ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τριφυλλάρα βάλε... δύο γκολ

2-0
2-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και πέρα από το γεγονός ότι παρέμεινε χαμηλά -σε σχέση με τους αρχικούς του στόχους- στη βαθμολογία, ανέδειξε ο ίδιος το πρόβλημα που έχει φέτος στο σκοράρισμα.

Με 22 γκολ σε 19 αγωνιστικές διαθέτει την 6η πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος. Φτάνει, όμως, αυτό για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ώστε να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία; Η απάντηση δίδεται από τα αποτελέσματα. Οχι μόνο τα δικά του, αλλά και των άλλων.

Δύο γκολ σε ένα ματς από τα τελευταία 12!

Ο Παναθηναϊκός, μπορεί να είναι αήττητος για 6 διαδοχικές αγωνιστικές, αλλά μετράει 3 συνεχόμενες ισοπαλίες, που τον έφεραν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Σημειώστε μέσα σε όλα αυτά, ότι η ομάδα του τριφυλλιού έχει σκοράρει μόνο σε ένα παιχνίδι από τα τελευταία 12, περισσότερα του ενός γκολ! Στη νίκη επί του Πλατανιά στη Λεωφόρο, με σκορ 2-1. Στα υπόλοιπα 11, πέτυχε από... μηδέν έως ένα γκολ!

Εκτός έδρας: 20% επιτυχία!

Με 5 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ανήμπορος να διεκδικήσει και τον φετινό τίτλο. Μακριά από το γήπεδό του έχει μόλις 2 νίκες σε 10 παιχνίδια (Λιβαδειά και Περιστέρι). Στα υπόλοιπα 8, έχει 6 ισοπαλίες και 2 ήττες (Καραϊσκάκη και Χανιά). Ως φιλοξενούμενος έχει σημειώσει τα 8 από τα 22 γκολ που έχει στο ενεργητικό του. Πέρα δηλαδή από το 20%, που έχει ποσοστό επιτυχίας μακριά από τη Λεωφόρο, είναι η 7η φιλοξενούμενη ομάδα σε συγκομιδή βαθμών. Με 12 βαθμούς σε 10 αγώνες βλέπει την πλάτη των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου, Ξάνθης, Ατρόμητου και ΠΑΣ Γιάννινα.

Εχει τους λιγότερους σκόρερ!

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν ποδοσφαιριστή, τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έχει σημειώσει το 41% των φετινών τερμάτων στο πρωτάθλημα (9 από τα 22). Από 'κει και πέρα, έχει άλλους 5 ποδοσφαιριστές που έχουν χριστεί σκόρερ. Έχει δηλαδή μόλις 6 σκόρερ. Τους λιγότερους στο πρωτάθλημα (μαζί με Ατρόμητο και Λεβαδειακό)! Ολες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν από 7 έως 14 ποδοσφαιριστές που έχουν βρει αντίπαλα δίχτυα.

Οπως το 2012-13

Πέρυσι την αντίστοιχη 19η αγωνιστική είχε σημειώσει 28 γκολ, πρόπερσι 31 γκολ και πριν από 3 χρόνια 29. Ανάλογο επίτευγμα είχαν να δουν οι φίλοι του από την περίοδο 2012-13, όταν είχε σημειώσει μόλις 20 γκολ στα 19 πρώτα παιχνίδια. Με εκείνο το επίτευγμα, βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας και το τέλος της σεζόν τον βρήκε να δίνει το μπαράζ - φιάσκο στη Νέα Σμύρνη με την Ξάνθη, για το ποιος θα παίξει στην Ευρώπη. Το τριφύλλι είχε επικρατήσει 3-0, αλλά το απαγορευτικό της UEFA τού στέρησε τη συμμετοχή του στο Europa League.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ