ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το βλέμμα στον Βέμερ

Το βλέμμα στον Βέμερ
INTIME SPORTS

Για πολλούς μπορεί να είναι αδιάφορο το ματς Κυπέλλου Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός, όχι όμως για δύο εκ των μεταγραφών. Κυρίως τον Βέμερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα πρώτα τρία παιχνίδια, δευτερευόντως για τον Ρόμπιν Λουντ.

Για πολλούς μπορεί να είναι... αδιάφορο το σημερινό ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, όχι όμως και για δύο εκ των μεταγραφών του "τριφυλλιού". Κυρίως τον Γενς Βέμερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα πρώτα τρία παιχνίδια, δευτερευόντως για τον Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος έχει παίξει μόλις σε τέσσερα ματς.

Ο Γερμανός δεξιός μπακ στα 30 του. Ο διεθνής Φινλανδός μέσος στα 22 του. Αμφότεροι μετανάστευσαν για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι. Αμφότεροι στάθηκαν άτυχοι στο εκτός έδρας 0-0 του Μπακού εναντίον της Γκαμπάλα, όταν τραυματίστηκαν.

Είναι από τους παίκτες που ο Αναστασίου “περιμένει”. Δεν έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη. Θεωρεί ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα, ίσως και να καθιερωθούν ως βασικοί. Και σήμερα βρίσκουν μια ευκαιρία για θέση βασικού.

Πιο σημαντικό το ματς για τον Βέμερ. Όχι μόνο διότι είχε αποκτηθεί ως ο νέος βασικός δεξιός μπακ χαφ του Παναθηναϊκού αλλά και διότι – παρά τη μικρή αλλά σταθερή βελτίωση του Νίκου Μαρινάκη – ο Αναστασίου θέλει περισσότερα στη δεξιά πτέρυγα.

Ισως τα βρει από τον Γερμανό, ο οποίος είχε παίξει μόνο στα τρία πρώτα (ευρωπαϊκά) ματς της σεζόν. Οταν τραυματίστηκε, έπαιξε ο Χρήστος Μπούρμπος με τον Παναιτωλικό (1-2) και στη ρεβάνς με την Γκαμπάλα (2-2).

Εκτοτε, πλην του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, στον οποίο ο Αναστασίου χρησιμοποίησε στα πρώτα 45 λεπτά τον Ζέκα ως δεξιό μπακ, τη θέση καλύπτει ο Μαρινάκης, όπως και στο β' ημίχρονο της ήττας (1-0) από τον Πανιώνιο. Πρόκειται για την πιο... βασανισμένη θέση στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη το καλοκαίρι του 2013.

Μια θέση της οποίας ο βασικός “κάτοχος” πρόπερσι (Κώστας Τριανταφυλλόπουλος) δεν έχει παίξει ούτε μια φορά εφέτος ως δεξιός μπακ και ο βασικός “κάτοχος” πέρυσι (Χρήστος Μπούρμπος) μένει πλέον εκτός 18άδας σε σταθερή βάση!

Αν τα καταφέρει ο Βέμερ, ο οποίος θα παίξει μετά από 69 ημέρες (!) ίσως πάρει εκείνος το “χρίσμα”. Η σημερινή απόδοσή του θα είναι ένα “πρόκριμα” ενόψει των αγώνων με ΑΕΚ και Ατρόμητο...

ΤΟ ΔΕΞΙ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΦΕΤΟΣ

ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΑΤΣ

Μαρινάκης 6

Βέμερ 3

Μπούρμπος 2

Ζέκα 1

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ