Το πιο δαπανηρό καλοκαίρι του Γιάννη Αλαφούζου

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα περισσότερα χρήματα για αγορές και ενοίκια ποδοσφαιριστών, από κάθε άλλη μεταγραφική περίοδο επί Αλαφούζου. Το Sport24.gr αναλύει.

Με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί τον προηγούμενο Ιούνιο, όλοι περίμεναν ένα πολύ φτωχό καλοκαίρι στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Πράγματι, ως ένα βαθμό η θερινή μεταγραφική περίοδος κύλησε δύσκολα, αφού τα οικονομικά εμπόδισαν ορισμένες έγκαιρες κινήσεις.

Όμως, η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά... Το καλοκαίρι του 2017 αποδεικνύεται το πιο δαπανηρό επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα χρήματα που πληρώθηκαν σε ομάδες για αγορές και ενοίκια ποδοσφαιριστών.

Η απόκτηση του Αντρές Τσάβες από τη Μπόκα Τζούνιορς έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή σε ολόκληρη τη θητεία του Γιάννη Αλαφούζου και αύξησε κατακόρυφα τη δαπάνη. Μέχρι τώρα, το συνολικό ποσό που έχει δαπανήσει ο Παναθηναϊκός για να αποζημιώσει άλλες ομάδες, ανέρχεται στα 2,12 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά ο πίνακας:

Ποδοσφαιριστής Ομάδα Ποσό
Αντρέ Τσάβες Μπόκα/Μπάνφιλντ 1,3 εκατ. ευρω
Λουτσιάνο Νέβες Κορίνθιανς 400.000 ευρώ
Όμρι Άλτμαν Μακάμπι Τελ Αβίβ 150.000 ευρώ
Σωκράτης Διούδης Άρης 150.000 ευρω
Μπράιαν Καμπέσας Αταλάντα 120.000 ευρώ

 

*** Ο Κολοβέτσιος υπέγραψε ως ελεύθερος.

Πέρυσι, που ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ένα εξίσου δραστήριο καλοκαίρι, είχε ξοδέψει στο σύνολο 1,92 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, τότε ο προϋπολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος (αμοιβές παικτών) είχε αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα θα περιοριστεί περίπου στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπροσθέτως, εάν στο κόστος για την απόκτηση ποδοσφαιριστών προστεθεί και η δεύτερη δόση για τη μεταγραφή Τσάβες, τότε το ποσό αυξάνεται στα 3,42 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, εκκρεμούν άλλες 2-3 προσθήκες, που ίσως ανεβάσουν περισσότερο το τελικό ποσό.

PHOTO CREDITS: AP Photo/Eduardo Di Baia

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24