ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βιγιαφάνιες στο Sport24.gr: "Δεν έκαναν ούτε σουτ! Πώς να χάσουμε;"

Βιγιαφάνιες στο Sport24.gr: "Δεν έκαναν ούτε σουτ! Πώς να χάσουμε;"

Ο σκόρερ του γκολ της νίκης (1-0) του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Λούκας Βιγιαφάνιες, μίλησε στο Sport24.gr για την επικράτηση των "πρασίνων", το "δέσιμο" με τον κόσμο και τον "πρωταγωνιστικό ρόλο" στη Super League Σουρωτή.

Η βραδιά της 28ης Οκτώβρη του 2017 ανήκε στον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός εξτρέμ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με νίκη (1-0) υπέρ των "πρασίνων".

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του ματς, μίλησε έξω από το "Απόστολος Νικολαΐδης στο Sport24.gr και απέδωσε στο πάθος, τη συμπαράσταση των οπαδών και στο... κανένα σουτ του Ολυμπιακού προς την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο πρώτο ημίχρονο την επικράτηση του "τριφυλλιού".

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες συμφώνησε με τον τεχνικό του, Μαρίνο Ουζουνίδη, για τον "πρωταγωνιστικό ρόλο" που θα έχουν οι "πράσινοι" στο πρωτάθλημα, παραδέχθηκε ότι χρειάζονται δουλειά στα εκτός έδρας ματς κι έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών της ομάδας.

- Ποιο ήταν το "κλειδί" της επικράτησης στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού;

"Νομίζω ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι, θέλαμε να το κερδίσουμε και κυρίως το δείξαμε ότι το θέλαμε από το πρώτο λεπτό. Σε όλο το ματς παίξαμε με πάθος. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Αν στο καλό ποδόσφαιρο, προσθέσουμε το πάθος... Θεωρώ ότι θα ήταν δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος".

- Πίστεψες όταν πήρες μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ότι κάποια ημέρα θα μπορούσες με δικό σου γκολ να κρίνεις ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

"Πάντα, ο καθένας ονειρεύεται να πετύχει γκολ σε ένα ντέρμπι και μάλιστα να κερδίσει η ομάδα του. Αυτή τη φορά έτυχε σε εμένα, να πετύχω το νικητήριο γκολ. Και πραγματικά είμαι πολύ ευτυχισμένος".

Βιγιαφάνιες στο Sport24.gr: "Δεν έκαναν ούτε σουτ! Πώς να χάσουμε;"

- Το "μυστικό" της επιτυχίας στο ντέρμπι μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό πλαίσιο;

"Είμαστε όλοι μαζί. Τεχνικό επιτελείο, οπαδοί, παίκτες. Έτσι ξεπερνάς τις δύσκολες στιγμές".

- Ο τεχνικός σου, Μαρίνος Ουζουνίδης, είπε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή. Εσύ, ως Λούκας, πιστεύεις ότι έτσι όπως είναι η βαθμολογία - και η αλήθεια είναι ότι δεν είστε μακριά από τις πρώτες θέσεις - ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να παλέψει για την κατάκτηση του τίτλου;

"Θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, εάν συνεχίσουμε έτσι. Παίζοντας καλά και ξαναλέω με πάθος. Και με τους οπαδούς μαζί μας και δίπλα μας, σε κάθε στιγμή".

- Η ομάδα, όμως, τα βρίσκει "σκούρα" στην επαρχία. Στη Λαμία, στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα δεν τα κατάφερε. Ακόμη και στην Καρδίτσα, η νίκη ήρθε δύσκολα και στις καθυστερήσεις. Πώς το εξηγείς;

"Αυτός είναι ένας τομέας, στον οποίον πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Πρέπει να παίξουμε εκτός έδρας, όπως παίζουμε στη Λεωφόρο".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Η συμπεριφορά των οπαδών στο ντέρμπι ήταν υποδειγματική. Τυχόντα έκτροπα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο... κεκλεισμένων των θυρών. Πώς το βίωσες;

"Είναι πανέμορφο, πανέμορφο, όταν όλοι είμαστε μαζί και το γιορτάζουμε. Αυτοί οι θρίαμβοι είναι και δικοί τους. Γιατί είναι μαζί μας".

- Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός φοβήθηκε στο ματς. Εσύ που έπαιξες κιόλας, πώς το αντιλήφθηκες;

"Δεν ξέρω εάν είχαν φόβο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν ούτε σουτ στην εστία μας. Από το πρώτο λεπτό δείξαμε ότι θέλουμε το ντέρμπι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ