ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζιλμπέρτο: "Δεν έχω μιλήσει με κανέναν..."

Ζιλμπέρτο: "Δεν έχω μιλήσει με κανέναν..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξήγησε ποιος έλαβε την απόφαση για την παραμονή του Στραματσόνι, για την επιστροφή στην Παιανία και για τις δραστηριότητες που εμφανίζεται να έχει.

Είναι γεγονός πως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει μιλήσει ελάχιστα για τις ενέργειες του ως διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, όμως του έχουν χρεωθεί πάρα πολλά. Ο Βραζιλιάνος έκανε δηλώσεις στο περιθώριο της πρώτης προβολής της ταινίας "Becoming Zlatan" και μίλησε για τα κεντρικά ζητήματα της επικαιρότητας, δίνοντας τη δική του εκδοχή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα:

Μία μεγάλη προσωπικότητα όπως εσύ, εκπροσωπείς έναν σπουδαίο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός σε μία ταινία αφιερωμένη στον Ζλάταν. Πως αισθάνεσαι;

Νιώθω όμορφα να εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Όχι μόνο εγώ, αλλά ο Διαμαντής Χουχούμης, ο Ρότσα και ο Νίλσον, που αγωνίστηκαν στην ομάδα και εργάζονται σε αυτή. Είναι καλό να παίρνουμε μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Πλέον, το ποδόσφαιρο δείχνει να μην παράγει προσωπικότητες και να αυτοματοποιείται. Πως το κρίνεις;

Θα διαφωνήσω. Νομίζω ότι υπάρχουν προσωπικότητες, όπως ο Ζλάταν, ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Νέιμαρ. Το ποδόσφαιρο σε κάθε εποχή έχει προσωπικότητες. Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ, αλλά πάντα αναδεικνύονται ξεχωριστοί παίκτες, που το εξελίσσουν.

Εκπροσωπείς τον Παναθηναϊκό και πολλοί φίλαθλοι ανησυχούν για τα αποτελέσματα και την απόδοση της ομάδας. Τι έχεις να τους πεις;

Είναι λογικό να ανησυχούν οι οπαδοί μετά τα τελευταία παιχνίδια. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε τα πράγματα. Αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις μιλώντας, αλλά μόνο με τη σκληρή δουλειά. Όλοι δουλεύουν σκληρά τις τελευταίες ημέρες, ήσυχα, γιατί δεν έχουμε να πούμε κάτι, παρά μόνο να δουλέψουμε και όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνουμε για να συμμαζέψουμε το σπίτι μας, να αποφασίσουμε για να αλλάξουμε την εικόνα μας, πως θέλουμε να παίζουμε, πως θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν.

Θέλεις να σχολιάσεις τις πληροφορίες ότι ετοιμάζεις λίστα με εναλλακτικές επιλογές για την τεχνική ηγεσία.

Δεν είναι αληθινές. Δεν ισχύουν. Με την ευκαιρία, να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που μου χρεώνονται από την ημέρα που εργάζομαι για τον Παναθηναϊκό, που εμφανίζομαι να μιλάω με μάνατζερ, με ποδοσφαιριστές, δεν ισχύουν. Εάν υπάρχει κάτι για να μάθετε, θα σας το πω. Όταν θέλω να πω κάτι, το μοιράζομαι με τον πρόεδρο, με το τζένεραλ μάνατζερ και τον προπονητή και τα κρατάμε μεταξύ μας. Όταν χρειαστεί να μεταφερθεί κάτι δημοσίως, θα βγω να το ανακοινώσω.

Μία ευθεία ερώτηση και θέλουμε μία ευθεία απάντηση. Εσύ έλαβες την απόφαση να μείνει ο Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία;

Είναι αυτό που θέλει να κάνει ο πρόεδρος. Δεν αποφασίζω μόνος μου. Υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις και εγώ τις υποστηρίζω.

Η εκ νέου χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας είναι δική σου απόφαση; Ή απλά το πρότεινες στον πρόεδρο;

Από την αρχή που προσελήφθηκα στον Παναθηναϊκό, διαπίστωσα ότι οι ακαδημίες χρειάζονται περισσότερους χώρους και ρώτησα τον πρόεδρο εάν μπορούμε να τους βρούμε. Γιατί μας λείπουν χώροι, ώστε να εξελίξουμε τη δουλειά που γίνεται. Αφού δεν υπάρχουν στο προπονητήριο μας, ζήτησα να τους ψάξουμε κάπου αλλού. Δεν ήταν εύκολο κάτι τέτοιο. Μετά, ξαναπήγα στον πρόεδρο και τον ρώτησα γιατί δεν δοκιμάζουμε να γυρίσουμε στην Παιανία. Να μιλήσουμε στον κύριο Βαρδινογιάννη και να μπορέσουμε τις χρησιμοποιήσουμε ξανά. Ο πρόεδρος αντέδρασε θετικά και ασχολήθηκε με την υπόθεση και σύντομα η ακαδημία θα έχει πιο πολλούς χώρους για τις δραστηριότητες της. Όταν επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις της Παιανίας πριν ένα τρίμηνο, ένιωσα λύπη για το θέαμα που αντίκρισα. Ήταν εγκαταλελειμμένες, κανείς δεν τις χρησιμοποιούσε. Ήταν ένα άδειο μέρος. Από τώρα και στο εξής, εάν μετακομίσουμε εκεί, γιατί ελπίζω να αρχίσουμε να δουλεύουμε σύντομα εκεί, είναι μία μεγάλη βελτίωση για τον Παναθηναϊκό και τα παιδιά της ακαδημίας.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ