάρχει για να το εξηγήσω όπως με ρωτάτε. Αυτή ήταν και η ομιλία μας στο ημίχρονο. Οταν είσαι 1-3 πίσω στο ημίχρονο, επειδή έτσι είναι και το σκεπτικό μου ως προπονητής, δεν με ενδιαφέρει αν θα πήγαινε το ματς 1-5 και 1-6. Εγώ σκεφτόμουν το 2-3 και έτσι λειτούργησα. Δεν έκλεισα την ομάδα, δεν είπα στα παιδιά να παίξουν άμυνα και αρκετές φορές ενδεχομένως προπονητικά να το πληρώσεις. Ομως σήμερα μπορέσαμε να φέρουμε ένα ματς στα ίσα, το οποίο ίσως να μην πίστευε κανένας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ασύλληπτο ματς στη Νέα Σμύρνη, 4-3 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ