ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ταυλαρίδης: "Δεν κάνει λάθη όποιος δεν παίζει και όποιος είναι στην κερκίδα"

Ταυλαρίδης: "Δεν κάνει λάθη όποιος δεν παίζει και όποιος είναι στην κερκίδα"
INTIME SPORTS

Ο Στάθης Ταυλαρίδης δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του για τα λάθη που έκανε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ενώ αναφορικά με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης βρέθηκε στο επίκεντρο μετά το ματς στην Τούμπα εξαιτίας κάποιων προσωπικών λαθών που στοίχισαν στο τριφύλλι στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του και τόνισε μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" ότι όλοι όσοι παίζουν κάνουν λάθη και πως μόνο όσοι δεν παίζουν και όποιος είναι στην κερκίδα δεν κάνει λάθη. Φυσικά ο έμπειρος αμυντικός μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση ενώ σημείωσε ότι όλα εξαρτώνται από το τριφύλλι για το ματς της Κυριακής. Τέλος μίλησε για την πολύ καλή σχέση που έχει με τον Κολοβέτσιο, τον στόπερ της ΑΕΚ, και την πολύ καλή φιλική σχέση που έχουν αναπτύξει οι δυο ποδοσφαιριστές εδώ και πέντε χρόνια.

Χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στη κάμερα της "NOVA":

"Θα είναι το πρώτο δικό μου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εναντίων της ΑΕΚ. Ένα ντέρμπι από τα παλιά και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος".

Βοηθάει την ομάδα σου το γεγονός ότι κερδίσατε τον Λεβαδειακό και ξεπεράσατε το σοκ από την ήττα με τον ΠΑΟΚ;
"Ήταν μία ψυχολογική ένεση για το ματς με την ΑΕΚ. Θέλαμε να το κερδίσουμε, να ξεκινήσουμε καλά στο Κύπελλο. Έπαιξαν και κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, κερδίσαμε. Τώρα υπάρχει το ντέρμπι. Παίζουμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας. Ο κ. Δέλλας έκανε πολύ καλή δουλειά τα χρόνια που ήταν στην ΑΕΚ.Θα έρθουν με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω και του νέου προπονητή και για αυτό πρέπει να μπούμε δυνατά, αποφασιστικά, πράγμα που δεν κάναμε στην Τούμπα. Πρέπει να πάρουμε αυτό το ματς, που το θέλουμε πολύ".

Περιμένεις διαφορετική την ΑΕΚ, μπορεί μέσα σε τόσο λίγες ώρες να αλλάξει πράγματα ο νέος προπονητής;
" Η έλευση ενός νέου προπονητή σε μια ομάδα πάντα στην αρχή δρα πολύ θετικά. Το είδαμε και σε αυτά τα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ. Σίγουρα η ψυχολογία κάποιων παικτών, ιδιαίτερα αυτών που δεν παίζουν αλλάζει προς το θετικό, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από εμάς. Αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει θα το πάρουμε το παιχνίδι".

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι, ο Ταυλαρίδης σημείωσε:
"Σίγουρα στη δύναμη, αλλά και στη συγκέντρωση. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη".

Παίζει ρόλο και η Λεωφόρος;
"Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας, και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά για να μην δώσουμε περιθώρια στον αντίπαλο ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς".

Ποια είναι η άποψη σου για την ΑΕΚ, τι εικόνα έχεις σχηματίσει;
"Η ΑΕΚ πάντως είναι καλοδουλεμένο σύνολο, έχει αρκετούς καλούς παίκτες. Εμένα προσωπικά μου αρέσει ιδιαίτερα ο Γιόχανσον. Αθόρυβος παίκτης, αλλά κάνει τρομερή δουλειά. Ο κ. Δέλλας είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά αλλά αυτό φάνηκε όλον αυτό τον καιρό".

Θα βρεις απέναντι σου και έναν καλό σου φίλο, τον Κολοβέτσιο, μιλάτε αυτό τον καιρό;
"Βεβαίως και μιλάμε. Είναι φίλος μου. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις εδώ και πέντε χρόνια από την περίοδο που ήμασταν μαζί στη Λάρισα. Το ξεχώρισα αυτό το παιδί, γιατί δεν μοιάζει με όλους τους νεοέλληνες! Είναι ένα ταπεινό παιδί, κοιτάζει τη δουλειά του, έχει φιλοδοξίες και κοιτάει πως θα πάει μπροστά. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα και όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε στενή παρέα, και όταν έπαιζα στα Γιάννινα και εγώ ήμουν στον Ατρόμητο αλλά και τώρα που είμαστε και οι δυο στην Αθήνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω φίλο...".

Έχετε βάλει κάποιο στοίχημα;
"Όχι (σ.σ. γέλια). Ο καθένας θα κοιτάξει τη δουλειά του, πως θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα του, στοιχήματα δεν βάζουμε".

Είναι και βαθμολογικά σημαντικό το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό γιατί χάσατε έδαφος;
"Χάσαμε πολύτιμος έδαφος. Είμαστε αρκετά μακριά από την πρώτη θέση, αλλά το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Κοιτάζουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και στο τέλος να δούμε τι θα καταφέρουμε".

Υπάρχει πίστη;
"Σίγουρα υπάρχει πίστη, αν δεν υπάρχει καλύτερα να μην παίζεις ποδόσφαιρο. Αλλά όπως είπα κοιτάζουμε ένα – ένα τα ματς μέχρι το τέλος".

Βρίσκεσαι ένα χρόνο στην ομάδα, έχεις αγαπηθεί και ήδη γίνονται κάποιες συζητήσεις για να παραμείνεις και άλλα χρόνια στον Παναθηναϊκό;
"Είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Σίγουρα θα υπάρξουν και λάθη όπως έγιναν στην Τούμπα και προσωπικά λάθη. Λάθη δεν κάνουν όσοι είναι στον πάγκο και στην κερκίδα. Όταν αγωνίζεσαι είναι πολύ λογικό κάποια στιγμή να κάνεις και λάθη, εγώ δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα δεκτή και σε κάνει καλύτερο εγώ όλα αυτά τα χρόνια έτσι έχω μάθει, αλλά υπάρχουν και μερικοί που περιμένουν το πρώτο σου λάθος στη γωνία για να σε πυροβολήσουν. Ο Ντέμης το είχε πει πολύ ωραία: Υπάρχουν μερικοί δυστυχισμένοι που προσπαθούν να σε απαξιώσουν για να θρέψουν το τέρας που βρίσκεται μέσα τους. Αυτούς όλους τους αφήνω στην δυστυχία τους...".

Το ότι έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις όμως δείχνει την αξία σου;
"Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που με βλέπουν σε καθημερινή βάση, το πως προπονούμαι, το πως συμπεριφέρομαι και ότι είμαι πιστός στην ομάδα και αν κάνω καλά τη δουλειά μου. Αυτοί θα το αξιολογήσουν και θα δούμε τι θα γίνει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ