ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Υπομονή και στήριξη στον Αναστασίου"

"Υπομονή και στήριξη στον Αναστασίου"
INTIME SPORTS

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, με δηλώσεις του επιβράβευσε την πρόσληψη Αναστασίου, τονίζοντας πως: "είναι μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση" και ζήτησε από όλους υπομονή και στήριξη στο νέο ξεκίνημα

Σίγουρος, πως η νέα προσπάθεια του Τριφυλλιού με τον Γιάννη Αναστασίου στου τιμόνι θα πετύχει, εμφανίστηκε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο πρώην πρώτος προπονητής του «τριφυλλιού» μίλησε για την απόλυση του στα μέσα της περιόδου, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του ΠΑΟ στην Λεωφόρο.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα στην Sportday:

Χουάν, πώς θα χαρακτήριζες τη φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι μία μεταβατική περίοδος, που έγιναν αρκετά πράγματα, ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές πανεπιστήμιο. Μαθαίνεις κάθε μέρα. Τώρα γίνεται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αναφέρεσαι στην επιλογή της τεχνικής ηγεσίας με τον Γιάννη Αναστασίου;

«Ναι, εφόσον αναλάβει ο Γιάννης και οι δύο συνεργάτες του, ο Άγγλος και ο Ολλανδός είναι μία σωστή απόφαση. Βέβαια χρειάζεται υπομονή, στήριξη και πίστωση χρόνου. Ειδικά ο Στιβ Ρούτερ, που λέγεται ότι θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη, αλλά και ο Γιούσεφ Φος, ο Ολλανδός γυμναστής, έχουν μάθει στην ηρεμία του εξωτερικού και εδώ θα νιώσουν μεγαλύτερη πίεση. Ο Στιβ θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη σε πολλά πράγματα, θα το δείτε».

Για τον Αναστασίου;

«Ο Γιάννης είναι ήρεμο παιδί, με εμπειρίες από Ολλανδία και Αγγλία, με δίψα και κίνητρο για δουλειά».

Υπάρχουν κάποιοι, που λένε, ότι είναι ρίσκο η επιλογή του..

«Για μένα είναι μία απόφαση στη σωστή κατεύθυνση».

Νιώθεις πίκρα με τον τρόπο που έφυγες από την ομάδα;

«Δεν έχω περιθώριο για να πικραίνομαι για κάτι. Αν έκανα κάτι, που δεν πίστευα θα έλεγα, ότι είμαι πικραμένος με τον εαυτό μου. Αλλά έκανα αυτό που πίστευα».

Τι συνέβη με τη διοίκηση;

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα βγάζεις και κάποια που δεν βγαίνουν προς τα έξω, διότι είναι συζητήσεις μεταξύ δύο. Είναι θέμα αρχών. Και στο παρελθόν έχω κρατήσει ίδια στάση. Η ζωή είναι πιο σκληρή από ένα τέτοιο γεγονός».

Έγινε πολλή κουβέντα για τη δήλωση στήριξης προς τους Βύντρα, Σπυρόπουλο και λέγεται ότι αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγες...

«Αυτό έγινε αυθόρμητα. Ρωτήθηκα στη συνέντευξη Τύπου για αυτούς τους παίκτες και απάντησα».

Τι βλέπεις για την επόμενη μέρα;

«Εύχομαι να υπάρχει σοφία και υπομονή. Ο Παναθηναϊκός για τα επόμενα δύο χρόνια, ίσως δεν είναι σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι ευκαιρία να μπουν γερές βάσεις, να αλλάξει το τοπίο. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, τον αγαπάω. Έζησα μεγάλες στιγμές. Χρειάζεται στήριξη από τώρα και εννοώ και το παιχνίδι με την Ξάνθη, το οποίο η ομάδα πρέπει να το κερδίσει».

Θα είναι καλύτερη η νέα χρονιά;

«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερη. Κάποια πράγματα που γίνονται φαίνονται, κάποια άλλα δεν φαίνονται. Και όταν χτίζεις μία ομάδα, όπως κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός, δεν φαίνεται. Πλέον η πρώτη ομάδα μπαίνει σε άλλη βάση και θέλει στήριξη».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο, που μέχρι τώρα δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας και τη διοίκηση...

«Από το ποδόσφαιρο γίνεσαι κάθε μέρα και σοφότερος. Περιμένω ότι θα υπάρχει αλλαγή σελίδας και σταθερότητα. Πιστεύω ότι και η διοίκηση θα μάθει. Το είπε και ο κ. Αλαφούζος σε μία συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες. Υπάρχει και μεγάλο οικονομικό βάρος, μην το ξεχνάμε. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα, αλλά τώρα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Για να χτίσεις, θέλει υπομονή. Και ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και να στηρίξει!».

Μπορείς να ρισκάρεις μία πρόβλεψη για το πού θα καταλήξει αυτή η προσπάθεια;

«Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα ξανακάνει πρωταθλητισμό, άρα θα πετύχει αυτή η προσπάθεια».

Την επιστροφή του Σαραβάκου πώς τη βλέπεις;

«Είναι ένα πολύ αγαπητό παιδί στον κόσμο του Παναθηναϊκού, είχε πάντα πολύ καλή συμπεριφορά. Δεν έχει εχθρούς, όμως, σε κανένα σωματείο. Είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από όσους έχω δει εγώ στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απαιτείται σεβασμός στο πρόσωπό του».

Εσύ τι θα κάνεις από εδώ και πέρα;

«Είμαι μαζί με τον Γιάννη Σαμαρά στις Ακαδημίες και θα δούμε από τον Ιούνιο και μετά τι θα γίνει».

Πώς βλέπεις την αντιπαλότητα σήμερα;

«Θα σου πω ένα πρόσφατο περιστατικό. Είχα πάει στη Λήμνο πριν από μία εβδομάδα, για να παραβρεθώ σε μία εκδήλωση, που έκαναν οι παίκτες 15 ομάδων, που είναι απογοητευμένοι από τις συνθήκες. Με κάλεσαν για να πω την άποψή μου. Μου είπαν να μην πάω στον σύνδεσμο φίλων του Ολυμπιακού, μήπως υπάρχει πρόβλημα. Εγώ, όμως, πέρασα χαιρετήθηκα με τα παιδιά, μίλησα. Το ξέρω ότι είμαι ρομαντικός, αλλά έτσι πρέπει να συμβαίνει».

Πώς βλέπεις την επιστροφή στη Λεωφόρο;

«Η Λεωφόρος είναι έδρα, αλλά θέλει προσοχή από τον κόσμο. Σίγουρα όσοι πάνε στο γήπεδο, θέλουν να έχουν τις ανέσεις τους, κάτι που στη Λεωφόρο δεν υπάρχει σε κάποιον βαθμό. Τώρα, όμως, είναι ανάγκη να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, αφού είναι και μεγάλο το οικονομικό βάρος της παραμονής στο ΟΑΚΑ. Ελπίζω σύντομα ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό του γήπεδο».

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας φέτος;

«Υπήρχε ένα σκεπτικό, αλλά δεν πέτυχε το μοντέλο. Κάθε μέρα μαθαίνεις. Τώρα αλλάζει το σκεπτικό και είναι στη σωστή κατεύθυνση. Οι βάσεις υπάρχουν. Και ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει μεγάλη βάση στις Ακαδημίες του, όπου γίνεται καταπληκτική δουλειά».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ