ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πλάνο του Θεοδωρόπουλου για τη σωτηρία του ΠΑΟ

Εγκαινιαστηκε χθες βραδυ το ΚΔΑΠ(Κεντρο Δημιουργικης Απασχολησης Παιδιου) στα Ιωαννινα  της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αεχιεπισκοπης Αθηνων Το ΚΔΑΠ στεγαζετε  σε ενα πληρες ανακαινησμενο κτηριο που σχεδον ξαναστηθηκε απο την αρχη με την χορηγια πολλων επιφανων Συνανθρωπων μας----Μεγας Χορηγος ειναι ο κ.Θοεδωροπουλος Προεδρος και Διευθυνων Συμβουλος της chipita . Στην τελετη του αγιασμου , αγιασμο που τελεσε ο Μητροπ. Ιωαννινων Μαξιμος παρευρεθηκσν ο Περιφερειαρχης Ηπειρου Καχριμανης , ο Δημαρχος Ιωαννινων Θωμας Μπεγκας, ο πρυτανης του πανεπιστημιου των Ιωαννινων, ο Προεδρος και Διευθ συμβουλος της γαλακτοκομικης εταιρειΑς Δωδωνη , πολλοι επιχειρηματιες της περιοχης , ο Δημαρχος Λαγκαδα Γιαννης Καραγιαννης και οι στρατιωτικες αρχες της πολης.Απουσιαζαν οι βουλευτες του νομου (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ)
Εγκαινιαστηκε χθες βραδυ το ΚΔΑΠ(Κεντρο Δημιουργικης Απασχολησης Παιδιου) στα Ιωαννινα της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αεχιεπισκοπης Αθηνων Το ΚΔΑΠ στεγαζετε σε ενα πληρες ανακαινησμενο κτηριο που σχεδον ξαναστηθηκε απο την αρχη με την χορηγια πολλων επιφανων Συνανθρωπων μας----Μεγας Χορηγος ειναι ο κ.Θοεδωροπουλος Προεδρος και Διευθυνων Συμβουλος της chipita . Στην τελετη του αγιασμου , αγιασμο που τελεσε ο Μητροπ. Ιωαννινων Μαξιμος παρευρεθηκσν ο Περιφερειαρχης Ηπειρου Καχριμανης , ο Δημαρχος Ιωαννινων Θωμας Μπεγκας, ο πρυτανης του πανεπιστημιου των Ιωαννινων, ο Προεδρος και Διευθ συμβουλος της γαλακτοκομικης εταιρειΑς Δωδωνη , πολλοι επιχειρηματιες της περιοχης , ο Δημαρχος Λαγκαδα Γιαννης Καραγιαννης και οι στρατιωτικες αρχες της πολης.Απουσιαζαν οι βουλευτες του νομου (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ) EUROKINISSI

Το Sport24.gr έχει αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνάντηση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού και καταγράφει τις πρώτες σκέψεις του βιομήχανου.

Η είδηση ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, δημιούργησε ελπίδα στους φίλους του Τριφυλλιού. Διότι ο βιομήχανος διαθέτει σοβαρό προφίλ και μεγάλη οικονομική ευρωστία, αποδεδειγμένα έχει συνδράμει την ΠΑΕ και συχνάζει στη σουίτα του στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Βέβαια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Sport24.gr, το ραντεβού του Θεοδωρόπουλου με τους παλαίμαχους αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των σκέψεων του. Ο ιδιοκτήτης της Chipita έχει μία κεντρική ιδέα για τη διάσωση του Παναθηναϊκού, όμως ακόμα την επεξεργάζεται με τους συνεργάτες του και δεν την έχει συγκεκριμενοποιήσει.

Το υπό διαμόρφωση πλάνο του Θεοδωρόπουλου προβλέπει τη μαζική συμμετοχή των φίλων του Τριφυλλιού, για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται ώστε η ΠΑΕ να μην χρεοκοπήσει έως το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, ο Θεοδωρόπουλος πιστεύει ότι χρειάζεται ένα μελετημένο άνοιγμα στον κόσμο και δεν αρκούν τα απελπισμένα καλέσματα και οι κραυγές απόγνωσης.

Κατά τον Θεοδωρόπουλο, οι ιδανικοί για να απευθυνθούν στους οπαδούς είναι οι παλαίμαχοι, οι οποίοι έχουν διαπρέψει με την πράσινη φανέλα. Όμως, θεωρεί ότι πρέπει να το κάνουν με τη συνδρομή ειδικών στον συγκεκριμένο τομέα, ώστε να φέρουν αποτελέσματα και να μην αποτύχει το νέο σχήμα.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ

Στη συνάντηση στο Hilton, ο Θεοδωρόπουλος συνοδευόταν από δύο ειδικευμένους επιστήμονες, έναν νομικό με ειδικότητα στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και έναν καθηγητή μάρκετινγκ, ο οποίος διδάσκει τεχνικές διείσδυσης στην κοινή γνώμη. Οι δύο συνεργάτες του βιομήχανου ανέλυσαν στους παλαίμαχους τις πτυχές του εγχειρήματος και χρησιμοποίησαν σλάιντς για να τεκμηριώσουν τα παραδείγματα τους.

Ο στόχος της προσπάθειας είναι "να βάλουν από 50 ευρώ, 300.000 άνθρωποι", ώστε να συγκεντρωθούν 15 εκατομμύρια ευρώ για να βγει η χρονιά. Το ποσό θα κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενός οργανισμού ο οποίος δεν θα μετασχηματιστεί από την "Παναθηναϊκή Συμμαχία", αλλά θα ιδρυθεί από την αρχή. Κάτι σαν μια καινούρια "Συμμαχία".

Από τους παλαίμαχους τέθηκαν αρκετά ερωτήματα και οι συνεργάτες του Θεοδωρόπουλου απάντησαν σε όλα. Ήταν εμφανές ότι έχουν προετοιμαστεί για τις απορίες, αλλά προς το παρόν το πλάνο έχει τεθεί υπό επεξεργασία και απέχει από την ολοκλήρωση του.

ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ - ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Θεοδωρόπουλος ενημέρωσε τους παλαιμάχους ότι θα θέσει υπό την αιγίδα του το εγχείρημα. Συγκεκριμένα, θα διαθέσει τους πόρους για τη συγκρότηση του φορέα και την καμπάνια για την προώθηση του, ερχόμενος σε συνεννόηση με τα μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, το επιτελείο του θα χρησιμοποιηθεί για τον άρτιο σχεδιασμό του νέου σχήματος.

Προκειμένου να μην επιτρέψει τη δημιουργία εντυπώσεων, ο Θεοδωρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει μετοχές ή να ασκήσει διοίκηση. Πρακτικά, επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει την τακτική των προηγούμενων ετών και απλώς αποφάσισε να πάρει τώρα μία πρωτοβουλία, υπό το φόβο της κατάρρευσης της ομάδας. Θα βάλει χρήματα και από το δικό του πορτοφόλι (όχι περισσότερα από 500.000 ευρώ), θα προσπαθήσει να βρει περισσότερα από τους "συμπαίκτες" του και από περισσότερους "επιφανείς" οπαδούς του Παναθηναϊκού για τις άμεσες υποχρεώσεις, αλλά δεν θέλει να καταστεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Για τη διαχείριση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τον κόσμο, θα συσταθεί επιτροπή από παλαιμάχους, με την αναγκαία νομική και λογιστική υποστήριξη. Ο Θεοδωρόπουλος θα έχει την εποπτεία, προκειμένου να εγγυηθεί με την παρουσία του ότι δεν θα παρουσιαστούν ατασθαλίες και κακοδιαχείριση.

Σε αυτό το σημείο, ο Βασίλης Κωνσταντίνου εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη λειτουργικότητα της επιτροπής και για ορισμένα ζητήματα νομικής φύσεως. Μία άλλη λύση που εξετάστηκε είναι η αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ και η αντικατάσταση του από άφθαρτα πρόσωπα. Ωστόσο, ο νέος φορέας δεν έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού δεν είναι μέτοχος, ενώ έτσι και αλλιώς το ενδιαφέρον για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού αποδείχτηκε μικρό...

ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Σε κάθε περίπτωση, το εγχείρημα του Θεοδωρόπουλου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα χρειαστεί χρόνο για να εκτελεστεί. Όμως, η ΠΑΕ δεν μπορεί να περιμένει, αφού έχει πολλές υποχρεώσεις, εμφανίζονται συνεχώς καινούργιες και δεν έχει τα κεφάλαια για να ανταποκριθεί. Συνεπώς, μέχρι να λειτουργήσει το σχέδιο του Θεοδωρόπουλου, τι μέλλει γενέσθαι;

Οι παλαίμαχοι επισήμαναν το γεγονός στον βιομήχανο και αυτός απάντησε ότι γνωρίζει την κατάσταση. "Κάνουμε τη συνάντηση για να σας εξηγήσω τι έχω στο μυαλό μου και πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Τα υπόλοιπα θα τα δω εγώ" ανέφερε ο Θεοδωρόπουλος και δεν έδωσε συνέχεια στη συζήτηση.

Όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, ο Θεοδωρόπουλος έχει λάβει υπόψη του τις παραμέτρους της υπόθεσης και έχει ιδέες για την επίλυση τους, αλλά δεν θέλει να τις κοινοποιεί προτού καταλήξει σε κάτι οριστικό. Συνεπώς, εκείνος και οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην κίνηση του, έχουν υπολογίσει ένα ποσό για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, αλλά θα το διαθέσουν αν και εφόσον το σχέδιο τους αρχίσει να υλοποιείται.

Ο ΡΟΛΟΣ - ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ

Κομβικό ρόλο για την επιτυχία του εγχειρήματος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου έχει ένας εκ των συνεργατών του, ο Κύπριος Ανδρέας Γαβριηλίδης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος λειτουργεί ως μεσάζοντας και έχει αναμειχθεί σε πολλά μεγάλα επιχειρηματικά deals. Θεωρείται ικανός στο κλείσιμο συμφωνιών και η αποστολή του θα είναι να αναδιοργανώσει το εμπορικό κομμάτι, να πετύχει τη σύναψη επωφελών χορηγιών και να αναζητήσει πιθανούς επενδυτές.

Ο Θεοδωρόπουλος εκτιμά πως εφόσον αποδώσει το εγχείρημα της συμμετοχής του κόσμου, τότε θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη του μάρκετινγκ. Γι' αυτό, έχει αποφασίσει να αναθέσει την αξιοποίηση του σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς επαγγελματίες της αγοράς, τον Ανδρέα Γαβριηλίδη.

Προς το παρόν, οι συνεργάτες του Θεοδωρόπουλου θα εξειδικεύσουν τις λεπτομέρειες του πλάνου και εντός δεκαημέρου θα έχουν νέα συνάντηση με παλαιμάχους του Παναθηναϊκού. Θα προσκληθούν περισσότεροι και νεότερης ηλικίας, για να υποστηρίξουν το εγχείρημα και ενδεχομένως, να δοθεί μία πρώτη ενημέρωση στον κόσμο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ