ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Λεβαδειακό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΛΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο στην πρόβα τζενεράλε με τον Λεβαδειακό και χωρίς πειράματα στην αρχική ενδεκάδα επικράτησε με σκορ 2-0 (VIDEOS).

Πετυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον Παναθηναϊκό η πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα με τη Ξάνθη. Οι πράσινοι επικράτησαν με σκορ 2-0 του Λεβαδειακού -χωρίς να ενθουσιάσουν αλλά- δείχνοντας σίγουρα καλύτερο πρόσωπο απ' ότι στα φιλικά με την ΑΕΛ και την Ομόνοια. Ο Δώνης δεν έκανε πειράματα στην ενδεκάδα και είδε τους Χατζηγιοβάνη και Μουνιέ να σκοράρουν, λύνοντας το γόρδιο δεσμό των επιθετικών χωρίς γκολ.

Επίσης ο Έλληνας τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να κάνει και δοκιμές καθώς και όλους τους παίκτες του χρησιμοποίησε ενώ έπαιξε και με δυο συστήματα τα οποία δεν είχαμε δει ξανά, το 5-3-2 και το 3-4-3. Παρότι οι "πράσινοι" φάνηκε να έχουν χτυπητές αδυναμίες, παρουσίασαν θετικό πρόσωπο κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ο Γιώργος Δώνης, πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη, ήταν αναγκασμένος να κάνει... πρόβα ενδεκάδας με τα 10/11 καθώς δεν είχε στη διάθεση του τον Κουρμπέλη, ο οποίος αν είναι καλά, θα είναι δεδομένα στο αρχικό σχήμα

Παράλληλα, από τη στιγμή που δεν έχει το βασικό φορ στην διάθεσή του, δοκίμασε ως προωθημένο τον Άντονι Μουνιέ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δεν είχε δοκιμαστεί σε αυτή τη θέση. Επίσης ο 49χρονος τεχνικός έβαλε τον Τζανδάρη αντί του Κάτσε στο κέντρο.

Συγκεκριμένα στο 3-4-2-1, με το οποίο έπαιξε ο Παναθηναϊκός κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Διούδης με τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Οικονόμου να είναι οι τρεις στόπερ. Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Ινσούα με τους Τζανδάρη και Δώνη να είναι τα δυο αμυντικά χαφ. Μπροστά τους ήταν οι Μποζούκης δεξιά και Χατζηγιοβάνης αριστερά και στην κορυφή ο Μουνιέ.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου έπαιξε με ένα 5-4-1 που σε φάση επίθεσης γινόταν 3-4-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Επασί με τον Τσαμπούρη να είναι το δεξί μπακ και τον Ντιόγκο το αριστερό ενώ οι τρεις στόπερ ήταν οι Κρνέτα, Ζησόπουλος και Χατζηλάμπρος. Στη μεσαία γραμμή δεξιά αγωνίστηκε ο Σαβαντογκό και αριστερά ο Νανγκίς με τους Όμο και Βίντεκερ να είναι τα δυο αμυντικά χαφ ενώ στη κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιακουμάκης.

Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά και αυτά κόντρα στην Ομόνοια και την ΑΕΛ, είχε την κατοχή της μπάλας, έκανε το παιχνίδι του και προσπαθούσε να απειλήσει ενώ είχε κλείσει καλά και την εστία του.

Η πρώτη φάση άνηκε στον Λεβαδειακό. Στο 15' ο Νανγκίς μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά γύρισε προς τον Γιακουμάκη και αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Χατζηγιοβάνη, ύστερα από σέντρα από τα δεξιά αλλά το γκολ του νεαρού επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ - ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς και στο 27' ήρθε το 1-0. Ο Μπουζούκης έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε όμορφα και έκανε τη πάσα προς τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος με απευθείας πλασέ νίκησε τον Επασί.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση και ο Σαβαντόγκο σε φάση τετ α τετ με τον Οικονόμου μόνο μπροστά του. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού σούταρε εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Διούδη.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους άνηκε στον Παναθηναϊκό όταν ο Μπουζούκης βρήκε τον Μουνιέ, αυτός με ωραία ντρίπλα απέφυγε τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ με τον Επασί να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Λεβαδειακό καθώς ο Αντιλεού πέρασε στο ματς αντί του Κρνέτα ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν υπήρξε κάποια καλή στιγμή για τις δυο ομάδες και έπρεπε να φτάσουμε στο 55' για να απειλήσει ο Παναθηναϊκός με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Επασί.

ΓΚΟΛ ΜΟΥΝΙΕ ΚΑΙ 5-3-2

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός έκανε δυο τα τέρματα του. Οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση και ο Μητρόπουλος πήγε να διώξει με τον Τζανδάρη να βάζει τη κόντρα και την μπάλα να φτάνει στο Μουνιέ ο οποίος καλυπτόταν. Ο Γάλλος γύρισε εντός περιοχής ολομόναχος και έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο επόμενο λεπτό ο Δώνης έκανε τρεις αλλαγές και για πρώτη φορά στη φετινή προετοιμασία ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με ένα διαφορετικό σύστημα και συγκεκριμένα δοκίμασε το 5-3-2 που σε φάση επίθεσης γινόταν 3-5-2.

Ο Έλληνας τεχνικός έριξε στο ματς τους Παντελάκη, Κάτσε και Χατζηθεοδωρίδη αντί των Πούγγουρα, Χατζηγιοβάνη και Ινσούα και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τριάδα στα χαφ τους Δώνη, Κάτσε, Τζανδάρη και τους Μουνιέ, Μπουζούκη ως δίδυμο στην επίθεση.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, 3-4-3 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να μειώσει στο σκορ στο 62' όταν ο Κάτσε έκανε το λάθος με τον Σαβαντογκό να βγαίνει τετ α τετ από τα δεξιά, αλλά ο Διούδης τον νίκησε και κράτησε το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι έδειξαν να ψάχνονται για λίγο στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να απειλήσουν.

Μάλιστα στο 68' ο Λεβαδειακός είχε μια ακόμη καλή στιγμή όταν ο Νανγκίς βγήκε τετ α τετ, αλλά και πάλι ο Διούδης απομάκρυνε με το πόδι.

Με τη συμπλήρωση 75' λεπτών ο Δώνης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του και άλλαξε για ακόμη μια φορά το σύστημα σε 3-4-3.

Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Παντελάκης, Θεοχάρης, Μαυρομάτης με τους Γιόχανσον, Στάικο, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδη να παίζουν στη μεσαία γραμμή και τους Πίσπα, Σέχου και Εμμανουηλίδη να είναι η επιθετική τριάδα. Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα όπως ήταν λογικό και οι φάσεις στο τελευταίο τέταρτο ήταν ελάχιστες.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ στο 85' όταν ο Γιόχανσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά η μπάλα πέρασε προς τον Εμμανουηλίδη που έκανε τη κίνηση και το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα έξω. Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

ΓΚΟΛ: 27' Χατζηγιοβάνης, 56' Μουνιέ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. ΔΩΝΗΣ): Διούδης, Κουλιμπαλί (67' Γιόχανσον), Πούγγουρας (58' Παντελάκης), Κολέβετσιος (75' Θεοχάρης), Οικονόμου (67' Μαυρομάτης), Ινσούα (58' Χατζηθεοδψρίδης), Τζανδάρης (67' Στάικος), Δώνης (75' Σέχου), Μπουζούκης (73' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (58' Κάτσε), Μουνιέ (67' Πίσπας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. ΜΑΝΤΖΙΟΣ): Επασί, Τσαμπούρης (90' Βήχος), Κρνέτα (46' Αντιλεού), Ζησόπουλος, Χατζηλάμπρος 76' Καραχάλιος), Ντιόγκο, Όμο, Βίντεκερ (51' Σουμπίνιο), Νανγκίς, Γιακουμάκης (51' Μητρόπουλος), Σαβαντογκό (64' Μαρκόφσκι).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ