ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τέσσερα χρόνια Μπεργκ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Αΐν και το Sport24.gr καταγράφει τα πεπραγμένα του Σουηδού στράικερ αυτά τα τέσσερα χρόνια στο τριφύλλι και όσα θα χάσουν πλέον οι πράσινοι στο παιχνίδι τους. (VIDEOS)

Είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο ότι ο Μάρκους Μπεργκ από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013 ανέλαβε να γίνει ο ηγέτης του τριφυλλιού. Μπορεί όταν αποκτήθηκε η καριέρα του να ήταν σε πτώση, αλλά το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο.

Μέσα από τον Παναθηναϊκό ο Σουηδός φορ κατάφερε να αναγεννηθεί και να ανταποκριθεί στον απόλυτο βαθμό στον ρόλο για τον οποίο τον προόριζαν οι Αναστασίου, Νταμπίζας.

Από την πρώτη του κιόλας χρονιά ο Μπεργκ οδήγησε τους πράσινους στο μοναδικό τίτλο τους αυτά τα τέσσερα χρόνια, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, και σε κάθε σπουδαίο αποτέλεσμα εντός και εκτός συνόρων.

Ο Μπεργκ ήταν μια "μηχανή των γκολ" στον Παναθηναϊκό και βρήκε ξανά τον παλιό καλό του εαυτό αγωνιζόμενος στο τριφύλλι. Αυτό δείχνουν και οι αριθμοί του Σουηδού φορ με την πράσινη φανέλα.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Αλ Αΐν και την αποχώρηση του, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα χάσει τη "δύναμη πυρός" της και μεγάλο μέρος της συνολικής δυναμικής της. Κάτι το οποίο είναι σίγουρο. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν το κενό που θα αφήσει ο Μπεργκ θα είναι δυσαναπλήρωτο ή όχι. Άλλωστε και ο διεθνής φορ κάλυψε επάξια και ξεπέρασε για πολλούς το κενό που είχε αφήσει ο Σισέ και ίσως και ο διάδοχος του Σουηδού μπορέσει να βοηθήσει και αυτός τα μέγιστα το τριφύλλι.

Το Sport24.gr με αφορμή την αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό καταγράφει τα πεπραγμένα του Σουηδού.

ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ

Αρχικά, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια στο τριφύλλι, ο 31χρονος άσος έπαιξε σε 151 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 95 φορές. Κάτι το οποίο σημαίνει πως πετύχαινε 0,63 γκολ ανά παιχνίδι. Ο Σουηδός σκόραρε σε 66 ματς.

Χαρακτηριστικά σε 48 αναμετρήσεις πέτυχε από ένα γκολ, σε 10 ματς σημείωσε από δυο τέρματα και έκανε χατ τρικ σε έξι από τα 151 παιχνίδια που έπαιξε. Παράλληλα μια φορά βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις φορές, κόντρα στην Μίντιλαντ για τα προκριματικά του Europa League, ενώ υπήρξε και "πενταρέ" του Σουηδού φορ στην αναμέτρηση της Super League με αντίπαλο τον Πανθρακικό.

Δεν ήταν όμως μόνο τα γκολ που έκαναν τον Μπεργκ να ξεχωρίζει καθώς ο 31χρονος άσος του Παναθηναϊκού μοίραζε και ασίστ στους συμπαίκτες του. Ήταν πέρα για πέρα ομαδικός και όποτε έβλεπε έναν συμπαίκτη του σε καλύτερη θέση, σχεδόν πάντα σιγούρευε το γκολ. Γι' αυτό και σε αυτά τα τέσσερα χρόνια είχε και 24 τελικές πάσες που μετουσιώθηκαν σε τέρματα από τους συμπαίκτες του.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Αν θέλουμε τώρα να επικεντρωθούμε στην παρουσία του εντός των συνόρων και την Super League ο Μπεργκ έπαιξε σε 115 ματς πρωταθλήματος και ανέβηκε στην 62η θέση στην ιστορία των συμμετεχόντων ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού στην Α' Εθνική ενώ με τα 73 γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα βρέθηκε στην 7η θέση της σχετικής κατάταξης.

Ναι μεν πίσω από τους Βαζέχα, Αντωνιάδη, Δομάζο, Σαραβάκο, Ελευθεράκη και Παπαεμμανουήλ αλλά έχοντας ξεπεράσει σπουδαίους επιθετικούς μεταξύ των οποίων οι Λυμπερόπουλος, Λουκανίδης, Πανάκης, Χαραλαμπίδης, Αλβαρέζ, Παπαδόπουλος και πολλούς ακόμη σπουδαίους φορ που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι από το 1959-60' έως και σήμερα.

38 ΜΑΤΣ, 24 ΓΚΟΛ, 6 ΑΣΙΣΤ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ

Οι μέσοι όροι του σε αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι 38 ματς, 24 γκολ και 6 ασίστ με τον 31χρονο φορ να πραγματοποιεί τη καλύτερη του σεζόν, σε αριθμούς, τη χρονιά που μας πέρασε όπου έκανε τα περισσότερα ματς σε μια σεζόν (44), πέτυχε τα περισσότερα γκολ (31) και είχε και τις ίδιες ασίστ (9) με τη πρώτη του σεζόν στο τριφύλλι.

Μάλιστα στη φετινή χρονιά ο Μπεργκ ήταν και πρώτος σε χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού με 3.715 λεπτά παρουσίας ξεπερνώντας ακόμα και τον Ζέκα. Κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο την πρώτη σεζόν του στο τριφύλλι είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στην 3η θέση των παικτών με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ενώ τη δεύτερη σεζόν ελέω και των τραυματισμών του είχε μείνει στη 12η θέση και πέρυσι είχε φτάσει στην 5η θέση.

Τα συνολικά στατιστικά του Σουηδού φορ

ΣΕΖΟΝ ΜΑΤΣ ΧΡ.ΣΥΜ/ΗΣ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
2013-14 40 (35-5) 3.220 23 9
2014-15 33 (23-10) 2.241 22 3
2015-16 34 (28-6) 2.513 19 3
2016-17 44 (42-2) 3.715 31 9
ΣΥΝΟΛΟ: 151 95 24

ΤΟ TOP-9 TOY NO 9

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια του στον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μπεργκ συνέβαλε τα μέγιστα σε πολλά παιχνίδια. Οδήγησε τους πράσινους σε πολλές νίκες εντός και εκτός συνόρων με τις εμφανίσεις του και φυσικά τα τέρματα του. Το Sport24.gr με αφορμή την αποχώρηση του από το τριφύλλι συγκέντρωσε τις εννιά καλύτερες παρουσίες του και σας τις παρουσιάζει.

Η εμφάνιση του στο 0-3 στο "Γ. Καραϊσκάκης" όπου είχε πετύχει το δεύτερο τέρμα των πράσινων; Η παρουσία του στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ όπου με το χατ τρικ του έδωσε το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό; Τα τέσσερα γκολ κόντρα στην Μίντιλαντ ή όταν πέτυχε πέντε τέρματα κόντρα στον Πανθρακικό;

Τα ματς είναι με χρονολογική σειρά:

1. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στις 2 Μαρτίου 2014 για το πρωτάθλημα και το τριφύλλι παίρνει μια σπουδαία και μεγάλη νίκη με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού και να δίνει και μια ασίστ σε ένα καταπληκτικό βράδυ για τους πράσινους και τον ίδιο.

2. Παναθηναϊκός-Άρης 4-1

Έξι μέρες αργότερα, στις 8 Μαρτίου 2014, και πάλι για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη και ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το τριφύλλι στη νίκη 4-1 επί των "κιτρινόμαυρων". Ο Σουηδός πετυχαίνει το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αποθεώνεται από τον κόσμο.

3. Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-0

Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται όταν η μπάλα "καίει" και ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ που διεξήχθη στις 16 Απριλίου στην Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 1-0 ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα και πάει το ματς στην παράταση. Εκεί μίλησε ο Σουηδός άσος ο οποίος πετυχαίνει δυο γκολ, ένα με κεφαλιά και ένα με πέναλτι και κάνει το 3-0.

4. Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1

Αφού οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου ο Μπεργκ φρόντισε να χαρίσει και το τρόπαιο στους πράσινους. Εξαιρετική εμφάνιση και χατ τρικ στον τελικό του ΟΑΚΑ που διεξήχθη στις 26 Απριλίου 2014 με τον Σουηδό φορ να κάνει σμπαράλια την άμυνα του ΠΑΟΚ. Τρία γκολ και μια ασίστ στο επιβλητικό 4-1 και το Κύπελλο από τα χέρια του 31χρονου φορ στον Παναθηναϊκό.

5. Παναθηναϊκός-Μίντιλαντ 4-1

Το πρώτο καρέ του Μάρκους Μπεργκ σημειώθηκε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν το ματς κόντρα στην Μίντιλαντ για το Europa League που έγινε στις 21 Αυγούστου 2014. Ο Σουηδός φορ΄σκόραρε τρία γκολ σε 23 λεπτά και εν συνεχεία πέτυχε ένα ακόμη λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ματς. Μεγάλη βραδιά για τον 30χρονο επιθετικό που έδωσε και την πρόκριση στους πράσινους από το πρώτο κιόλας ματς.

6. Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3

Αν έβλεπε μια ομάδα και τον έπιανε "τρέλα" τον Μάρκους Μπεργκ, τότε σίγουρα αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Σε ένα γεμάτο παιχνίδι και αρκετά εντυπωσιακό για το πρωτάθλημα του 2014-15 ο Παναθηναϊκός κερδίζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 4-3 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στις 08 Μαρτίου 2015. Τα κατορθώματα του Σουηδού; Τρία γκολ και η ασίστ στο τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού.

7. Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 6-1

Το ματς στο οποίο ο Μπεργκ σταμάτησε στα πέντε γκολ και αν ο Αντρέα Στραματσόνι δεν τον είχε κάνει αλλαγή τότε ο Σουηδός θα είχε βάλει το όνομα του σε μια μικρή λίστα με ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει έξι τέρματα σε ένα ματς. Ήταν στις 17 Απριλίου 2016 με το τριφύλλι να επικρατεί 6-1 της ομάδας της Κομοτηνής και τον Σουηδό να πετυχαίνει πέντε γκολ σε διάστημα 38 λεπτών.

8. Παναθηναϊκός-Μπρόντμπι 3-0

Ο Μάρκους Μπεργκ οδήγησε τον Παναθηναϊκό και στην πρόκριση του φέτος στους ομίλους του Europa League. Στο πρώτο ματς με την Μπρόντμπι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας φρόντισε να καθαρίσει την αναμέτρηση πετυχαίνοντας δυο γκολ στο 3-0 επί των Δανών.

9. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Ένα από τα καλύτερα γκολ της θητείας του στον Παναθηναϊκό, ένα από τα πιο έξυπνα σημείωσε ο Μάρκους Μπεργκ στη νίκη των πράσινων τη φετινή σεζόν επί του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο. Το τριφύλλι νίκησε 1-0 τον "αιώνιο" αντίπαλο του με τον Σουηδό να σκοράρει νικητήριο γκολ με άψογη εκτέλεση πραγματοποιώντας ένα πολύ όμορφο βολ-πλανέ έξω από την περιοχή. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Σουηδός ήταν ήρεμος, ψύχραιμος, συνδυάστηκε με τους συμπαίκτες του και βοήθησε το τριφύλλι να πάρει τη νίκη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ