ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γρηγορίου: "Οριστικοποιημένη η συμμετοχή των Ιρανών"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου, μίλησε για τη ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκαθαρίζοντας ότι τόσο ο Μασούντ όσο και ο Χατζισαφί θα αγωνιστούν κανονικά.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούσαν το ρεπορτάζ του Πανιωνίου ενόψει της ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ήταν η συμμετοχή ή μη των Μασούντ και Χατζισαφί.

Οι δύο Ιρανοί ποδοσφαιριστές δεν είχαν αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα γιατί στα διαβατήρια κάθε Ιρανού πολίτη επισημαίνεται ότι απαγορεύεται το ταξίδι στα "παλαιστινιακά εδάφη".

Έτσι ακριβώς αναφέρεται η περιοχή και όχι Ισραήλ, αφού ως κράτος δεν αναγνωρίζεται από το Κυβέρνηση της χώρας της Μέσης Ανατολής. Από την επανάσταση του 1979 έως σήμερα, οι Ιρανοί που ταξιδεύουν στο Ισραήλ, δεν έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ιράν.

Τώρα όμως οι δυο παίκτες θα αγωνιστούν κανονικά στη ρεβάνς όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο κόουτς του Πανιωνίου χαρακτήρισε τη συμμετοχή των δύο Ιρανών ως "οριστικοποιημένη", ενώ μίλησε και για την εικόνα που περιμένει να έχει η αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: "Μετά το πρώτο παιχνίδι, θέλαμε να δώσουμε ενδιαφέρον στο δεύτερο ματς και τα καταφέραμε. Είναι κομβικό παιχνίδι το δεύτερο στη Νέα Σμύρνη. Είμαστε μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία. Υπάρχει σεβασμός στην Μακάμπι, αλλά δεν φοβόμαστε. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες. Η Μακάμπι πριν το πρώτο ματς ήταν το φαβορί, όμως εδώ με τον κόσμο μας και όπως αρμόζει στην φανέλα μας και στην ιστορία μας μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και να πάρουμε την πρόκριση., Ευελπιστώ να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Όλοι στην ομάδα έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια, μακάρι να δώσουμε σε όλους μεγάλη χαρά και να περάσουμε. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα. Περιμένουμε τον κόσμο, που αποτελεί τον 12ο παίκτη μας. Νομίζω θα είναι μαζικά δίπλα μας".

Για το αν τον φοβίζει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης της Μακάμπι: "Δεν έχω συγκεντρωθεί σε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη .Έχει καλούς παίκτες γενικά, έχει μεγάλο μπάτζετ, πρέπει να συγκεντρωθούμε σε όλη την ενδεκάδα της. Η Μακάμπι είναι μία ομάδα που αν υπάρξει αδράνεια θα σου κάνει τη ζημιά, όπως και στο πρώτο παιχνίδι".

Για το αν έχει δουλέψει τόσο στο θέμα της άμυνας όσο και της επίθεσης: "Έχουμε δουλέψει πολύ και αρκετά πράγματα, όσο μας επιτρέπει το χρονικό διάστημα. Πρέπει να λειτουργήσουμε καλά αμυντικά και επιθετικά. Για το χρονικό διάστημα που είχαμε, από κομμάτια τακτικής έχουμε δουλέψει πολύ. Είναι μία σκακιέρα στο παιχνίδι, θα το έλεγα έτσι".

Για το επιθετικό κομμάτι: " Εμείς χρειαζόμαστε να σκοράρουμε, χωρίς να δεχτούμε γκολ. Στην χειρότερη περίπτωση αν δεχτούμε γκολ θα πρέπει να σκοράρουμε τρία τέρματα. Έχουμε πει τα κλειδιά που χρειαζόμαστε για να ξεκλειδώσουμε την άμυνα της Μακάμπι. Επιθετικά έχει ποιότητα ο αντίπαλος μας. Αν επικεντρωθούμε κάπου είναι στην ανασταλτική λειτουργία της Μακάμπι".

Για τον ενθουσιασμό στον κόσμο και αν φοβάται μην παρασυρθεί η ομάδα: "Στην εισαγωγή είπα δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο ,αλλά υπάρχει σεβασμός. Έχουμε μιλήσει αρκετά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο κόσμος καλά κάνει και έχει ενθουσιασμό, εμείς όμως γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σε εμάς αναλογεί ο ενθουσιασμός που πρέπει για να αντιμετωπίσουμε το ματς".

Για την συμμετοχή των δύο Ιρανών και τα πλάνα του με αυτούς τους παίκτες: "Οριστικοποιημένη είναι η συμμετοχή των Ιρανών. Εννοείται πως αλλάζουν τα πλάνα μας, καθώς είναι διαφορετικά τα πράγματα που θέλουμε να βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο όταν έχουμε τους δύο αυτούς παίκτες στην διάθεση μας και είναι δεδομένο ότι θα τους έχουμε".

Από την πλευρά του ο Βαλεντίνος Βλάχος είπε: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Μακάμπι είναι μία έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε όπως πρέπει. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, για να μας βοηθήσει. Θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΕ Πανιώνιος: "Οι Μασούντ και Χατζισαφί να σεβαστούν το συμβόλαιό τους"
Κρόιφ: "Το 1-0 είναι εύθραυστο αποτέλεσμα"
Ανατριχιαστικό βίντεο από τον Πανιώνιο: "Σμύρνη μπορείς να προκριθείς"
"Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την πρόκριση"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ