ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζητά τις οφειλές και τις ρήτρες ο Εσιέν

Ζητά τις οφειλές και τις ρήτρες ο Εσιέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάικλ Εσιέν προνόησε και δέσμευσε τον Παναθηναϊκό με ισχυρό συμφωνητικό και διεκδικεί 720.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν άμεσα! Οικονομικό πρόβλημα επικαλείται ο παίκτης!

Όχι μόνο τα οφειλόμενα, αλλά και τις ρήτρες για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές απαιτεί ο Μάικλ Εσιέν! Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Live Sport", ο Γκανέζος προνόησε και δέσμευσε την ΠΑΕ με ιδιωτικό συμφωνητικό, που προβλέπει χρηματικές ποινές όταν δεν πληρώνεται στις προγραμματισμένες ημερομηνίες!

Καταρχάς, το συνολικό ποσό που ζητά ο Εσιέν μέσω της προσφυγής του στην ΕΠΟ, φτάνει τις 720.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος επικαλείται σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και αιτείται την άμεση εξόφληση του! Συγκεκριμένα:

1) την ενεργοποίηση τριών ρητρών 2.375 ευρώ για μη καταβολή τριών δόσεων.

2) την καταβολή δύο δόσεων (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου) των 23.750 ευρώ.

3) την πληρωμή 451.250 ευρώ που είναι το υπολειπόμενο ποσό στο συμβόλαιό του.

4) την καταβολή 45.125 ευρώ που είναι η ρήτρα 10% για τις υπολειπόμενες δόσεις.

5) την πληρωμή 100.000 ευρώ ως ρήτρα για τη μη τήρηση της συμφωνίας.

Το σχετικό ρεπορτάζ της "Live Sport" αναφέρει πως αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να αποπληρώσει μία δόση τη συμφωνηθείσα ημερομηνία και αφού περάσει η συμφωνηθείσα περίοδος χάριτος που διαρκεί 15 μέρες για κάθε προθεσμία πληρωμής, τότε ενεργοποιείται άμεσα μία ποινή ίση με το 10% της απλήρωτης δόσης, που διεκδικείται και καταβάλλεται αμέσως.

Ακόμα, εφόσον δεν μπορέσει να εξοφλήσει δύο συνεχόμενες δόσεις, τότε με τη μία και χωρίς να δίνεται νέα διορία, ο Γκανέζος θα έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τον διακανονισμό, το συνολικό οφειλόμενο ποσό θα πρέπει να πληρωθεί αμέσως και ολόκληρο, συν μία ποινική ρήτρα ίση με το 10% των απλήρωτων δόσεων και μία ποινική ρήτρα καθαρού ποσού 100.000 ευρώ θα προστεθούν στο υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, που η διοίκηση πρέπει να τη διευθετήσει σε απ' ευθείας επαφή με τον Εσιέν και τον ατζέντη του. Διαφορετικά, εάν η προσφυγή καταλήξει τελικά στη FIFA, η ΠΑΕ ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδειοδότηση από την UEFA.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ