ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βιγιαφάνιες στο Sport24.gr: "Στόχος να γυρίσω, αλλά τώρα δεν γίνεται"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μίλησε στο Sport24.gr από το Μεξικό, για τον Παναθηναϊκό, τις πιθανότητες επιστροφής του, τον κορονοϊό, ενώ στέλνει και ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έπαιξε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά αγάπησε την ομάδα και αγαπήθηκε από τον κόσμο της σαν να έπαιζε δέκα χρόνια.

Ο Αργεντίνος μέσος αγωνίζεται εδώ και λίγους μήνες στο Μεξικό στην Μονάρχας. Τον αναζητήσαμε εκεί και τον πετύχαμε στο τηλέφωνο χθες αμέσως μετά το γεύμα του.

Η συνέντευξη μαζί του έχει πολύ ενδιαφέρον, διότι είναι η πρώτη φορά που μιλάει σε ελληνικό μέσο το τελευταίο διάστημα και λύνει όλες τις απορίες. Θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αλλά ξεκαθαρίζει, ότι δεν είχε επαφή με κανέναν άνθρωπο της ομάδας, ενόψει καλοκαιριού.

Τονίζει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι το καλοκαίρι, διότι έχει συμβόλαιο και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πληρώσει πολλά. Μας είπε, ότι μιλάει με τον Ινσούα και τον Κουρμπέλη και ότι έχει δει το φετινό παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Στέλνει μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού και αναφέρεται για το πόσο έχει επηρεάσει ο κορονοϊός και το Μεξικό , όπου όπως λέει άργησαν να πάρουν μέτρα.

Ολες οι απορίες που έχετε για τον Λούκας λύνονται μέσα από την συνέντευξη, που μας παραχώρησε. Ο Αργεντίνος μέσος του Παναθηναϊκού μιλάει λίγα ελληνικά , αλλά προτίμησε να τα πούμε στα αγγλικά.

-Λούκας τι γίνεται στο Μεξικό με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού;
"Τα πράγματα είναι δύσκολα εδώ. Πρέπει να καθόμαστε σπίτι και να προσέχουμε παραπάνω από ότι πριν. Είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει και βιώσει".

"ΕΛΕΓΕ ΧΑΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ"

- Είστε αναγκασμένοι να μένετε στο σπίτι όπως στην Ελλάδα;
"Ναι, όπως σε όλες τις χώρες έτσι και εμείς έχουμε την εντολή να μένουμε σπίτι. Ο Πρόεδρος του Μεξικού έλεγε κάποια χαζά πράγματα και έχει αφήσει τα μαγαζιά ανοιχτά, τα οποία πιστεύω ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες. Σκέψου ότι το πρωτάθλημα εδώ σταμάτησε πριν δύο εβδομάδες".

- Να φανταστώ προπονείσαι στο σπίτι έτσι;
"Ναι προπονούμαστε μόνοι μας. Έχουμε να κάνουμε προπόνηση ως ομάδα εδώ και δύο εβδομάδες. Φυσικά από την ομάδα μας έστειλαν προγράμματα, για κάθε μέρα της εβδομάδας. Άλλες φορές κάνω τρέξιμο, άλλες ποδήλατο. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση με μπάλα και γενικότερα είναι διαφορετικό να κάνεις προπόνηση ως ομάδα και διαφορετικό να προπονείσαι ατομικά".

- Ποια είναι η ενημέρωση που έχετε σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα εκεί;
"Μας είπαν ότι μπορεί να ξεκινήσουμε να προπονούμαστε σε περίπου δύο εβδομάδες. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι και δεν πάνε καλύτερα, θεωρώ ότι δεν θα ξεκινήσουμε".

- Είσαι ικανοποιημένος στο Μεξικό; Περνάς καλά;
"Ναι τα πράγματα είναι πολύ καλά εδώ. Είμαι εδώ από τον Αύγουστο, δηλαδή περίπου 8-9 μήνες. Ξεκίνησα πολύ καλά, αλλά ο τραυματισμός που είχα στο πόδι με πήγε λίγο πίσω. Λόγω αυτού δεν έπαιξα πολύ στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, αλλά από τον Γενάρη και μετά έπαιξα αρκετά".

"ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΙΝΣΟΥΑ"

-Έχεις μιλήσει με κάποιον συμπαίκτη σου από τον Παναθηναϊκό;
"Ναι φυσικά μίλησα. Συγκεκριμένα είχα επικοινωνία με τον Κουρμπέλη, τον Ινσούα και κάποιους άλλους. Λέμε τα νέα μας. Για την ομάδα μου είπαν ότι είναι νεανική, αλλά ότι παίζουν καλά και ότι έχουν κάνει αρκετά καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα, ώστε σιγά – σιγά ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά αυτό που ήταν".

-Έχεις παρακολουθήσει γενικότερα τον Παναθηναϊκό φέτος; Ποια είναι η γνώμη σου;
"Αυτό που έχω δει και εγώ είναι ότι η ομάδα είναι νεανική, οπότε δεν μπορείς να έχεις και πάρα πολλές απαιτήσεις. Δεν μπορείς να τους πιέσεις, μιας και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Είναι σημαντικό ότι παλεύουν, ότι προσπαθούν με σκοπό φυσικά ο Παναθηναϊκός του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερος".

-Ποιο ήταν το ματς που είδες φέτος και θυμάσαι χαρακτηριστικά;
"Γενικά βλέπω και παρακολουθώ αρκετά τον Παναθηναϊκό, διότι έχω φίλους στην ομάδα. Το ματς που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι αυτό με τον ΠΑΣ, στο οποίο είδα πολύ καλά".

"ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ"

- Γράφτηκε εδώ ότι ο Παναθηναϊκός μίλησε μαζί σου ενόψει του καλοκαιριού;
"Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν με πήρε κανείς από τον Παναθηναϊκό. Έχω δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο εδώ. Αν ο Παναθηναϊκός με θέλει, πρέπει να πληρώσει λεφτά για να με πάρει με μεταγραφή. Η ομάδα δεν είναι σε κατάσταση τώρα, ώστε να δώσει τόσα λεφτά. Στο Μεξικό οι ομάδες έχουν χρήματα και για μία μεταγραφή ζητούν αρκετά".

-Στο μέλλον θα ήθελες να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;
"Ναι φυσικά. Ένας από τους στόχους μου είναι να γυρίσω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ με τον Παναθηναϊκό".

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο στην Ελλάδα;
"Ναι. Οι άνθρωποι πρέπει να μένουν σπίτι και να μην παίρνουν το ρίσκο να βγαίνουν έξω. Κυρίως οι μεγάλοι άνθρωποι, για τους οποίους υπάρχει και μεγαλύτερος κίνδυνος. Στην Ιταλία και στην Ισπανία ειδικά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα".

-Θα ήθελες να πεις κάτι στους φίλους του Παναθηναϊκού;
"Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει ότι είναι πάντα στην καρδιά μου. Την ομάδα την παρακολουθώ και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω για να παίξω για τον Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ