Το ΟΑΚΑ θα εξαιρεθεί από το Υπερταμείο

ΟΑΚΑ

Το ΟΑΚΑ θα εξαιρεθεί από το Υπερταμείο

Η πρώτη επίσημη ένδειξη για την εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το Υπερταμείο, δόθηκε από τη στρατηγική μελέτη που δημοσίευσε ο ίδιος ο οργανισμός.

Εν μέσω της μαυρίλας που έχει κατακλύσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, συνεχίζονται οι διεργασίες για το "Athens Alive". Μία από τις σημαντικές παραμέτρους για την υλοποίηση του πρότζεκτ είναι η συναίνεση της Τρόικα, ώστε να εξαιρεθεί το ΟΑΚΑ από το χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου και να παραχωρηθεί στο κονσόρτσιουμ.

Υπενθυμίζεται ότι με την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση τον Δεκέμβριο του 2017, το ΟΑΚΑ μαζί με άλλες 12 ΔΕΚΟ θα εντασσόταν υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας, όπως ονομάζεται επίσημα το Υπερταμείο. Αλλά, στις συζητήσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και της κοινοπραξίας, προκρίθηκε ως λύση η διατήρηση του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να παραχωρηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Πλέον, για πρώτη φορά μετά τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του επενδυτικού σχήματος, υπάρχει γραπτή παραδοχή ότι το ΟΑΚΑ ίσως να μην μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο! Η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας δημοσίευσε το στρατηγικό σχέδιο της για το 2018, με αναφορά σε κάθε ΔΕΚΟ στο χαρτοφυλάκιο.

Για το ΟΑΚΑ, ανέφερε: "Τέλος, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) θα μεταβιβασθεί στην Εταιρεία εφόσον μετατραπεί σε κεφαλαιουχική εταιρεία". Ωστόσο, οι διαδικασίες για τη μετατροπή του νομικού καθεστώτος που διέπει το ΟΑΚΑ δεν έχουν αρχίσει καν, γιατί "πηγές" από το Υπερταμείο υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να μεταβιβαστεί!

Αναμφίβολα, η επικείμενη εξαίρεση του ΟΑΚΑ έχει τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα, όπως συμβαίνει για κάθε απόφαση οικονομικού ενδιαφέροντος. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ρίσκαρε μία διαφωνία με τους δανειστές σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο, λίγους μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος για χάρη του Παναθηναϊκού...

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24