ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βιγιαφάνιες: "Ο Παναθηναϊκός είναι το δεύτερο σπίτι μου"

Βιγιαφάνιες: "Ο Παναθηναϊκός είναι το δεύτερο σπίτι μου"

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μίλησε στην κάμερα του PAO TV για την επιστροφή στον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτήρισε ως δεύτερο σπίτι του. Τι είπε για την περίοδο των διαπραγματεύσεων.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, για να ηγηθεί της προσπάθειας που θα γίνει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 28χρονου μέσου, ο οποίος εν συνεχεία μίλησε ως παίκτης του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα του PAO TV:

- Τι σε ώθησε προ διετίας να γράψεις στο Instagram ότι θα επιστρέψεις στην ομάδα;

"Σε εκείνο το χρονικό σημείο αισθανόμουν λυπημένος γιατί έφευγα από τον σύλλογο, από την οικογένειά μου. Αυτός ο σύλλογος δημιουργεί το οικογενειακό συναίσθημα. Απάντησα λοιπόν στον φίλο της ομάδας ότι μια μέρα θα επιστρέψω. Και τώρα έφτασε η μέρα. Γύρισα και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Έγιναν πολλές διαπραγματεύσεις, πίεσα πολύ στο Μεξικό και εδώ για να συμβεί αυτό. Ανυπομονώ να παίξω πάλι με την πράσινη φανέλα".

- Για ποιο λόγο αισθάνεσαι τον Παναθηναϊκό ως οικογένειά σου;

"Οι συμπαίκτες μου και όλοι όσοι εργάζονται εδώ στην ομάδα με κάνουν να νιώθω σαν να είμαι μέλος της οικογένειας, είναι όλοι πολύ κοντά στους παίκτες. Από τον πρόεδρο μέχρι τα μέλη του προπονητικού επιτελείου, όλοι. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αισθάνεται σαν στο σπίτι του, τότε είναι χαρούμενος και προσπαθεί για το καλύτερο για την ομάδα. Ίσως στις άλλες ομάδες που έπαιξα, στην Τουρκία και το Μεξικό, δεν το ένιωσα τόσο πολύ αυτό και είναι κάτι σημαντικό για μένα. Έτσι είμαι εγώ, δίνω αγάπη, όταν παίρνω αγάπη. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, κι εγώ θέλω να τους ανταποδώσω όλο αυτό".

- Ο Γιώργος Τζαβέλας, με τον οποίο συνυπήρξες στην Αλάνιασπορ, είχε πει ότι μιλούσες συνεχώς για τον Παναθηναϊκό. Αληθεύει;

"Ναι, τσακωνόμασταν! (γελάει) Αυτός έπαιξε στον ΠΑΟΚ και κάναμε χαβαλέ. Του έλεγα ότι θα γυρίσω μια μέρα στον Παναθηναϊκό και ότι θέλω να έρθει μαζί μου, πολλά πράγματα. Το ίδιο με τον Γιάννη Μανιάτη, που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Είναι καλά παιδιά, μιλούσαμε και γελούσαμε πολύ".

- Πώς ήταν η εμπειρία στην Αλάνιασπορ και τη Μονάρκας;

"Ήταν καλή. Στην Τουρκία όταν πήγα στην ομάδα, ήταν σε μια κακή περίοδο. Τη βοήθησα και πήγαμε καλύτερα, πιστεύω ότι τα καταφέραμε καλά. Την επόμενη σεζόν έπαιξα πάλι καλά σε καλό επίπεδο, μετά πήγα στο Μεξικό. Εκεί είχα κάποιους τραυματισμούς και δεν κατάφερα να αποδώσω στο δικό μου επίπεδο, όπως μπορούσα. Είχα αρκετούς συμπαίκτες από την Αργεντινή, οπότε ένιωθα καλά, οι σχέσεις μας ήταν εξαιρετικές. Ήμουν πιο κοντά στην πατρίδα μου, η γλώσσα ήταν ίδια, οπότε ήταν πιο εύκολα για μένα. Η Αθήνα όμως είναι η Αθήνα κι ο Παναθηναϊκός είναι το δεύτερο σπίτι μου. Γύρισα και είμαι χαρούμενος, σκοπεύω να το απολαύσω όλο αυτό".

- Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν υψηλές απαιτήσεις από σένα. Τι μπορείς να πετύχεις;

"Τώρα η πίεση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την πρώτη θητεία μου στην ομάδα, αλλά νομίζω ότι είμαι έτοιμος γι αυτό. Θέλω να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, είτε στο Europa League είτε στο Champions League. Η ομάδα αξίζει κάτι τέτοιο γιατί είναι τεράστιος σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Οπότε χωρίς συζήτηση, ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο. Φέτος δεν μπορούμε, αλλά την επόμενη πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το εύχομαι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

- Έχεις δει κανένα παιχνίδι από την περσινή σεζόν;

"Ναι είδα κάποιους αγώνες. Είχαμε αντίθετες ώρες με το Μεξικό, αλλά είδα κάποια παιχνίδια. Είδα όλα τα παιχνίδια των playoffs, πήγε καλά η ομάδα. Χωρίς φιλάθλους είναι διαφορετικά. Τώρα βέβαια όλα είναι διαφορετικά, με νέο προπονητή, νέους συμπαίκτες, αλλά μπορούμε να πετύχουμε. Όλα είναι νέα. Μπορούμε να τα πάμε καλά, έχουμε καλούς παίκτες και ομάδα. Όπως ξέρω, ο προπονητής είναι καλός με ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Είναι από την Ισπανία, οπότε θα θέλει να παίξουμε με πίεση και κατοχή της μπάλας".

- Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

"Νομίζω ότι ξέρουν τα πάντα. Τους αγαπώ όσο με αγαπούν. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα, στο 100% των δυνάμεών μου. Ελπίζω να μας στηρίξουν γιατί το έχουμε ανάγκη, χρειαζόμαστε την στήριξή τους για να επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ