ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα πράσινα GPS έδειξαν ρεκόρ με την ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί πως αντιμετωπίζει το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού την πτώση της απόδοσης της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με την ΑΕΚ.

Η γενική εντύπωση που κυριάρχησε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 επί της ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (2/4) ήταν πως οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έμειναν από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ισοφαρίσουν.

Όμως, πώς αντιμετωπίζει το γεγονός το προπονητικό επιτελείο; Ασπάζεται αυτή την άποψη ή έχει άλλη εξήγηση για τη διαφορά που είχαν οι παίκτες μεταξύ των δύο ημιχρόνων; Το Sport24.gr έχει την απάντηση...

Η πρώτη παρατήρηση είναι πως οι περισσότεροι από τους παίκτες που αγωνίστηκαν εναντίον της ΑΕΚ υπερέβησαν τα προσωπικά ρεκόρ τους. Οι μετρητές GPS που φορούσαν, έδειξαν ότι έκαναν τα περισσότερα χιλιόμετρα και τα περισσότερα σπριντ από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι! Συνεπώς, ξόδεψαν περισσότερη ενέργεια από το συνηθισμένο για να ανταποκριθούν και κρίνεται φυσιολογικό να παρουσιάσουν κόπωση.

Κατά δεύτερον και σε άμεση σχέση με το πρώτο, οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν πιο πολύ απ' ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Απλώς, στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, ο ρυθμός ήταν (αρκετά) πιο χαμηλός και ο καθαρός αγωνιστικός χρόνος ήταν λιγότερος, σε σύγκριση με το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Συνεπώς, τα προαναφερόμενα δεδομένα επηρέασαν τους "πράσινους" και την απόδοση τους.

Τρίτον, ο αντίπαλος έπαιξε το ρόλο του... Η ΑΕΚ αντέδρασε στο β΄45λεπτο πολύ πιο έντονα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν αντιστάθηκε στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες της Ένωσης πάλεψαν στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού και συνέβαλαν στην επιπρόσθετη κούραση τους.

Τέταρτον: συνδυαστικά με την ενέργεια που κατέθεσαν στο β΄μέρος οι παίκτες της ΑΕΚ, εκτίμηση του προπονητικού τιμ του Τριφυλλιού είναι πως εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων (Εμποκού), πολλοί στο β΄μέρος φάνηκαν κουρασμένοι κυρίως λόγω του αποσυντονισμού σε τακτικό επίπεδο και της αδυναμίας να λειτουργήσουν με καθαρό μυαλό βάσει των οδηγιών Ουζουνίδη για γρήγορο passing game και αντεπιθέσεις.

Αναφορικά με τη φυσική κατάσταση, οι παίκτες - σύμφωνα με την εκτίμηση του προπονητικού τιμ - βρίσκονται στο 70% σε σχέση με αυτό που θα ήθελε το προπονητικό επιτελείο. Όμως, δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, από τη στιγμή που η καλοκαιρινή προετοιμασία διεξήχθη υπό τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος εφάρμοσε άλλη μεθοδολογία, επικεντρωμένη κυρίως στην προετοιμασία για τα "ευρωπαϊκά" ματς.

Εν κατακλείδι, το προπονητικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι οι επιλογές για ένα "φορτωμένο" αγωνιστικό πρόγραμμα είναι λίγες, αλλά δεν ανησυχεί για την κόπωση. Θεωρεί πως με συντηρητική προσέγγιση και με σωστή διαχείριση βασισμένη στις μετρήσεις και στην εικόνα από τις προπονήσεις, οι παίκτες θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ