ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το σκεπτικό για τον Διούδη

Το σκεπτικό για τον Διούδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Ουζουνίδης αποφάσισε την απόκτηση του Σωκράτη Διούδη, παρότι έχει σε εκτίμηση τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του Λουκ Στιλ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τον Σωκράτη Διούδη, επειδή θέλει να δημιουργήσει μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο ένα ελληνικό και ανταγωνιστικό δίδυμο τερματοφυλάκων. Ο Λουκ Στιλ θα τεθεί στο περιθώριο μέχρι να αποχωρήσει, όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά καθαρά για οικονομικούς και σχεδιασμού.

Ο Άγγλος γκολκίπερ διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του και τον Ιούνιο του 2018 θα μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του και θα αναζητηθεί ο αντικαταστάτης του σε περίπου δέκα μήνες από τώρα. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν θεωρείται ένας ικανός "άσος", αλλά δεν προσφέρει μακροπρόθεσμη προοπτική για την ομάδα.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Στιλ θα λάβει αποδοχές περίπου 350.000 ευρώ και το κόστος με την Εφορία του παίκτη, θα αγγίξει τις 600.000 ευρώ. Το σκεπτικό του Ουζουνίδη είναι ότι με λιγότερα χρήματα, ο Παναθηναϊκός θα αποζημιώσει τον Άγγλο για να αποδεσμευτεί και θα αποκτήσει τον Διούδη (πληρώνοντας τον ίδιο και τον Άρη), ο οποίος του λύνει από τώρα ένα πρόβλημα που θα δημιουργηθεί το καλοκαίρι του 2018!

Οι Βλαχοδήμος - Διούδης - Κότσαρης συγκροτούν μία τριάδα με μέλλον και με πιθανά οφέλη για τον Παναθηναϊκό. Συγχρόνως, έχουν μικρότερο κόστος σε σύγκριση με έναν τερματοφύλακα από το εξωτερικό, ενώ επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφορά στα προσόντα. Οπότε, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να "τελειώσει" τον Στιλ, ακόμα και αν τον εκτιμά για τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του.

Πάντως, εάν ο Στιλ δεν διακόψει άμεσα τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, τότε ο Ουζουνίδης θα πορευτεί προσωρινά με τέσσερις τερματοφύλακες. Απλώς, η ιεραρχία είναι ξεκάθαρη στο μυαλό του και ο Άγγλος βρίσκεται χαμηλότερα απ' όλους...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ