ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα στο Sport24.gr: "Αυτό θα τους έλεγα..."

Ζέκα στο Sport24.gr: "Αυτό θα τους έλεγα..."

Ο Κάρλος Ζέκα μοιράστηκε με το Sport24.gr τις αναμνήσεις του από τα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, θυμήθηκε τις μέρες πριν τα παιχνίδια και σύγκρινε την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ.

Με 11 συμμετοχές σε ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, ο Κάρλος Ζέκα είναι από τους πιο... ειδικούς για να μιλήσουν για τα βιώματα τους. Άλλωστε, ήταν φανερό από την πρώτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό ότι έδινε μεγάλη σημασία στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Το ντεμπούτο του Πορτογάλου πραγματοποιήθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και συνδυάστηκε με γκολ και εξαιρετική εμφάνιση, ενώ σχεδόν σε κάθε ματς ήταν από τους διακριθέντες.

Πλέον, ο Κάρλος Ζέκα αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη, αλλά δεν ξεχνά τον Παναθηναϊκό. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής θα παρακολουθήσει από την τηλεόραση το ντέρμπι των αιωνίων, αφού θα φύγει από τη Δανία για να έρθει στην Ελλάδα μία μέρα αργότερα, τη Δευτέρα (18/3). Ωστόσο, ο Ζέκα έδωσε τις συμβουλές του στους "πράσινους" μέσω του Sport24.gr.

Ο Ζέκα μίλησε για τις δικές του αναμνήσεις από τα παιχνίδια με τους Πειραιώτες, τον τρόπο που προετοιμαζόταν πριν τα ντέρμπι και για τη διαφορά που έχει το "Απόστολος Νικολαΐδης" από το "Σπύρος Λούης". Πρωτίστως, ο Ζέκα έστειλε το μήνυμα του στους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού, τους οποίους γνωρίζει καλά...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέκα στο Sport24.gr:

Κάρλος, έχει εικόνα από τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν; Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια του;

"Έχω δει πολλά παιχνίδια. Πάντα παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό, όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές, τα παιδιά έχουν πάει καλά, αν σκεφτούμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, όπως το -6 στην αρχή. Θεωρώ ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι περήφανοι για αυτά τα παιδιά".

Τη σεζόν 2013-2014 είχες βιώσει μία ανάλογη κατάσταση με τη φετινή. Πόσο δύσκολο ήταν να προετοιμάζεσαι για ένα ντέρμπι, ξέροντας ότι ο Παναθηναϊκός βιώνει ειδικές συνθήκες;

"Το ντέρμπι είναι πάντα κάτι διαφορετικό. Είσαι πάντα έτοιμος για αυτό. Δεν ξέρεις τι θα φέρει το παιχνίδι, πως θα εξελιχθεί. Οι παίκτες περιμένουν αυτά τα παιχνίδια, είναι πολύ συγκεντρωμένοι και θέλουν πολύ να αγωνιστούν. Τα ντέρμπι δεν είναι σαν τα άλλα παιχνίδια. Κάθε ματς είναι σημαντικό, αλλά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους. Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό".

Τον πρώτο σου καιρό στον Παναθηναϊκό, σαν ρούκι πως προετοιμαζόσουν για τα ματς με τον Ολυμπιακό;

"Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό, άκουγα για αυτά τα παιχνίδια. Δεν είχα ζήσει κάτι ανάλογο στην Πορτογαλία. Είχα πολύ άγχος, αλλά μέχρι τη στιγμή που βγήκα για ζέσταμα. Εκεί τελείωσαν όλα. Ήμουν συγκεντρωμένος για να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα. Ήθελα να τα δώσω τα πάντα για τη φανέλα και τους οπαδούς. Μου είχαν δείξει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Καταλαβαίνεις από την αρχή τη σημασία του ντέρμπι και το σκέφτεσαι όλη την εβδομάδα. Μέρες πριν εγώ δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο, το περίμενα πως και πως. Αυτός ήταν ο τρόπος μου".

Είχες την τύχη να συνδυάσεις το πρώτο σου ντέρμπι με ένα γκολ εναντίον του Ολυμπιακού. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου;

"Ήταν πάρα πολύ ωραία. Είναι δύσκολο να τα περιγράψω. Όμως, θα ήταν ακόμα καλύτερο εάν ο Παναθηναϊκός νικούσε σε εκείνο το ματς, γιατί αυτό έχει σημασία. Όχι να σκοράρει ο Ζέκα, αλλά να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Θα ήταν ιδανικό να είχα σκοράρει και να νικούσαμε. Αυτό θα ήταν το πιο όμορφο συναίσθημα. Αλλά, είχα αισθανθεί φανταστικά".

Ποιο είναι το ντέρμπι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου;

"Δεν είναι ένα, είναι δύο. Θα θυμάμαι για πάντα το πρώτο ντέρμπι που έπαιξα, στο 1-1 στο Καραϊσκάκη που είχα σκοράρει κιόλας. Επίσης, δεν μπορώ να ξεχάσω το 0-3 στο ίδιο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το αήττητο πρωτάθλημα και αν δεν έχανε, θα το πετύχαινε. Όμως, εμείς κάναμε εκπληκτική εμφάνιση και ήταν μία σπουδαία βραδιά για όλους μας. Αυτά τα ματς τα θυμάμαι περισσότερο".

Φέτος, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και όχι στο γήπεδο της Λεωφόρου. Πιστεύεις ότι θα παίξει ρόλο; Θα έχει διαφορά στην ατμόσφαιρα;

"Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Η Λεωφόρος είναι ένα γήπεδο που δυσκολεύει τον αντίπαλο, δεν τον αφήνει να παίξει. Είναι μικρό, νιώθεις την πίεση των θεατών, είναι κοντά σου και δεν είναι εύκολο. Στο ΟΑΚΑ είναι καλύτερα όταν υπάρχουν 40-50.000 θεατές στις εξέδρες. Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα για τους ποδοσφαιριστές. Το έχω ζήσει τη δεύτερη σεζόν που ήμουν στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι που παίξαμε με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όλο το Στάδιο ήταν πράσινο και σε έπιανε δέος. Κάθε έδρα έχει τα πλεονεκτήματα της".

Εσύ τι συμβουλή θα έδινες στους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τώρα μαθαίνουν τι σημαίνει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

"Θα τους έλεγα να απολαύσουν αυτό το παιχνίδι και να προσπαθήσουν να αποβάλλουν το άγχος. Να το αφήσουν στα αποδυτήρια, μόλις βγουν για προθέρμανση. Ξέρω τι σημαίνει το ματς για όσους βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Φοράνε τη φανέλα με το Τριφύλλι και πρέπει να τα δώσουν όλα. Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβουν μόλις βγουν στο γήπεδο, δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ