ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βλέπει... ΠΑΟΚ και τρελαίνεται ο Μπεργκ στον Παναθηναϊκό

Βλέπει... ΠΑΟΚ και τρελαίνεται ο Μπεργκ στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ αναμένεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Γιάννη Αναστασίου να περιμένει από τον Σουηδό να συνεχίσει την παράδοση του. (VIDEOS)

Στα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μπεργκ έχει πετύχει 42 γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από αυτά τα επτά, δηλαδή το 1/6 των γκολ του, τα έχει σημειώσει εις βάρος της ομάδας του ΠΑΟΚ. Του προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (25/10) στην Τούμπα.

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να στηριχθεί πάνω στον Σουηδό, ο οποίος είναι απολύτως καλά πλέον, και να τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα, ώστε το τριφύλλι να μπορέσει να φύγει με το "διπλό" από την Θεσσαλονίκη και να μείνει πολύ κοντά στην κορυφή ενόψει και των επερχόμενων ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό στην Λεωφόρο.

Και πως άλλωστε να μην στηριχθεί στον Μπεργκ ο Αναστασίου όταν γνωρίζει ότι ο Σουηδός βλέπει ΠΑΟΚ και τρελαίνεται με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αποτελεί τον καλύτερο "πελάτη" του 28χρονου επιθετικού ο οποίος έχει πετύχει επτά γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ίσως η αναμέτρηση της Κυριακής και το γεγονός ότι ο Μπεργκ θα έχει απέναντι του τον "αγαπημένο" του ΠΑΟΚ δώσει την ευκαιρία στον Σουηδό να βάλει και ένα τέρμα στο αρνητικό σερί που έχει με πέντε ματς στο πρωτάθλημα χωρίς γκολ. Είχε σκοράρει για τελευταία φορά στις 30 Αυγούστου στο ματς με την Καλλονή για την 2η αγωνιστική και έκτοτε στις αναμετρήσεις με Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Πλατανιά, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να σκοράρει. Αν μάλιστα ο Σουηδός μείνει "άσφαιρος" και στην Τούμπα τότε αυτό θα συμβεί για έκτο σερί παιχνίδι και θα σπάσει το αρνητικό του σερί το οποίο μέχρι τώρα ήταν πέντε ματς χωρίς γκολ και είχε συμβεί ξανά και στο παρελθόν.

Ας θυμηθούμε όμως όλα τα ματς του Μάρκους Μπεργκ κόντρα στον ΠΑΟΚ, από την πρώτη μέρα που ήρθε τονίζοντας ότι ο Σουηδός έχει χάσει ένα από τα εννιά παιχνίδια που έχουν δώσει οι δυο ομάδες αυτά τα 2,5 χρόνια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η παρουσία του Μπεργκ κόντρα στον ΠΑΟΚ

06/10/13 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1, ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε για 90' και πέτυχε ένα γκολ
09/02/14 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1, ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε για 90' αλλά δεν σκόραρε
26/04/14 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-4, ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε για 89' και πέτυχε τρία γκολ
04/05/14 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1, ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε για 90' αλλά δεν σκόραρε
17/05/14 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0, ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε για 90' αλλά δεν σκόραρε
08/03/15 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3, ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε για 90' και πέτυχε τρία γκολ
27/05/15 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1, έπαιξε ως αλλαγή για 27' αλλά δεν σκόραρε
31/05/15 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, έπαιξε ως αλλαγή για 34' αλλά δεν σκόραρε

Τέσσερα χατ τρικ, τα δυο με τον ΠΑΟΚ

Ο Σουηδός άσος μάλιστα έχει κάνει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου στις 26 Απριλίου 2014 όταν ο επιθετικός των πράσινων πήρε από το χέρι το τριφύλλι και το οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου πετυχαίνοντας χατ τρικ στη νίκη με 4-1 στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα ο Μπεργκ στην Ελλάδα έχει σημειώσει σε τέσσερα ματς χατ τρικ εκ των οποίων τα δυο ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ένα τον τελικό του Κυπέλλου και ένα στον αγώνα πρωταθλήματος των δυο ομάδων την επόμενη σεζόν στην Λεωφόρο με τον Σουηδό να βρίσκει και πάλι τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 4-3 επί του ΠΑΟΚ. Τα άλλα δυο χατ τρικ του Μπεργκ έχουν επιτευχθεί κόντρα στον Άρη και τον Εργοτέλη.

Καλύτερος "πελάτης" ο ΠΑΟΚ

Ο Μπεργκ όπως δείχνουν και οι αριθμοί βλέπει ΠΑΟΚ και κάτι τον πιάνει. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ του στην Ελλάδα. Ο Σουηδός αυτά τα 2,5 χρόνια έχει σκοράρει κόντρα σε 15 ομάδες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τον πρώτο λόγο με τον Σουηδό να έχει πετύχει επτά τέρματα εναντίων της.

Ακολουθούν ο Αστέρας και ο Εργοτέλης με πέντε γκολ έκαστη και από εκεί και πέρα έρχονται οι υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν την λίστα των... θυμάτων του Σουηδού στράικερ.

Η λίστα του... Μπεργκ

ΠΑΟΚ 7
Αστέρας Τρίπολης 5
Εργοτέλης 5

Απόλλων Σμύρνης 3
Άρης 3
Ατρόμητος Αθηνών 3
Καλλονή 3
Παναιτωλικός 3
ΟΦΗ 3
Βέροια 2
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Ολυμπιακός 1
Ολυμπιακός Βόλου 1
Πανθρακικός 1
Πανιώνιος 1


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ