ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βασικός στην τακτική ο Εσιέν, μπέρδεμα στο δίτερμα του Παναθηναϊκού

Βασικός στην τακτική ο Εσιέν, μπέρδεμα στο δίτερμα του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι επιμένει να δοκιμάζει τον Μάικλ Εσιέν με τους βασικούς, ενάντια στην ανετοιμότητα του 32χρονου χαφ. Το Sport24.gr έχει όλο το ρεπορτάζ από την προπόνηση της Πέμπτης στο "Γεώργιος Καλαφάτης".

Μεγάλη έκπληξη ή καμουφλάζ και μπέρδεμα του αντιπάλου; Μόνο ο Αντρέα Στραματσόνι γνωρίζει την απάντηση στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει από τη συστηματική δοκιμή του Μάικλ Εσιέν σε ρόλο βασικού κεντρικού χαφ. Πόσω μάλλον όταν ο Γκανέζος παραμένει για άλλη μία μέρα η σταθερά της μεσαίας γραμμής, στις δοκιμές που πραγματοποίησε ο Ιταλός στην προπόνηση της Πέμπτης (19/11) στο "Γεώργιος Καλαφάτης".

Στις ασκήσεις τακτικής που προηγήθηκαν του διτέρματος, ο Στραματσόνι τοποθέτησε τον Εσιέν ως αμυντικό χαφ και ανά διαστήματα, άλλαξε δίπλα του, τους Λαγό, Λουντ και Ζέκα. Ο Γκανέζος είχε τον κατευθυντήριο ρόλο και οι άλλοι τρεις έδειξαν τις τρεις εκδοχές της προσέγγισης που εξετάζει ο 39χρονος κόουτς.

Ο Λαγός δείχνει την πιο συντηρητική εκδοχή, με δίδυμο αμυντικών χαφ, ο Λουντ την πιο επιθετικογενή (και ταυτόχρονα πιο επικίνδυνη) και ο Ζέκα μία ενδιάμεση κατάσταση...

Σίγουρα, η επιμονή του Στραματσόνι στον Εσιέν δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με τις προθέσεις του για τους βασικούς έντεκα. Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο Γκανέζος δεν βρίσκεται στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ντέρμπι. Φαίνεται πως ο Στραματσόνι έχει διακρίνει κάτι άλλο και θεωρεί πως θα επωφεληθεί από τον Εσιέν, εξ' ου και η επαναλαμβανόμενη δοκιμή.

Ακόμα, από τις ασκήσεις τακτικής προκύπτει ότι ο Μαρινάκης προορίζεται για αντικαταστάτης του Βέμερ στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο Ζέκα αναμένεται να πάρει θέση μπροστά από τον Κρητικό αμυντικό, ενώ στα αριστερά, ο Πράνιτς και ο Ατζαγκούν συγκεντρώνουν τις ίδιες πιθανότητες για την ενδεκάδα.

Στις υπόλοιπες θέσεις, ισχύουν όσα και τις προηγούμενες ημέρες... Ο Στιλ γκολκίπερ, στην άμυνα οι Σάντσεθ, Ταυλαρίδης και Νάνο, ο Ζέκα στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση οι Μπεργκ και Καρέλης.

Μπερδεμένο το δίτερμα

Συνήθως, το δίτερμα αποκαλύπτει τις σκέψεις του προπονητή για την ενδεκάδα, αλλά στην προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη (19/11) περισσότερο μπέρδεψε τα πράγματα. Το μοναδικό στοιχείο που έχει παγιωθεί είναι το σύστημα 4-4-2, με τους χαφ σε ευθεία παράταξη.

Στη μία ομάδα, στην άμυνα ήταν οι Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, στη μεσαία γραμμή οι Ζέκα (δεξιός χαφ), Εσιέν, Πράνιτς, Νίνης (αριστερός χαφ) και στην επίθεση οι Πέτριτς, Καρέλης.

Για την άλλη ομάδα, στην άμυνα ήταν οι Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής και Νάνο, στη μεσαία γραμμή οι Ατζαγκούν (δεξιός χαφ), Λαγός, Αμπέντ, Λουντ (αριστερός χαφ) και στην επίθεση οι Μπεργκ, Κλωναρίδης (ή ο Καλτσάς).

DVD πριν το γήπεδο

Πριν αρχίσει η προπόνηση, ο Αντρέα Στραματσόνι συγκέντρωσε τους παίκτες και μαζί είδαν DVD διάρκειας 20 λεπτών. Στο οπτικό υλικό περιλαμβάνονταν στιγμιότυπα από φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και φάσεις από ματς της Ουντινέζε, την περίοδο που την προπονούσε ο Ιταλός και στα οποία είχε εφαρμόσει το 4-4-2.

Ο Στραματσόνι εστίασε στην ανασταλτική λειτουργία, επισημαίνοντας πως πρέπει να καλύπτονται οι χώροι για να δουλέψει σωστά το σύστημα. Επίσης, έδωσε οδηγίες για την εκμετάλλευση των κενών χώρων στις αντεπιθέσεις και την κίνηση που πρέπει να γίνεται μετά από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή.

Επιπλέον, ο Στραματσόνι εξήγησε εν συντομία στους διεθνείς τα στοιχεία που δούλεψε η ομάδα τις προηγούμενες ημέρες και επιχείρησε να τους εντάξει στη φιλοσοφία του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ